Başkan Toltar’dan 17 Ağustos mesajı

Büyük felaketi hafızalarımızdan silemedik

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ağustos 2016 Çarşamba 16:26
 Başkan Toltar’dan 17 Ağustos mesajı
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, 17 Ağustos 1999 depreminin 17. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Toltar mesajında şu görüşlere yer verdi,  "17 Ağustos 1999 tarihinde yaşadığımız son yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olan Marmara Depremi üzerinden 17 yıl geçmiş olmasına rağmen bu büyük felaketi hafızalarımızdan silemedik. 

Deprem dolayısıyla binlerce vatandaşımızın vefatına,  yerleşim yerlerinin yıkılmasına ve milyonlarca liralık maddi kayba neden olan bu felaket, milletimizin yüreğini yakan en büyük acıların başında gelmektedir.

Ülkemizin bir deprem kuşağında olması nedeniyle muhtemel olan depremlerde, doğa olayının afete dönüşmemesinin, can ve mal kaybının en aza indirgenmesinin, eğitim ve bilimin esas alınmasından, denetim ve kontrol mekanizmalarının aktif olarak işletildiğinden geçtiğini bizler hiçbir zaman unutmamalıyız. 

Teknolojik gelişmelerle birlikte toplum olarak daha çok bilinçlenmeliyiz Hükümetimiz ve yerel yönetimler olarak bizler sorumluluklarımızı yerine getirirken bu gerçekleri göz önünde bulundurarak geçmişten ders alarak bundan sonraki uygulamalarımızda asla taviz vermemeliyiz. Bu vesileyle; asrın felaketi olarak tarihe geçen 17 Ağustos Marmara depreminde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum" dedi. 
Son Güncelleme: 20.08.2016 00:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37