CHP Gebze'den Hürriyet-Yavuz Selim ve çocuk istismarı açıklaması

CHP Gebze'den Hürriyet-Yavuz Selim ve çocuk istismarı açıklaması

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Şubat 2018 Çarşamba 17:02
 CHP Gebze'den Hürriyet-Yavuz Selim  ve çocuk istismarı açıklaması


CHP Gebze İlçe örgütünde basın toplantısı düzenlenerek Hürriyet ve Yavuzselim Mahallesi'nde ki sorunları ve ülke genelinde son dönem yaşanan çocuk istismarı üzerine açıklama yapıldı. 

Basın açıklamasına, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, parti binasında belediye meclis üyeleri Dilek Tan, Eşref Emin Güzey, Serkan Davutoğlu, Yılmaz Bulut ve Neşe Celep, İlçe Kadın Kolları Başkanı Bilge Ercan, Gençlik Kolları Başkanı Savaş Gayretli  ile ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinde ki topu ve arsa sorunlarına yönelik olarak açıklamalar yaptı. Yılmaz söz konusu iki mahallede tapu tahsis belgesi olanlara tapularının bedelsiz olarak verilmesi gerektiğini belirterek, tüm hak sahiplerinin tapu almak için ödemesi gereken bedeller karşılıklı anlaşma ile emlak bedeli üzerinden olması gerektiğini söyledi.

Musa Yılmaz, dünyada en büyük gücün  örgütlü halk gücü olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

Siz kim oluyorsunuz da 30-40 senesini Beylikbağı Mahallesi’ne vermiş tozlu topraklı çamurlu, asfaltsız  yolların kahrını çilesini çekmiş Hürriyet ve Yavuzselim  mahalle halkını yok sayıyorsunuz? 

O bölgede yaşayan halk mahallenin sahipleridir siz iktidar gücüyle bu hak sahibi olan halkı yok sayamazsınız, buna gücünüz yetmeyecektir.  Yaptığınız adeta bir hak gasp etmektir. Bu halkın sorunlarını derhal halkın çıkarlarına uygun olarak çözün.

ÇOCUK İSTİSMARI 
Musa Yılmaz  toplantıda ayrıca  son dönem yaşanan çocuk taciz ve tecavüzlerine yönelik olarak görüşlerini de  açıklayarak, bu sorunun siyasal iktidarın yanlış uygulamaları, hukuksal yaptırımların eksikliği ve din adamı görünümlü  çocuk istismarını teşvik eden kişilere dokunulmamasından kaynakladığını vurguladı.
 
Gebze Belediyesi meclis üyesi Eşref Emin Güzey ise, söz konusu iki mahalle Hürriyet ve Yavuzselim’de 30 bin civarında insanın yaşadığını, 8 bin civarında ise konut bulunduğunu belirterek, 180 hektarlık alanda halkın çıkarlarına uygun olarak plan ve proje geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

NECMİ ÖZEN OLAYININ TAKİPÇİSİYİZ
CHP Meclis üyesi  Dilek Tan'da CHP'li kadınlara sosyal medya üzerinden  paylaşım yoluyla hakaret eden Büyükşehir Belediyesi hukuk müşaviri Necmi Özen ile ilgili olarak  dava açıldığını ifade etti. Tan şunları söyledi, "Necmi Özen’in  yaptığı çirkin paylaşımdan sonra gerekli hukuksal yollara başvurduk, konuyu Büyükşehir meclisinde   gündeme getirip Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’ndan açıklama istedik. Şuna kadar bir yaptırım yok fakat dava açtık ve her meclis toplantısında bu konuyu gündeme getirerek  takipçisi olmayı sürdüreceğiz" dedi. 


Son Güncelleme: 21.02.2018 17:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37