CHP’den iş dünyası için izleme ekibi

CHP süreci titizlikle takip edecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Ağustos 2016 Çarşamba 13:10
CHP’den iş dünyası için izleme ekibi
Cumhuriyet Halk Partisi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında iş dünyasından gelen şikayetleri değerlendirmek, uygulamaları incelemek ve takip etmek üzere Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’yi görevlendirdi.

CHP Genel Merkezi tarafından yapılan görevlendirmede şunlar ifade edildi:

“15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında çok sayıda asker, sivil, hakim, savcı ve diğer kamu görevlilerinin yanı sıra, iş adamları ve iş dünyasından bir çok kişi şüpheli sıfatı ile soruşturma geçirmekte, gözaltı, açığa alma gibi önlemler uygulanmaktadır. Darbeye teşebbüs edenlerin hukuk içinde soruşturulması ve yargılanıp cezalandırılmaları demokrasi ve hukuk devletinin gereğidir. 

Ancak soruşturmanın hukuk dışı yöntemlerle yapılması, bir intikam veya tasfiye fırsatı olarak ele alınıp gerçekle ilgisi olmayanlarında sürece dahil edilmesi gibi risklerin ortaya çıktığına ilişkin tereddütler mevcuttur. Bu nedenle iddiaların haklı olup olmadığı, sürecin hukuk içinde yürüyüp yürümediği ve nasıl yürüdüğünün Genel Merkezimiz adına izlenmesi zorunlu olmuştur.”

CHP SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDECEK
İş Dünyasını İzleme görevi ile ilgili olarak Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; “15 Temmuz Darbe Girişimi’nden bu yana, söylediğimiz çok net. Darbeye teşebbüs edenler ya da yardım edenler araştırılmalı, haklarında soruşturma yapılmalı ve yargılanıp cezalandırılmalı. Tüm bunlar da hukuk içinde yapılmalı. Sapla saman karıştırılmamalı. 

İş dünyasında da soruşturma geçirenler, gözaltına alınanlar var. Genel merkezimizin bize verdiği görev, iş dünyası açısından sürecin hukuk içinde yürütülüp yürütülmediğini takip etmek. Bu konuda son derece özenli ve titiz bir çalışma yapacağız. Amacımız, kurunun yanında yaşın da yanmasını engellemek” dedi.

 
Son Güncelleme: 10.08.2016 13:22
Anahtar Kelimeler:
SakaryaSAÜ
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37