Çakır: Adalet ve dürüstlük olmazsa olmazımdır

Çakır: Adalet ve dürüstlük olmazsa olmazımdır

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Mart 2019 Pazar 22:49
 Çakır: Adalet ve dürüstlük olmazsa olmazımdır

 


Bağımsız Gebze Belediye Başkan Adayı Serap Çakır, Gebze Milli İrade Kent Meydanı'nda Gebzeliler'e seslendi.

"Gebzeliler lafta değil gerçek anlamda dürüst, adil, tarafsız bir yönetim anlayışı, kısacası değişim istiyor" diyen Çakır sözlerini şöyle sürdürdü:

Çok değerli Gebzeli hemşehrilerim. 

Büyük buluşmamıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Sizlere hizmet etmek için bu yola çıktım. Gittiğim her mahallede,her sokakta,her evde beni sevginiz ve büyük bir ilgi ile karşıladınız. Yine bu meydanda gerçekleştirdiğimiz 
adaylık tanıtım mitingimde, Kapalı spor salonu’nda gerçekleştirdiğimiz 'Serap Çakır sorularınızı cevaplıyor' programımızda ve yine 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda 
Büyük Buluşmamız'da gösterdiğiniz yoğun ilginizden dolayı hepinize çok teşekkür ederim.

Yaklaşık 2 aydır, 22 mahallede açtığımız seçim irtibat bürolarımız ve yüzlerce ekip arkadaşımızla gece-gündüz demeden, yorulmadan-sıkılmadan karda, yağmurda, çamurda çalışmalarımızı sürdürdük. 

Gebze'de gezmediğimiz mahalle kalmadı.Herkesin çağrısına cevap vermeye, herkesin davetine mümkün olduğunca katılmaya çalıştım. Biliyorsunuz ki Gebze çok büyük ve nüfusu da bir o kadar kalabalık. Çok yoğun bir tempoda her günümüzü dolu dolu çalışarak geçirdik.

Sahada yaptığımız çalışmalarda gördüm ki Gebze'nin değişime ve yenilenmeye ihtiyacı var. Halkımız yalandan, kavgadan, yandaşlıktan, ayrımcılıktan ve ötekileştirilmeden 
sıkılmış ve siyasete karşı tamamen güven kaybetmiş durumda. Siyasilere karşı büyük bir güvensizlik içerisindeler. Verilen vaadlerin tutulmaması, belediyede işlerinin yapılmaması, halka karşı ilgisiz yönetim anlayışından şikayet ederek kimseye güvenmediklerini dile getirenlerin sayısı çok fazla idi.

Gebzeliler lafta değil gerçek anlamda dürüst, adil, tarafsız bir yönetim anlayışı, kısacası değişim istiyor.

Bende güvensiz seçmenlerimize adil, şeffaf, üretken ve eşitlikçi bir yönetim anlayışı ile hizmet yapacağımı belirtmek istiyorum. Şeffaf yönetim anlayışı ile tüm yapacağımız 
ihaleler, harcamalar ve yatırımları kanunlar çerçevesinde hesabını verebileceğimiz şekilde gerçekleştireceğiz.

Adalet ve dürüstlük benim olmazsa olmazımdır. Tanıyanlar bilir tanımayanlar da yapacağım çalışmalarımla öğrenecekler. Üretkenlik ile Gebze’ye gelir sağlayacak ve Gebzelilere iş istihdamı oluşturacak projeler üreterek hem Gebze hem de Gebzelilere kazandıracağız.

Eşitlikçi anlayış ile tüm vatandaşlara aynı ölçüde ilgi ve tüm mahallelere ihtiyaçları doğrultusunda ayrım yapmadan hizmet yapacağım. Belediye işlerinde tanıdık ile akraba 
değil liyakat sahibi, işinin ehli, işini en iyi yapan kişilerle çalışacağız.
Önümüzdeki hafta hep birlikte sandığa gideceğiz. Hepimiz kendi kaderimizi belirleyecek kararı vermeliyiz. 

Gebze'de doğdum, burada okudum ve burada yaşıyorum. Sizler gibi yaşadığımız bölgedeki sorunları ben de yaşıyorum. Gebze maalesef yıllar ilerledikçe gerileyen bir ilçe 
haline geldi. 21'inci yüzyıldayız ve büyük bir bütçesi olmasına rağmen Gebze'nin sürekli göç alması, yanlış ve çarpık yapılaşmanın sonucunda trafik sorunu gün geçtikçe içinden 
çıkılamaz bir hal aldı. Ailece vakit geçirebileceğimiz, hanımların çocuklarını, arkadaşlarını alıp dinlenebilecekleri vakit geçirebilecekleri alanların olmayışı, gençlere yönelik 
faaliyet alanların olmaması, imar ve tapu sorunları, alt yapı sorunları, hava kirliliği gibi sorunlarla mücadele etmeye devam ediyoruz.

Daha güzel bir Gebze için bu adımı attım. Sizler de bana bu yolda eşlik etmeye var mısınız?
Gebze'de o kadar çok sorun var ki burada tek tek anlatmaya kalksak zaman yetmez. Eğitimde, sağlıkta, sosyal yaşamda, kültür ve sanatta, ekonomide, ulaşımda, spor da kemikleşmiş sorunlarımız var. Tüm bu sorunları çözmek için projelerimiz hazır.

Göreve geldiğimiz takdirde çevre düzenlemeleri, trafiği mümkün olduğunda rahatlatacak projeler, alt yapı çalışmaları,imar ve tapu sorunları için gerekli düzenlemeler ve 
sosyal alanların oluşturulması  önceliğimiz olacak.

Yıllardır kanayan yara haline gelen ve Gebze’de birçok mahallede var olan tapu sorununu kuracağımız komisyon ile mahallelerden ikişer kişi dahil ederek alacağımız karar ile çözeceğiz. Fiyatlar emlak rayiç değeri üzerinden devleti zarara sokmayacak şekilde belirlenerek borcu olmayan ve yapı kayıt belgesi olanlar tapularını hemen alacak. Diğerleri ödemelerini yaptıktan sonra tapularına kavuşacak. Bu sürede imar barışına başvurmayanların, başvuru yapması gerekiyor.

Kültür ve sanatsal faaliyetler yaz kış demeden her zevke hitap eden sergiler, müzeler, şölen ve festivaller, konserler, sanatsal kurslar şeklinde çok hareketli ve Gebze tarihini, kültürünü yaşatarak, Gebze’yi hareketlendirecek çalışmalar yapacağız.

Ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları ile kentimize hareket getirip,kalan yeşil alanlarımızı sosyal faaliyet alanlarına çevireceğiz. Tabi ki bu alanlarda yaz, kış kullanılabilir ve güvenli alanlar olacak.
Hava kirliliğine dair sanayi bölgeleri ile gerekli çalışmalar yapılarak hava kirliliğini minimum seviyeye indirilmesi sağlanacak.
Trafiğin tehlikeli olduğu bölgelere üst geçit çalışmaları yapılması için çalışacağız.
Pazarların kaldırılması ve sadece Gebze nin iki ucuna kurulması vatandaşı da pazarcılarıda mağdur etti.Bu konu ile ilgili yeni güzergahlar belirlenerek yeniden semt pazarları kurulacak. 
Köylülerin ürünlerini satabileceği organik pazarlar kuracağız.
Kadınları maddi anlamda güçlendirmek için hanımlara yönelik iş istihdamının yanı sıra,evde yaptıkları el işlerini satabilecekleri ‘El emeği sokağı’ kuracağız.
Tarım ve hayvancılığı teşvik edici çalışmalar,kurs ve seminerler düzenlenerek tarım ve hayvancılığı canlandıracağız. 
Uygun fiyatlarla çocuklarınızı emanet edebileciğiniz kreş projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Uygun alanlarla belirlenerek taziye evleri kuracağız.
Şehir dışlarına gerek gezi amaçlı gerekse de cenaze hizmeti olarak otobüs tahsisimizde vatandaşlarımıza  sıkıntı yaşatılmayacak.
Maddi durumları yetersiz olan öğrenciler belirlenerek ücretsiz seyahat kartları verilecek.
Engellilerin keyifli vakit geçirerek,eğitilebilecekleri özel istihdam projemizi hayata geçireceğiz.
Mega projelerimiz olan Fuar Alanı, Galeria ve Spor Kompleksi projelerimizi hayata geçirerek Gebze'nin ekonomisine ve iş istihdamına katkı sağlıyacağız.
Diyorlar ki tüm bunları nasıl yapacaksınız; Bu projelerimiz içerisinde zaman alacak olanlar mega projelerimiz.Gebzelilerin istekleri olan ve normalde yapılması gereken hizmetleri Gebze belediyesinin devasa bütçesi ile hayata geçirmek zor olmayacaktır.
Tüm bunları yapmaya Gebze'nin bütçesi yeter de artar bile.

Vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmek, daha rahat,güvenli, huzurlu ve mutlu yaşaması için çalışacağım.İnsanların kendi özel sorunları dışında yaşadıkları şehrin sorunlarından bunalımları daha çok psikolojiyi bozuyor.Yapacağımız hizmetlerle halkın ruhunada dokunacağız.Şehir içinde sizleri bunalıma sokan tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmak için çalışacağım.

31 Mart'ta Rabbim izin verir, sizlerde destek verirseniz; kısa sürede değişimi hissedeceksiniz. 
Kendiniz için, çocuklarınızın geleceği için gelin birlik olalım, Gebze'yi birlikte yönetmeye var mısınız?
Bana siyaset konuş diyorlar çamur siyasetine karşıyım ve halkın oylarıyla seçilmiş kişileri kötülemek bana düşmez.Seçmenin  bugüne kadar yerel seçimlerde doğru bir karar vermediği Gebze nin şu anki durumundan belli. Gelin bu seçimde Gebze’de doğup büyüyen ve yaşamaya devam eden bir belediye başkan adayına şans tanıyın.

31 Mart seçimlerinde desteklerinizi bekliyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. 


Son Güncelleme: 24.03.2019 22:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37