Bulgaristan'daki seçimlerde oy kullanmaya davet etti

Bulgaristan'daki Dost Partisi yöneticileri Gebze'de soydaşlarla görüştü

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Ekim 2016 Cumartesi 13:15
Bulgaristan'daki seçimlerde oy kullanmaya davet etti
BULGARİSTAN'daki Dost Partisi'nin yöneticileri Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde temaslarda bulundu ve Bulgaristan'dan göç eden çifte vatandaş soydaşları 6 Kasım'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmaya davet etti.

Dost Partisi Genel Başkan Yardımcıları Şabanali Ahmed, Hüseyin Hafızop ve Aydoğan Ali Bal, Gebze'de bulunan Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Bulgaristan Dost Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kırcali Milletvekili Şaban Ali Ahmed yaptığı konuşmada sandık sayısının düşürülmesini eleştirerek şunları söyledi:

"35 sandık Türkiye için çok sınırlı ve yetersiz bir rakam. Bunu da sırf Türkiye'deki seçmenleri engellesin diye yapıldı. Baz aldıkları konu Türkiye haricindeki diğer ülkelerde en çok bugüne kadar 35 sandık açılmış. Ama tabi oralardaki imkan ve nüfus potansiyeli Türkiye ile mukayese edilemeyecek kadar az olduğu için oralardaki sandık sayısı yeterli olsa da Türkiye için yetersiz. Burada yaşayan insanlar hem Bulgaristan vatandaşı, hem de Bulgaristan ile bağları devam eden insanlar. Bu yasa özellikle Dost Partisi ortaya çıktıktan sonra gündeme gelip, kabul edilmesi ilginç bir durum. Çünkü özellikle Türkiye'den destek görmesi beklenen Dost Partisi'nin oylarını sınırlanması ve daha az oya kavuşmasının gereğiyle yapıldı muhtemelen." 

Türkiye'de yaşayan soydaşların 6 Kasım'da sandığa gidip oy vermelerini isteyen Şaban Ali Ahmed, "Herkes oyunu kullanmak için gayret etsin. Azami ölçüde 35 sandığı kullanalım ve değerlendirelim. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde biz kendi adayımızla girmiyoruz Dost Partisi olarak. Ama herhangi bir adayı destekleyip desteklememek konusunda tabi ki kararımızı vereceğiz. Belli kriterleri adaylara parti olarak sorduk, Bulgaristan'ın gelişmesi ve demokratik olarak ne düşündüklerine dair. Onların verdiği cevaplar doğrultusunda biz mevcut adaylardan bir tanesini destekleyeceğiz" dedi.

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Bayram Çolakoğlu da  sandık sayısının düşürülmesine tepki göstererek, "Türkiye'nin tamamına 35 sandık verdiler. Daha önceden 126 sandığın açıldığı yerde toplamda 35 sandık verildi ve Kocaeli'nde payımıza düşen 2 sandık oldu. Birisi İzmit'te, diğeri de Gebze'de. Binlerce çifte vatandaşın olduğu, oy kullanma potansiyeli olan yerde 2 sandık tabi ki yetersiz" diye konuştu.

 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 08.10.2016 23:12
Anahtar Kelimeler:
Mahir Ünal
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37