Dervişioğlu yetki için İlçe Seçim Kurulu'nda

10 Temmuz'daki kongre için yetki istediler

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Haziran 2016 Çarşamba 21:29
 Dervişioğlu yetki için İlçe Seçim Kurulu'nda
MHP’nin 19 Haziran kurultayında divan başkanlığı yapan Müsavat Dervişoğlu 10 Temmuz'daki kongre için Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na müracaat etti.

7. olağanüstü kurultayı toplamak üzere 6. olağanüstü kurultayında alınan kararla görevlendirildiklerini kaydeden Dervişoğlu, "Bu kurultayın tanzimiyle iligli gerekli müracaatları yaptık. 6. olağanüstü kurultayımızda gerçekleşen tüzük değişikliklerini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına ilettik.

Dün de Çankaya İlçe seçim kuruluna müracaatta bulunduk. Benzer bir müracaat genel merkezimiz tarafından da yapılmış. Seçim hakimi bu kongreyi kimin gerçekleştireceğini hukuk içinde karar verecektir” diye konuştu. 

Kongrenin iptaline yönelik bir karar beklemediğini de kaydeden Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Olağanüstü kurultaylar başlangıç itibariyle gündem üzerine toplanır. Ama genel kurulların tüzüğe madde ekleme hakları vardır. Eklenecek maddeler delegelerin oylarıyla eklenmiştir. Yapılan tüzük değişiklikleri yine delegenin iradesiyle gerçekleşmiştir." 

 
Son Güncelleme: 23.06.2016 01:03
Anahtar Kelimeler:
BalıkesirEdremitYaya
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37