Dilovası Belediyesi Eylül ayı meclisi gerçekleşti

Gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Eylül 2016 Perşembe 14:50
Dilovası Belediyesi Eylül ayı meclisi gerçekleşti
Dilovası Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Ali Toltar’ın başkanlığında belediye toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasında gündeme dair konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Temmuz ayı meclisinde aldığımız karar doğrultusunda Ağustos ayında tatil yaparak Eylül ayı meclisinde yine bir araya gelerek ülkemize ve Dilovamıza hizmet etmek için yeni kararlar almaya çalışacağız. Bu bir aylık tatil sürecinde ülkemiz çok önemli bir süreci onurlu duruşu ile atlattı. 

Malum 15 Temmuz hain darbe gecesi Türkiye’de yeni bir milat başlamıştır. Bir grup asker üniforması giymiş hainlerin tanklarıyla, uçaklarıyla halka saldırması karşısında halkın tek silahı bayrağı olmuştur. Vatan sevgisi olmuştur. İmanı olmuştur. Milli iradeye olan bağımlılığı olmuştur.

HALKIMIZ YENİ BİR DESTAN YAZDI
Bu kahraman millet bir ve beraber oldu. Bir gecede 40 milyon insan ülkesine sahip çıkmak için meydanlara indi. Ülkemiz 2. Bir Kurtuluş Savaşı sergiledi ve destan yazdı. Bu hain saldırıları yapanlar elbet cezalarını en ağır şekilde çekeceklerdir. Ülkemizde yaşanan bu hain süreç sonrası yaşanan birlikteliğin bir güzel örneğini de Dilovası’nda halkımızla yaşadık. 15 Temmuz gecesi binlerce vatanını ve bayrağını seven halkımız hiçbir ayrım yapmadan Dilovası Belediyesi önünde bir araya gelerek ülkesine olan sevgisini bağlılığını gösterdi.

BAŞKAN TOLTAR, ŞEHİTLERİ YAD ETTİ
Ben tüm halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca 15 Temmuz gecesi kahramanca meydanlara inen ve canlarını feda eden 247 şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim" dedi.  

Başkan Toltar, 15 Temmuz sonrası ülkedeki gelişmeleri de değerlendirerek yaşanan terör olayları, hükümetin Cerablus’a yaptığı operasyon ve son yapılan mini kabine değişikliğine de değinerek, yaşanan olayların ülkemiz için önemli gelişmeler olduğunu kaydetti.

HALKIMIZA EN İYİ HİZMETİ SUNMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Dilovası’nda ki hizmetleri de değerlendiren Başkan Toltar, göreve geldiğimizden bu güne Dilovası halkına en iyi hizmeti sağlamak için çalışıyoruz. Şuan mevcutta ilçemize 5 yeni semt konağı çalışmamız devam ediyor. Göreve geldiğimizde halkımızın en büyük sıkıntılarından biri olan doğalgaz sorununun çözümü noktasında %18’lerde aldığımı doğalgaz ağı, bugün %80’lere kadar çıkarttık. 

Altyapıda ve üst yapıda çok sayıda güzel hizmetler yaparak halkın daha yaşanılabilir bir Dilovası özlemine katkı sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz. Tavşancıl Mesire alanımız bölgemizin en güzel doğa harikalarından bir oldu. Bayraktepe parkımız son aşamaya gelindi. Çok kapsamlı olan parkımızla halkımız rahat bir nefes alacak. Bunlar gibi birçok projemiz hayata geçti yada geçmeye devam ediyor" dedi.

GÜNDEM MADDELERİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Gündeme dair konuşmaların ardından meclis toplantısına geçen Başkan Toltar, 15 gündem maddesini meclise sundu.  Mecliste Yeni Yıldız Mahallesi’nde bulunan Bağdat Camisinin DOSB tarafından yeniden yapılarak halkın hizmetine sunulması için şer koyarak devrinin Türkiye Diyanet Vakfı Dilovası Şubesi’ne devredilmesine karar verildi. 

Mecliste ayrıca Yılpart AŞ. İle Altıntel AŞ. tarafından istenilen plan değişikliği talebi oy çokluğu ile meclisten geçti. Mecliste yer alan 12 gündem maddesi oybirliği ile Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edildi. Mecliste ayrıca Evde Bakım Hizmetleri’nin yürütülmesine ilişkin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile protokolün yapılması da oy birliği ile kabul edildi. 



Son Güncelleme: 01.09.2016 23:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37