banner55

Darbe girişimini lanetliyoruz

TMMOB Gebze Temsilcilikleri'nin ortak bildirisi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Temmuz 2016 Cuma 10:17
Darbe girişimini lanetliyoruz
TMMOB Gebze Temsilcilikleri düzenledikleri ortak toplantı ile darbe girişimini lanetlediler.

Elektrik Müh. Odası Gebze Temsilcilik Başkanı Veysel Suludere, İnşaat Müh. Odası Gebze Temsilcilik Başkanı Ahmet Kadı, Mimarlar Odası Gebze Temsilcilik Başkanı Özhan Aşkın Öztürk ve Makina Müh. Odası Gebze Temsilcilik Başkanı Sinan Yücel’in ortak basın bildirisi şöyle:

Darbe girişimini lanetliyoruz. Yaşasın bağımsız, demokratik Türkiye.
Ülkemiz 15 Temmuz 2016 gecesi tarihinin en karanlık saatlerini yaşamış ve bir darbe girişimi gerçekleştirilmiştir. Bu sırada TBMM bombalanmış, bazı kritik devlet binalarına saldırılmış ve bazı noktalarda halkımızın üzerine ateş açılmıştır.

Yaşanan olaylarda ne yazık ki yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, güvenlik görevlilerimiz şehit olmuştur. Halkına düşman kişilerin tezgahladığı bu yaşananlar aslında bir terör saldırısıdır.
Tarihi yedi düvele karşı özgürlük ve bağımsızlık mücadelesiyle yazılmış bir ulusun, geleceğine kasteden bu teşebbüse demokrasi çerçevesinde göstermiş olduğu direnci takdirle karşılıyoruz.
Unutulmamalıdır ki, din, dil, ırk, mezhep farkı gözetilmeden girişilen milli mücadele neticesinde kazanılan bu ülke, bu şehir, bu sokaklar bizlere atalarımızdan bir miras olduğu kadar, bizler tarafından da gelecek nesile bırakılacak kutsal bir emanettir.

Sevginin, saygının, hoşgörünün, kardeşliğin hâkim olmasını temenni ettiğimiz yarınlar için bugün doğru topraklara doğru tohumları ekmenin tam vaktidir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.  
15 Temmuz gecesi yaşanan bu darbe teşebbüsünde hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımızı ve güvenlik güçlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, ailelerine ve toplumumuza başsağlığı diliyoruz, yaralanan yurttaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyoruz. 

 
Son Güncelleme: 23.07.2016 01:35
Anahtar Kelimeler:
FuarEDİRNEZiyaret
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37