Çelik: Kudüs izzetimizdir, onurumuzdur

Çelik: Kudüs izzetimizdir, onurumuzdur

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Aralık 2017 Perşembe 15:03
Çelik: Kudüs izzetimizdir, onurumuzdur


Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik yaptığı haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirirken, AK Parti hükümetini yerel ve genelde eleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun icra dairesi açmakla övündüğünü belirten Çelik şunları söyledi:
Şu anda kelimeler boğazımda düğümleniyor. Yaşadığım şoktan ötürü meramımı nasıl ifade edeceğim diye adeta kıvranıyorum. Nitekim geçtiğimiz hafta Kocaeli’de yaşayanlar olarak büyük bir şok geçirdik. 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu icra dairesi açarak dünya tarihine geçti. Evet yanlış duymadınız.  Büyükşehir Belediyesi kurdeleli-makaslı bir tören gerçekleştirdi ve aklımızla dalga geçerek ‘8. İcra dairesi"ni hizmete açıyorum’ dedi. 
Belediye başkanının burada ne işi var? Başkana samimiyetle soruyoruz 8. İcra Dairesi ne iş yapar?  Halkımız için hayırlı bir hizmet midir? Öyle zannediyorum ki;  Bunlar en sonunda milleti yanlış ekonomi politikalarıyla borca esir ettiklerini kabul etti ve “Biz milletin ekonomik sıkıntılarına hiçbir çözüm bulamadık, bari haciz işlemlerini milletimize yakışır şekilde yürütelim” dediler. 
Sonra da 8. İcra Dairesi’ni büyük bir şeref vesikası olarak açtılar. 8 tane yerli ve milli bir işletme açamayanlar, batırdıkları milletin batık mallarını almak için işletme açıyorlar. Hani nerede sizin güçlü Türkiye'niz? Sizin gücünüz gariban milletin parasını almaya mı yetiyor? Başkan kendi işi ile uğraşsın, icra dairesi açmakla kendini meşgul etmesin.

Bunlar önce Pazar yapacağız dedikleri yere ücretli otopark yaptılar, sonra da o otoparkın bir katını alelacele icra dairesi diye törenle açtılar. Buradan anlaşılıyor ki icralık çok adam var. Baktılar millette para falan yok, pazara gidip alışveriş yapamaz. En iyisi icra dairesi açalım da ek gelirimiz olsun dediler. 

Belediye kendine çok güzel bir gelir kaynağı buldu. Bu kaynakla çar-çur ettiği paraları, yaptığı israfları kapatmaya, ört-bas etmeye çalışıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Türkiye’nin en borçlu belediyesi olarak icra dairesi açması ne kadar da manidar?  Büyükşehir Belediye Başkanı kendine dükkan açmış, bu dükkanla belediyenin borçlarını halktan tahsil etmeye çalışıyor.

Millet ne bekliyor? Bunlar ne yapıyor? Millet derdine çare olacak icraat beklerken Belediye icra derdine düşmüş. Anlaşılan o ki bunların, milletin sesine kulak vererek gerçek gündeme dönecekleri yok. Sanki sağır olmuşlar. Biz icra dairesi açan başkanlar değil, üretime, istihdama dönük tesis açan, milletin sıkıntılarını gören, işiten, şu ana kadar Ak Parti'de göremediğimiz başkanlar istiyoruz. 2019 Mahalli seçimlerde Kocaeli ’ye yeni dönem hizmet sezonunu Saadet Partisi açacaktır. 

BU DAVA HUKUKİ DEĞİL, SİYASİ BİR DAVADIR
ABD’de devam eden Zarrab davası Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Bizim bu konuda söylediğimiz net. Biz Zarrab üzerinden Türkiye'ye ekonomik ve siyasi bir kumpas kurulmasına asla rıza göstermeyiz. ABD'nin hesabı Zarrab’la değil Türkiye iledir. Bu dava hukuki değil, siyasi bir davadır. 

Ancak bizim bu söylediklerimizi kimse çarpıtmaya ve iç siyaset malzemesi yapmaya kalkmasın. Biz ABD'nin Türkiye üzerindeki planlarına karşı olduğumuz kadar, rüşvet ve yolsuzluğa da karşıyız. Rüşvet ve yolsuzluk iddialarının Türk adaleti önünde aydınlatılması; bu iktidarın Türkiye'ye ve Türk milletine karşı sorumluluğudur. Bunu bir vatan müdafaası gibi gösterip yolsuzlukların üzerine örtemezsiniz.

KUDÜS İZZETİMİZDİR, ONURUMUZDUR
Şüphesiz ki Trump çılgın ve tutarsız bir insan. Ancak Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi atacağı en çılgın adım olur. Böyle bir kararın ardından yaşanacak olayların hesabını ne tarih önünde ne de insanlık vicdanında veremez.  Ne yazık ki Müslümanların birbirine düşmüş halinden en çok yararlanan ülke İsrail. İslam ülkeleri birbirleriyle ve kendi iç problemleriyle boğuşurken, İsrail adım adım Arz-ı Mev’ud hedefine yürüyor. 

Kudüs bizim onurumuzdur, namusumuzdur, izzetimizdir ve kıblemizdir. Kudüs bir İslam şehridir ve böyle kalmaya devam edecektir. Bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu duruma bakıp kimse ellerini ovuşturmasın.  Bu coğrafya Moğol istilalarını, Haçlı seferlerini bertaraf etmeyi nasıl başarmışsa, İsrail’in ABD’nin planlarını da öyle boşa çıkaracak ve tarihin çöplüğüne atacaktır.
  
MAVİ MARMARA ANLAŞMASI İPTAL EDİLSİN
İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olan Türkiye'nin ABD ve İsrail’e karşı atacağı adımlar da laf değil, icraat istiyoruz. Siz Mavi Marmara anlaşmasında, zımmen de olsa Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanırsanız, maalesef bugün söylediklerinizle çelişkiye düşmüş olursunuz.  

Gelinen noktada biz hükümetten ilk somut adım olarak Mavi Marmara anlaşmasını iptal etmesini istiyoruz. Çünkü o anlaşmanın altında İsrail'in başkenti olarak Kudüs gösterilmiştir, bu kabul edilemez bir durumdur. Bu uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak yapıyoruz. 


Son Güncelleme: 07.12.2017 15:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37