Büyükakın: Yazılım dünyasına hakim gençler yetiştireceğiz

Büyükakın: Yazılım dünyasına hakim gençler yetiştireceğiz

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Şubat 2019 Cuma 20:39
Büyükakın: Yazılım dünyasına hakim gençler yetiştireceğiz


AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Derince’de ilk defa oy kullanacak gençlerle buluştu

Yerel seçimlerde ilk defa oy kullanacak 120 gencin AK Parti’ye üye olması dolayısıyla Derince’de bir tören düzenlendi. Törene katılan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, gençlere parti rozeti taktı. AK Parti Derince irtibat bürosunda düzenlenen programa AK Parti Derince Belediye Başkan Adayı Zeki Aygün, AK Parti Derince İlçe Başkanı Selçuk Çakıroğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman ve partili gençler katıldı. Gençlere seslenen Büyükakın, gençleri geleceğin dünyasına hazırlamak için kodlama ve robotik sınıfları kuracaklarını belirterek "Bizler 15 yıl sonra yazılım dünyasına hakim gençler yetiştireceğiz" dedi.

TEKNOLOJİYİ TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN GENÇLİK

Programda gençlere hitap eden ve gençleri geleceğin dünyasına hazırlamak için projeler hazırladıklarını belirten Büyükakın, "Geleceğin dünyasına hazırlanacak olan gençlerimizi, teknolojiyi tüketen değil, üreten gençler olarak yetiştirmek için okullarda kodlama ve robotik sınıfları açacağız. Geleceğin dünyası, robotik, genetik ve 3 boyutlu yazıcıların dünyası olacak. 

3 boyutlu yazıcıların insan organı ürettiği, robotların ameliyat yaptığı bir zamanda gençlerimizin yazılım yapabiliyor olması gerekiyor. Bizler, 15 yıl sonra yazılım dünyasına hakim bir gençlik yetiştireceğiz. Bilişim Vadisi’nin de desteğiyle, geleceğimiz çok daha aydınlık olacak" dedi. 

ELİMZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Gençlerin sporla, sanatla, kültürle uğraşması gerektiğini de aktaran Büyükakın, "KEV arazisinin tamamında spor alanları kuracağız. Böylece burada olimpiyat şampiyonları yetişecek. Kocaeli’ni bir marka kent yapmak için sanatta, sporda, kültürde lider gençler yetiştireceğiz. Kocaelispor’un da marka kent algımıza katkısını çok önemsiyoruz, takımımızın süper lige çıkması, uluslararası başarılar kazanması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 

GENÇLERE KÜLLİYE SÖZÜ

AK Parti Belediye Başkan Adayı Zeki Aygün ise, Derince’de büyük bir başarı sağlayarak seçimleri kazanacaklarını belirterek "Derince seçimlerde Kocaeli’nin en yüksek oranını alırsa, Cumhurbaşkanımızın gençlerimizi ağırlaması için talepte bulunacağım" dedi.

EN BÜYÜK DESTEK GENÇLERDEN

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman ise seçimlerde gençlerin büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirterek, "İlk defa oy kullanacak gençleri ziyaret ediyoruz. Çalışıyoruz, sahada alın terimizi döküyoruz. Ama bunun karşılığını da gençler alıyor. Kocaeli’nde onlarca genç kardeşimiz meclis üyesi adayı oldular. Kocaeli’nde en büyük destek yine gençlerden gelecek" şeklinde konuştu.

TÜRK BAYRAĞI HEDİYE ETTİLER

Daha sonra doğum günü olan ve 18 yaşına giren Sevilay Kazcı’nın üyelik işlemleri yapıldı. Büyükakın Kazcı’ya Türk bayrağı hediye etti, ardından gençlerle toplu fotoğraf çekildi. 


Son Güncelleme: 22.02.2019 23:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37