banner55

Başbakan Yıldırım'dan açıklama

Başbakan Yıldırım'dan açıklama

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Kasım 2016 Çarşamba 13:56
Başbakan Yıldırım'dan açıklama
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğiyle ilgili "Önümüzdeki günlerde anayasa değişikliği konusunu gazi Meclis'e getirmiş olacağız. Kriz üreten yönetim yapısını değiştiren çare üreten bir sisteme geçilmesini milletimiz istiyor" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 113'üncü Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Burada AK Partili il başkanlarına hitap eden Başbakan Yıldırım, hükümetin teröre karşı ortak bir tavır beklediğini belirterek, "Terör bugün bütün dünyada barışa huzura, istikrara karşı büyük tehdittir. Gerekli önlemler alınmazsa, hiç bir ülke güvende kalmayacak. 
Bütün ülkelerden bu konuda ortak bir tavır ve dayanışma bekliyoruz. Terör örgütlerinin sadece Türkiye'yi tehdit ettiğini düşünenler yanılıyor. Bölge halkının yaşadığı acılar, yapılan katliamlar bütün insanlığa bu gerçeği haykırmıyor mu? Örgütün adının PKK olması, YPG olması, DAEŞ olması hiç bir şeyi değiştirmeyecek" diye konuştu.

"MİLLETİMİZ ÇARE ÜRETEN BİR SİSTEME GEÇİLMESİNİ İSTİYOR"
Anayasa değişikliğiyle ilgili çalışmalarda sona gelindiğini vurgulayan Yıldırım, milletin çare üreten bir sisteme geçilmesini istediğini söyledi. 

Diğer siyasi partilerle ortak bir mutabakat zemini aramayı da sürdüreceklerini belirten Başbakan Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu: "Hazırlıklarımızda sona gelmiş bulunuyoruz. 

Önümüzdeki günlerde anayasa değişikliği konusunu gazi Meclis'e getirmiş olacağız. Vesayet anayasasını değiştiriyoruz. Millet bu değişiklikleri istiyor. Diğer siyasi partilerle ortak bir mutabakat zemini aramayı da sürdüreceğiz. Ondan sonra karar her zaman olduğu gibi aziz milletimizindir. Kriz üreten yönetim yapısını değiştiren çare üreten bir sisteme geçilmesini milletimiz istiyor." 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 16.11.2016 13:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37