CHP Gebze'de yeni başkan Musa Yılmaz

CHP Gebze'de yeni başkan Musa Yılmaz

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Aralık 2017 Pazar 21:41
CHP Gebze'de yeni başkan Musa Yılmaz

CHP Gebze İlçe Başkanlığı’nın olağan ilçe kongresi bugün Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde yapıldı. 417 delegenin oy kullanma hakkı olan seçimde yapılan oylamada toplam 310 oy kullanıldı.  Musa Yılmaz 174, Recep Dursun 128, Musa Haydaroğlu 84 oy alırken, 1 boş oy, 7 oy geçersiz sayıldı.

GÜRSEL TEKİN DİVAN BAŞKANI

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede ilk olarak divan seçimi yapıldı. Ardından CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun bir konuşma yaparak, adaylara başarılar diledi.

Recep Dursun’un konuşmasından sonra divan başkanı olarak CHP İstanbul Milletvekili Gürel Tekin, Zeynep Çiğdem Canbaz ve Gazi Aydoğdu seçildi. 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Sayın Erdoğan ansızın gelebileceğimizi söyledi. Ancak nereye gideceğini bilmiyoruz. Dış politika milli mesele olduğu için paylaşılması gerekir. Ancak kimse ile paylaşılmıyor. Nereye gidiyoruz ne zaman gireceğiz bilmiyoruz. Reza’nin rezalet meselesi son günlerde tartışılıyor.

İktidar her yerde var. Muhalefet ise demokrasilerde olur. Size de kalmaz. Belediyelerle ilgili Gebze’de çocuklarımızın basacağı toprak kalmamış. FETÖ darbesi oldu. 11 tane FETÖ’cü belediye başkanı çıktı. Bunları görevden alarak bazılarını tutukladılar. 

Kendi belediye başkanları istifa etmeye başladılar. Hangi gerekçe ile istifa ettikleri belli değil. 2 gün önce imar kirliliği ile ilgili olarak gerekçe ile Ataşehir Belediye başkanını görevden aldılar. İstanbul’un yüzde 60 kaçak olduğu bir yerde hiçbir belediye başkanı kalmaz.


SARIBAY ADAYLARA BAŞARI DİLEDİ
Gürsel Tekin’in konuşmasından sonra ilçe yöneticisi Olcay Öğüt hesap raporlarını okudu. Ardından ilçe yöneticisi Kezban Ay Şenlik faaliyet okudu. Listelerin okunmasından sonra CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay bir konuşma yaparak, “Recep Dursun döneminde çalışan ve aday olmayan yöneticilere başarılar dilerim. İlçe başkanı adayına başarılar dilerim. 
 

MEHMET HİLAL KAPLAN: GELİN TEMİZ SAYFA AÇALIM

Daha sonra konuşma yapan CHP eski Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ise şunları söyledi:
Herkesi kucaklayacak idareciler seçeceğiz. İlçe başkanı meclis üyelerini topluyor. Beni geçmişte görevden alan anlayış diyor. Meclis üyeleri size rağmen bir yanlış yapıyorsa bu yine sizin eksikliğiniz. Meclis üyeleri önseçimle seçilmesini sağladım. Meclis üyeler ile 2 tane toplantı yaptım. Alınan kararlarla ilgili birini aramışsam çıkıp burada söylesin. Beni itibarsızlaştırmak CHP’ye zarar verir. Tüm ilçe başkanlarına söylüyorum. Meclis üyelerini biz seçtik. Bu kadar yıpratmaya gerek yok. Bir durum varsa lütfen disiplini işletin. Gelin temiz bir sayfa açalım. Biz birbirimizi yerken AKP’liler saltanat sürüyor. Mermerciler ben mecliste iken konu gündeme geldi. Şimdi AKP yaşamı tehlikeye atan bir yapılanmaya izim verdi.”diye konuştu.
 

TARHAN: HEDEFİMİZ 2019

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan bir konuşma yaparak, "Gebze’de demokratik bir yolla yönetimi seçeceğiz. Yönetimleri oluşturduktan tek hedefimiz 2019.

2019 yılında 3 seçim olacak. Onun için bu kongreler önemli ve anlamlı. 15 Temmuz’daki teröristlerin darbe girişimi oldu. Anayasayı değiştirdiler. Vekilleri hapse atıyorlar. Doğuda 101 belediye başkanı görevden aldılar. Vekillerimizi hapse attılar, şimdi belediye başkalarımız görevden alınıyor. CHP’de siyasetin yapısı değişmeli. Kocaeli Büyükşehir adayı oldum. Bundan sonra yönetenler hesap verecek oy verenler de hesaplı soracak. 2019 yılında Kocaeli’nde iddialı olacağız. TÜBİTAK’a hayvanat bahçesi müdürünü atıyorlar.

İktidara yürümek için meşaleyi yakalım. Önseçim yapmak için 2 ay kala yapılmalı. İkiyüzlü siyaset yapmayacağız. Bu sefer elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyacağız. Önseçim yapmadan atama yaparak adaylarımızı belirleyeceğiz. Kocaeli’nde yenilirsem hesabını veririm. Bizler bu ülkenin teminatıyız. Onun için birlik içerisinde birbirimize kenetleneceğiz. Gebze’de 3 tane arkadaşımız çıkıp aday olmuş. Seçtikten sonra tek hedefimiz 2019. 2019 için meşaleyi Gebze’den yakmalıyız.” dedi.
 
HÜRRİYET: YEREL SEÇİMLERİ ALMALIYIZ
Tarhan’dan sonra CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet konuşarak, “Kongrelerimizi baskının en had safhada olduğu bir dönemde gerçekleştiriyoruz. Aday olanlara başarılar diliyorum. Kim seçilirse seçilsin 2019 hedefi için çabalayacağız. Ülkemiz eziliyor. Devletin tüm kurumları muhalifleri ezmek için oyuncak olmuş durumda. İstikrar sadece iktidara tek başına gelenleri doyuruyor. Yoksul insanımız kıt kanaat geçinirken Man Adaları’na nasıl yollar döşendiğini görüyoruz.


Kapı gibi dekontlara geçersiz demelerini kimse yutmuyor. Önüne yattıkları Reza ötüyor. Gerçeği söyleyenlere hain diyorlar. Hesap vermek yerine gündem değiştiriyorlar. Şimdi de faşistçe bize saldırıyorlar. Bu hukuksuzluklara dur diyecek tek partiyiz. Tüm bunların hesabını biz soracağız. 2019 yılındaki yerel seçimleri almalıyız. Kentimizi bu belediye başkanlarından kurtarmak zorundayız. 2019 yılında başaramazsak bir daha seçim yüzü göremeyiz” diye konuştu.
 

DURSUN: EN KARANLIK GÜNLERDEN GEÇİYORUZ
CHP Gebze İlçe Başkan adayı Recep Dursun ise konuşmasında şunları söyledi, “Vekilimizin serzenişe katılmıyorum. 5 yıldır vekillik yapıp adresinizi değiştirip telefonlarınıza mesaj gelmiyor. Sistem değişti. Vekillik yapan arkadaşımızın kayıtlı olduğu ilçede danışma kurulunda görevli. Serzenişi doğru değil. Seçime yönelik bir konuşma olarak görüyorum. AKP iktidarı ile en karanlık günlerden geçiyoruz. Ülke ekonomisi gittikçe kötüye gidiyor. Şikâyetlerle mi gün geçireceğiz? Bir yerlerde bir yanlış yapmıyor muyuz?

Hatalarımızı ve yanlışlarımızı düzeltmek zorundayız. Parti içerisinde eğitim açıldığında bu eğitimlere katılmıyoruz. Bu hataları bir daha yapmayalım. Samimi olmak zorundayız. İnancımızı, mücadelemizi yitirmişiz. Meclis üyeliğinde ilk sekiz vekillikte ilk üç dışında hedefimiz yok. 2019 yılında 3 tane seçim var. Bu seçimleri yürütecek yapı ilçe örgütlerinin liyakatine ve tecrübelerine bakmalıyız. Delege seçimlerinde yaşanan kavgaları gördük. CHP ve vatandaşlarımız bunu hak etmiyor. Dilimizi kötü kullanıyoruz.


MUSA YILMAZ: İCRAATLARIMDA DEMOKRATİK OLACAĞIM
İlçe başkanı adayı Musa Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Deniz Baykal’a geçmiş olsun dilerim. Enis Berberoğlu başta olmak üzere tüm tutuklu vekillerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Bugün yapacağımız oylama ile 2019 yılında çocuklarımızın nasıl bir ülkede yaşayacağını oylayacağız. Yapmış olduğumuz hazırlıklarla bu göreve hazırız. Olmazsa olmazlarımız partimizin 6 okundan gelir. Kadro olarak başarılı olmanın yolunu bilimsel bir çalışmadan geçtiğine inanıyoruz. Gebze’nin sorunlarını biliyoruz ve bu sorunların çözümünü biliyoruz.
 
Mustafa Kemal Atatürk ruhunu ayağa kaldıracağız. Genel başkanımızın yalnız olmadığını belirtmek isterim. Gebze 22 mahalleden oluşmuyor. 18 köyü de vardır. 40 bin köylü nüfusu var. CHP olarak her zaman köylülerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. İcraatlarım da demokratik olacağım. Hedefim CHP’ye Gebze Belediye başkanlığını kazandıran bir ilçe başkanı olarak anılmaktır” dedi.
 
Gebze’de yerel iktidarı tekrar işçinin ve emekçiye sunmaya geldik. Gündem takip eden değil gündemi belirleyen kesim olacağız. Kadınlarımızın siyasette aktif olmasını sağlayacağız. Halk için halkın yanında siyaset yapacağız. CHP’nin onurlu görevlerini basamak olarak görmeyeceğiz" dedi.

GENİŞ KATILIM
Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nın danışmanı Cuma Kalavar, CHP Kocaeli Eski Milletvekilleri Mehmet Hilal Kaplan, Hurşit Güneş ve Hikmet Erenkaya, CHP İl Kadın Kolları Başkanı, Sevim Korkmaz Pekyörür, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, ilçe kadın kolları başkanı Ülker Yiğit, ilçe gençlik kolları başkanı Esener Eşsiz, CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri, ilçe başkan adayları Musa Haydaroğlu, Musa Yılmaz, SP Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik, CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karadılar, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Ogur Aydın, Eğitim-İş Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı Bülent Metin, Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, il ve ilçe yöneticileri, delegeler ve partililer katıldı. 


Son Güncelleme: 10.12.2017 21:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37