Bakan Işık: Evet oyu kullanarak CHP'ye de iyilik yapmış olacağız

Bakan Işık: Evet oyu kullanarak CHP'ye de iyilik yapmış olacağız

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Mart 2017 Cumartesi 22:22
 Bakan Işık: Evet oyu kullanarak CHP'ye de iyilik yapmış olacağız

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, 16 Nisan'dan sonra partililerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na güle güle tartışmasını başlatacağını belirterek, "Biz aslında halk oylamasında 'evet' oyu kullanarak CHP'ye de iyilik yapmış olacağız. Çünkü onları da değişime zorlamış olacağız" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Darıca'da sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Işık, 16 Nisan'da istikrarı doğrudan sandıkta sağlayacak bir düzenin getirileceğini belirterek, "Türkiye, 1982 anayasasında sembolik bir makam olan cumhurbaşkanına çok büyük yetki verdi. Adeta ABD'deki başkanlık sistemindeki olan yetkileri Kenan Evren'e verdi. Sanki Kenan Evren ölmeyecek gibi. 
Bu parlamenter sistem aslında başkanlık sistemine dönüştüğü bir sistemdi ama 'hayır' kampanyasını yürüten CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bunu hiç eleştirmedi. Çünkü onların aklına göre cumhurbaşkanı, olsa olsa ya emekli bir asker olur, ya da CHP zihniyetinde bir adam olur anlayışı vardı. Ama siz bir tarafta parlamenter sistem diyeceksiniz, bir taraftan da cumhurbaşkanına sonsuz yetki vereceksiniz, bir taraftan da vatan hainliği dışında hiçbir şeyle suçlamayacaksınız. Bunun neresi parlementer sistem?" dedi.

16 Nisan'da evet çıkması halinde çok başlılığa son vereceklerini söyleyen Işık, şöyle konuştu:

"İngilizlerde direksiyon sağda, bizde solda, bizim şu anki mevcut sistemimize göre iki tarafta da direksiyon var, iki tane de şoför var, iki şoförlü bir araba, ya duvara toslarız, ya da uçurumdan aşağıya düşeriz. Sayın Kılıçdaroğlu 'uçakta da iki pilot var' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, uçakta birinci pilot var, ikinci pilot var, tüm yetki kimde? Birinci pilot da, iki pilota da aynı yetkiyi verin bakalım ne oluyor? Uçak havada kalır. 

Dolayısıyla Türkiye bu çift başlılığı ortadan kaldırmak zorundadır. 15 Temmuz bize bu çift başlılığın ortadan kaldırılmasını behemehal gösterdi. Sayın Bahçeli de bu çift başlılık böyle yürümez, gelin bunun üzerinde çalışalım Türkiye için makul bir öneri getirelim diye teklif yapınca şu anda halk oylamasına sunduğumuz metin ortaya çıktı. Gönül arzu ederdi ki CHP de kendi metnini hazırlasın getirsin. Yani her şeye 'hayır' demek muhalefet mi Allah aşkına? 

Biz bir paket getirdik, sen de bir paket getir meclise, senin milletvekilin yok mu? 130 milletvekilin var. Ama böyle bir teklifin getirilmesi için partide birlik olması lazım, herkesin ayrı kafadan konuşmaması lazım, Sezgin Tanrıkulu ile Muharrem İnce'yi aynı pakette buluşturabilir misiniz? Buluşturamazlar, Varsa yoksa ne yapıyorlar? Varsa yoksa 'hayır', iyi de alternatifin ne? 

Yarın bu düzenleme yapılmazsa, Türkiye böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldığı zaman kim düzeltecek? Yoksa siz bilerek bu sıkıntılar devam etsin de Türkiye yine aynı antidemokratik uygulamalara dönsün diye mi uğraşıyorsunuz? Darbeye zemin hazırlansın diye mi düşünüyorsunuz? Madem cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini beğenmiyorsunuz, parlementer sistemleri güçlendirecek teklifler getirin, o da yok."

Işık, seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç gün boyunca kaçtığını, "Halk oylamasından evet çıktığı gün Kılıçdaroğlu ortaya çıkamayacak. Biliyorsunuz seçimlerden sonra Kılıçdaroğlu 3 gün ortada yoktu. Şimdi daha fazla ortaya çıkamayacak. Çünkü sadece hayır kampanyası yapmanın Türk halkında bir karşılığı olmadığını kendi de görmüş olacak. Alternatif sunmayan başka çözümler sunmayan bir anlayışın başarılı olmayacağını kendi de görmüş olacak" dedi.

CHP seçmeninin referandumun ardından partilerinin iktidar olması için Kılıçdaroğlu'na güle güle tartışmasını başlatacağını belirten Işık, "CHP iktidar olmak istiyorsa Kılıçdaroğlu'nun yerine bu milletin değerlerini bilen, bu milletin değerlerini özümsemiş, Anadolu'nun kendi bağrından çıkarmış bir lider veya genel başkan arayıp bulacaklar. Başka türlü yüzde 50 oy alabilirler mi? Alamaz. Biz aslında halk oylamasında 'evet' oyu kullanarak CHP'ye de iyilik yapmış olacağız. Çünkü onları da değişime zorlamış olacağız" diye konuştu.  



Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 25.03.2017 22:32
Anahtar Kelimeler:
ölüCinayetZanlı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37