Çetinkaya: Ekonomik özgürlüğe sahip olmayan kadının gücü yoktur

Çetinkaya: Ekonomik özgürlüğe sahip olmayan kadının gücü yoktur

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Ocak 2019 Perşembe 17:07
 Çetinkaya: Ekonomik özgürlüğe sahip olmayan kadının gücü yoktur

İYİ Parti Gebze Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Burcu Çetinkaya, Gebze halkı ile kucaklaşmaya devam ediyor.
 
Seçim çalışmaları kapsamında ziyarette ettiği her yerde halkın büyük sevgisi ve ilgisi ile karşılaşan Başkan Adayı Çetinkaya bu kez de Gebze'nin Tavşanlı Mahallesi'nde ikamet eden Zahide Orhan'ın evine konuk olarak kadınlarla bir araya geldi. İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Öztürk ve parti üyelerinin de katıldığı ziyarette Çetinkaya, Gebze için yapılması gerekenleri anlattı. 

Gebze köylerinde ciddi imar problemleri yaşandığını belirterek söze başlayan Çetinkaya, "Gebze’nin altyapı, yol, istihdam, sağlık, kreş gibi çok sayıda sorunu var. Bu sorunların hepsi için çözüm önerilerimiz var. Kadınlarımız için yapacağımız projelerimiz de var. Kadınlarımızın hepsinin geliri olsun istiyoruz. 

Çünkü artık ekonomik özgürlüğü olmayan kadının arkasında eşinin desteği bile olsa yeterli güce sahip olamıyor. Kadınlarımız, evde bile olsa üretim yapsınlar. Biz de bu ürünleri satabilecekleri alanlar yapmak istiyoruz. Köylerimizde evlerin bahçelerinde kahvaltı mekanları açılması ile ilgili projemiz var" şeklinde konuştu. 

Başka illerde bu projenin yapıldığını ve ciddi kazançlar elde edilebildiğini ifade eden Çetinkaya, “Ben bu konuda öncü olmak istiyorum. Kadınlar için lokaller de kuracağız. Fabrikalardan alınan bazı ürünlerin montajının evde yapılması ile istihdam sağlamaya yönelik yapmak istediğimiz çalışmalarımız var. Ben Gebze’ye hizmet ederek Gebzelilik bilincini oluşturmayı ve Gebze'yi örnek bir şehir haline getirmeyi hedefliyorum" ifadelerine yer verdi.

GEBZE SAHİPLENİLMEDİĞİ İÇİN İL OLAMADI

Gebze'nin il olmayı hak eden bir ilçe olduğunu fakat bugüne kadar sahiplenilmediğini vurgulayan Çetinkaya, "Gebze bugüne kadar sadece sanayi şehri olarak bilindi. Gündüz nüfusumuz 1,5 Milyon iken gece nüfuzumuz 300 bin. İnsanlar burada para kazanıp başka yerde harcıyor. Gebze'nin problemlerini bizim gibi yerleşik halk çekiyor" dedi. 

Gebze'nin iş imkanlarını yine Gebzelilere vermenin önemine işaret eden Çetinkaya, "İş bulma konusunda belediyeyi aktif hale getirecek projelerimiz olacak. Gebze'yi akıllı bir şehir haline getirmeye yönelik projelerimiz de var. Bu projeler ile insanımız ve şehrimiz kazansın istiyoruz. 31 Mart seçimleri sonunda kazansak da kaybetsek de Gebze'nin sorunların çözümüne yönelik olarak hazırladığımız projelerin gerçekleştirilmesi noktasında ısrarcı olacağız çünkü biz bir hizmet hareketiyiz" şeklinde konuştu. 

Ev ziyaretinin ardından Çetinkaya Tavşanlı Mahallesi kahvesini ziyaret etti. Çetinkaya, Muhtar Mehmet Aydın ve mahalle halkı ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. Görüşme toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Son Güncelleme: 24.01.2019 17:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37