Çelik: MEB değil, Milli Deneme Yanılma Bakanlığı

Çelik: MEB değil, Milli Deneme Yanılma Bakanlığı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Eylül 2017 Perşembe 11:00
 Çelik: MEB değil, Milli Deneme Yanılma Bakanlığı

  
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin çelik yaptığı açıklamayla Milli Eğitim Bakanlığı'nı eleştirdi.

TEOG'un kaldırılmasıyla ilgili, süreci eleştiren Çelik şunları söyledi:
Genel başkanımızın da ifade ettiği gibi Cumhuriyet tarihinin en çok yanılan ve yanıltan iktidarı ile karşı karşıyayız. Reform diye getirdikleri her sistem bir öncekini mumla arattı. Üstelik önce kendileri yapıyorlar, sonra yine kendileri şikâyet ediyorlar. 
   
15 yıldır ülkeyi aynı iktidar yönetiyor. Ama 15 yılda eğitimde 5 kere sistem, 6 kere bakan değişti. Değişen bakanların hepsi de bir önceki sistemi eleştirip, yeni bir sistem getireceğini söyleyerek göreve başladı. Peki Sonuç? Hepsi hüsran. Hepsi hayal kırıklığı.  
                                                  
TV PROGRAMINDA DEĞİL HÜKÜMET PROGRAMINDA AÇIKLANIR
TEOG sınavının kaldırılmasını desteklediklerini ancak sınavın kaldırılış biçimini doğru bulmadıklarını belirten Çelik, “Bunlar neyi ne zaman yapacaklarını bilmiyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanı, sanki başkası getirmiş gibi, 'Böyle şey mi olur' dedi ve TEOG'un kaldırılacağını açıkladı. Ama Başbakan'ın haberi yok, Milli Eğitim Bakanı'nın haberi yok, müsteşarın, Talim Terbiye’nin, TBMM’nin haberi yok. Öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin haberi yok. Tek akıl, tek karar. 

İşte biz başkanlık sisteminin muhtevasına da bu yüzden karşı çıktık. 17 milyon öğrencinin, 80 milyonluk ülkenin kaderi tek bir kişinin inisiyatifine bırakılamaz. Eğitim ciddi iştir. Televizyon programında değil, hükümet programında açıklanır. Sanki rüyada görmüş gibi, akşam başka bir sistemle uyuyup, sabah bambaşka bir sistemle uyanılmaz. Bu yüzden biz diyoruz ki, değişmesi gereken artık sınav sistemi değil bu anlayışın bizzat kendisidir. 
Son Güncelleme: 21.09.2017 11:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37