Çiftçi: Geleceğin Çayırova'sını birlikte oluşturacağız

Çiftçi: Geleceğin Çayırova'sını birlikte oluşturacağız

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Mart 2019 Salı 15:07
 Çiftçi: Geleceğin Çayırova'sını birlikte oluşturacağız

Seçim beyannamesini açıklayan Cumhur İttifakı AK Parti Çayırova Belediye Başkan Adayı Bünyamin Çiftçi, "Geleceğin Çayırova’sını sizlerle birlikte oluşturacağız" dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti Çayırova Belediye Başkan Adayı Bünyamin Çiftçi seçim beyannamesini kamuoyuna açıkladı. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seçim beyannamesi tanıtım ve meclis üyesi adayları tanıtım programına Cumhur İttifakı AK Parti Çayırova Belediye Başkan Adayı Bünyamin Çiftçi, Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demir, İl SKM Başkanı Halit Çokan, İlçe Başkanı Ekrem Karahan, MHP İlçe Başkanı Abdullah Adanur, il ve ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

GÜZEL HİZMETLER YAPACAK

Programda ilk sözü AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Karahan aldı. Yerel seçimlerle ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Karahan, seçimlerden zaferle çıkacaklarını kaydetti. Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ise “İyisiyle kötüsüyle beş yılımızı tamamladık, güzel hizmetler yaptık. Ufak hatalar yapmış da olabiliriz, önemli olan hizmetlerin olması. İnşallah önümüzdeki dönemde Bünyamin kardeşimize güzel hizmetler yapmak kendisine nasip olur. Hizmetler ilk günkü aşkla devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

BENİM DE TAAHHÜTLERİMDİR

Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bu projeleri hazırlarken, her süreci birlikte çalıştık. Bünyamin kardeşimin seçim beyannamesi içinde bulunan taahhütleri benim de taahhütlerimdir. Şehrimize hizmeti geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Şevki Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GİZLİ PAZARLIKLARI SANDIĞA GÖMECEĞİZ

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, "Cumhur İttifakı olarak ilkleri yaşıyoruz. Cumhur İttifakı 15 Temmuz gecesi tankların önüne çıkan insanların oluşturduğu bir ittifaktır. Kurduğumuz ittifakının bir ruhu var. Cumhur İttifakının ruhu, zillet ittifakının kapalı kapılar arkasındaki gizli pazarlıklarını sandığa gömecektir. Cumhur İttifakı 2023 Türkiye’sidir, çocuklarımızın geleceğidir, onun için kazanmak zorundayız. Bugün Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli bizden yüksek oy bekliyor. İnanıyorum ki Cumhur İttifakı’nın ruhu 31 Mart akşamı kazanacak” dedi.

YERLİ VE MİLLİ İTTİFAK

Cumhur İttifakı’nın yerli ve milli olduğuna vurgu yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, "Eğer derdimiz koltuk sevdası olsaydı, aranızda olmazdık, bizim derdimiz, davamız sevdamız Türkiye’dir. Türkiye bizim vatanımızdır, biz bu aziz milletin hizmetkarlarıyız. Hiçbirimizin ikinci bir vatanı yok. 31 Mart’ta aziz milletimiz kendilerine hizmetkar seçecekler. 

Ama zillet ittifakı talimatı dışardan alıyor, onların amacı bu millet değil. Dilovası’nda SP genel seçimlerde CHP’yi destekledi. Şimdi ise SP’nin adayını CHP, İyi Parti ve HDP destekliyor. Biz yerli ve milli bir ittifakız. Onlar ‘AK Parti kaybetsin de ne olursa olsun’ diyorlar. 31 Mart akşamı bu tuzakları bozmaya hazır mısınız? 26 gün içinde bu kadrolar kapı kapı dolaşacak ve bu oyunları bozacak” diye konuştu.

13’TE 13 YAPACAĞIZ

Konuşmasında "Bu akşam 31 Mart’ın müjdesi olan bir salondayız" diyen AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, "Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu şarkı burada bitmez. Hizmet yarışına virgül koyarak devam ederiz. Önümüzdeki seçimde Bünyamin Çiftçi kardeşimizi aday gösterdik, başarılar diliyorum. Büyükşehir’de Tahir Hocamız ve 12 ilçemiz ile birlikte inşallah 13 belediyeyi de alıp Cumhurbaşkanımıza en güçlü desteği göndereceğiz" diye konuştu.

GELECEĞİMİZ ÇOK PARLAK

Daha sonra kürsüye gelerek sözü alan Cumhur İttifakı AK Parti Çayırova Belediye Başkan Adayı Bünyamin Çiftçi beyanname sunumunu yaptı. Açıklayacağı projeleri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın’la birlikte hazırladıklarını ve 40 yıllık Çayırova tecrübesini yansıttığını belirterek “Çayırova geleceği çok parlak bir ilçe. Çayırova’mıza yapılan en büyük hizmet, ilçe olmamızdı. İlçe olduktan sonra yatırımlar artarak devam etti” dedi.

GELECEKTE NUFÜS 255 BİN OLACAK

1965 yılında Çayırova’da çekilmiş bir fotoğrafı paylaşan Çiftçi, köy görünümündeki yerin nasıl bir ilçeye dönüştüğünü ortaya koydu. Çayırova’da gönül belediyeciliği yapmak için çalışmalar yürüttüğünü belirten Çiftçi, 2004 yılında 24 bin nüfusa sahipken günümüzde 130 bin nüfusa ulaştığını belirterek 2030 yılında bu rakamın 255 bine ulaşacağını kaydetti.

BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ

2030 yılında derslik sayısını 2500’e, sağlık kuruluşu sayısını 21’e, park sayısını da 180’e ulaştırmayı hedeflediklerini de söyleyen Bünyamin Çiftçi, “Geleceğin Çayırova’sına sizlerle birlikte karar vereceğiz” şeklinde konuştu.

İŞTE BÜNYAMİN ÇİFTÇİ’NİN BEYANNAMESİNDE YER ALAN PROJELER

Güler Yüzlü Gönül Belediyeciliği; Vatandaşlarımıza kısa sürede güler yüzlü bir hizmet vermeyi hedefliyoruz. Vatandaşlarımız belediyemize ‘Benim Belediyem’ diyecek.
Çayırova Mobil Uygulaması; Teknolojiyi azami kullanacağız. Belediyeyi cep telefonuna indireceğiz. Sizler belediyeye gelmek  zorunda kalmadan almak istediğiniz her hizmeti alacaksınız. Belediye başkanının kapısı sonuna kadar açık olacak. Belediyeye gelmeden belediye başkanına ulaşacaksınız.

Beyaz Masa’yı işlevsel hale getirme; Bu uygulamayı teknoloji ile güncelleyeceğiz. Beyaz Masa’ya gelip müracaat eden vatandaşımıza almak istediği hizmeti istediği durumda kendisine tedarik edeceğimiz çalışanımız tarafından hizmeti takip edilecek. Kendisi de çayını kahvesini yudumlayacak. Amacımız bürokratik işlemlerin asgari düzeye inmesi.

Her alanda şeffaf belediyecilik; Bizler yapacağımız her işte, ihalelerde, mahalle bazında üreteceğimiz hizmetlerde size danışacağız, her işimizi şeffaflık ilkesiyle denetiminize açık tutacağız.

Kadın, Genç, Çocuk dostu belediyecilik; Kadınımız ailenin temel direğidir. Kadınlarımızın meclise girmesi için elimizden geleni yapacağız. 

Uçar Park (Bilim Merkezi) Bir uçak içinde bilim merkezi kuracağız, çocuklarımız sadece tüketen değil, bilimi üreten bireylere dönüşecek. Çocuklarımız eğlenirken öğrenecek.

Çayır Park: Bizim prestij projemiz. Bu projede insanlarımızın ailece gidip nefes alacağı bir mesire alanı ihtiyacına cevap vereceğiz. Büyükşehir Belediyemizle hizmetinize sunacağız. Mesire, dinlenme, spor alanları, bisiklet parkuru, kaykay alanları, açık ve kapalı düğün salonu olacak.

Sihirli Eller Projesi; İnsanlarımızın içindeki gizli yetenekleri ortaya çıkaracağız. Tezhip, resim gibi el sanatları kurslarında yeni sanatçılar yetiştireceğiz. Çayırova’yı bu konuda marka yapacağız.
El Emeği Ürünleri Online Satışı, Çayırova Belediyesi kapsamında online olarak dünya çapında el emeği ürünleri dünya çapında pazarlayacağız.

Çocuk eğitimde anne üretimde, Anneler çalışırken çocuklar açacağımız kreşlerde olacak. Annelerin aile ekonomisine katkıda bulunması sağlanacak.

Bütün okullarda robotik ve kodlama sınıfları; Bilişim teknolojisinde gelişmeyi hedefliyoruz. Bilişim Vadisi’ne insan kaynağı yetiştireceğiz. Çocuklarımız teknolojiyi tüketen değil, üreten olacak. Türkiye’nin uzaya göndereceği uzay aracının tasarımında Çayırovalı bir gencimiz neden olmasın
Çevre Dostu Belediyecilik; Yaşadığımız alanları kirlettik, artık çocuklarımızın daha güzel bir dünyada yaşaması için buna dur demeliyiz. 

Geri Dönüşüm, etrafın temizlenmesi alanında hassas olacağız, plastiklerin geri dönüşümüne destek vereceğiz. Her birinize birer bez çanta takdim edeceğiz.

Çayırova Kent Meydanı Projesi; Biz Tahir Başkanımızla birlikte bu projeyi hayata geçireceğiz. Fonksiyonel bir proje, Çayırova halkımız rahat nefes alacak.

Sıfır Atık: Belediye olarak hedefimiz sıfır atık ve çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak olacak.

Yeraltı çöp konteynırları Çayırova’nın her noktasında yeraltı çöp konteynırları olacak.
Peyzaj Bahçeleri ve Estetik Dokunuşlar; Yeni parklarımızı ruhumuzun dinlendiği parklar yapacağız.
Yeni ve Güvenliklik Parklar; Parklarımızın bir kısmını güvenlik kameralarıyla donatacağız. Çocuklarımızın hem tarihi hem masal kahramanlarıyla donatılmış parklarda eğlenmesini sağlayacağız. Bazı parklarımızda internet hizmeti sunacağız.

Modern otobüs durakları; Vatandaşımızın bu doğrultuda talebi var, duraklarımızı modern hale getireceğiz.
Sanayi dostu belediyecilik: Bizim etrafımız sanayi bölgesi, biz sanayicimizle iyi ilişki kuracağız. Çayırovalı kardeşlerimizin istihdam noktasında faydalanmasını sağlayacağız. Belediye olarak mesai harcayacağım. 

Nitelikli Meslek Edindirme Kursları; Teknolojinin gereği olan meslek dallarında meslek edindirme kursları açacağız. 
Çayırova Sanayi Sitesi; Bu proje 8 yıllık bir proje, bu dönemde belli başlı pürüzleri gidereceğiz, artık mahalle aralarında vatandaşlarımızın alt katında kaportacı araba boyacısı olmayacak. 
İstihdam Ofisi; İŞKUR ve belediyemizde oluşturduğumuz Mavi Masa ile çalışıyoruz. Biz bunu biraz daha aktif hale getireceğiz.
Sanayicilerle Sürekli İşbirliği; Sanayicilerimizle işbirliği halinde olacağız. Çayırova’ya hizmet noktasında katkılarını isteyeceğiz.
Halkla bütünleşen Gönül Belediyeciliği Bizler yapacağımız her işte size danışacağız. Kadınlarımızla zaman zaman biraraya geleceğiz, fikirlerini alacağız, şehir yönetiminde etkili olmalarını sağlayacağız.
Devlet Hastanesi Projesi; İnşallah bu dönemde yapılacak. 
Çayırova Kültür Evi; Hedefimiz Anadolu’nun farklı bölgelerindeki kültür aktivitelerin yapılması, gençlerimize uygun mekanların verilmesi. 
Engelsiz Yaşam Merkezi; Çayırova’da 8 bin civarında engelli var. Engelli kardeşlerimizin her gün karşılaştığı sorunları ortadan kaldırmak için bürokratik sorunlar takip edilecek. Yaşamsal sorunlarına çözümler bulacağız. Toplu organizasyonlar yapabileceğiz. Burada ofisimiz olacak. Engelli kardeşlerimizin plajlardan faydalanmasını sağlayacağız.
Kapalı Pazar Yeri: İlçemizde de artık açık Pazar alanı olmayacak. Önümüzdeki dönem ihtiyaç olan yerlerde kapalı Pazar yerleri inşa edeceğiz.
Mahalle Meclisleri: Biz dokuz mahallemizde danışma meclisi kuracağız, yapacağımız her hizmeti size danışacağız. Sizlerle birlikte beş yıl boyunca yol yürüyeceğiz.
Beşikten Eşiğe Yetim Projesi; Yetimlerimiz size emanet olacak. Doğuştan veya sonradan yetim kalan maddi durumu olmayan çocukların yanında olacağız. 
Planlı büyüyen Çayırova; Yeni mahallelerimizin planlamaları yapılmıştır. Biz bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımız’la birlikte önümüzdeki dönemde vatandaşlarımızın talep etmesi halinde onlara gerekli çalışmaları hazırlayacağız. 
Çayırova – Gebze arası TEM Yanyol ve Kavşak Projesi; Otobanda yapılacak. Şehir içi trafiği rahatlarken, Gebze ile alternatif yollar olacak ve ulaşım altyapısı genişleyecek. Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olacak. 
Çayırova Tuzla Şifa Mahallesi Geçiş Köprüsü ve Bağlantı Yolları; Şifa Mahallesi ile bağlantımız olacak. Yüzde yirmisi tamamlandı, bu projeyi önümüzdeki dönem tamamlayacağız.
Gebze Sabiha Gökçen Metro Hattı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüteceğimiz projeyle Sabiha Gökçen bağlantımız olacak.
Yaya Köprüleri ve Üst geçitleri: Gereken yerlere mimari kimliği olan geçitler yapılacak.
Otopark ve TIR Parkı; İlçemizde uygun görülen noktalara otoparklar yapılacak.
Sportif Çayırova: Sportif faaliyetleri destekleyeceğiz. Alanı müsait okullara kapalı spor salonu yapacağız. Spor Lisesi yapacağız. Milli Eğitim Bakanlığımız’la Çayırova’ya kazandıracağız.
Spor Kenti Çayırova: İhtiyaç duyulan yerleri destekleyeceğiz. Spor camiasının sesine kulak vereceğiz. Spor aktiviteleriyle gençlerimizi halkımızı spora özendireceğiz. İhtiyaç duyulan yerlerde yeni spor alanları oluşturacağız.
KOBİS: Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin projesi, bisiklet yolları oluşturulacak ve bisiklet kullanımını yaygınlaştıracağız.
Sosyal Çayırova; Halkımız belediye kucaklaşacak, kaynaklaşacak. Yaşlılar için günübirlik dinlenme evi, Çorba Sebili uygulamaları, Çayırova Kent uygulaması, Evde Bakım Hizmeti, Taziye evi, Semt konakları ve bilgi evler.

Son Güncelleme: 05.03.2019 20:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37