Dilovası'nda Kasım ayı meclisi gerçekleşti

Dilovası'nda Kasım ayı meclisi gerçekleşti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Kasım 2017 Çarşamba 19:39
 Dilovası'nda Kasım ayı meclisi gerçekleşti


Dilovası Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Dilovası Belediye Salonu'nda gerçekleşen toplantıda 7 gündem maddesi ele alındı.

Dilovası Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın başkanlığında toplantı salonunda gerçekleşti.
 
CUMHURİYETİMİZ İLELEBET YAŞAYACAKTIR
 
5 gündem ve 2 gündem dışı maddelerinin görüşüldüğü toplantı öncesi ülke ve Dilovası gündemini değerlendiren Başkan Toltar, "Mecliste alacağımız kararların şehrimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Bayramımızın 94. yılını kutladık. Bağımsızlığımızın egemenliğimizin sembolüdür Cumhuriyet. Bu vatan ve bu ayyıldızlı bayrağımız var oldukça Cumhuriyetimiz ilelebet devam edecektir. Yine 29 Ekim bize başka bir şeyi daha hatırlatıyor. Daha önce Başbakanlık yapmış olan siyasi büyüğümüz merhum Necmettin Erbakan'ın doğum yıldönümüdür. Kendisini rahmetle şükranla yad ediyoruz.
 
ÜLKEMİZE VE LİDERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ
 
Hem bölgemizde, hem yakın coğrafyamızda yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Yaşanan olumsuzlukların biran önce son bulacağını ve kardeşliğimizin ilelebet devam edeceğini düşünerek, ülkemizi karıştırmak isteyenlere karşı Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan, duruşuyla yaptıklarıyla boyun eğmeyerek büyük bir cesaret örneği sergilemektedir. Bizlerde Cumhur Başkanımıza ve liderimize sahip çıkacak ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve kardeşliğimiz için mücadelede edeceğiz Ülkemizin Suriye, Irak olmasını bekleyenlere fırsat vermeyeceğiz.
 
2023 HEDEFİMİZ VAR
 
İçeride ki hainlerle birlikte yapılan 15 Temmuz darbe girişiminde de şahit olduk ki ülkemiz üzerinde çok büyük oyunlar oynanmaktadır. Ama biz Cumhuriyetimizin 100. yılı dedik. Yani 2023 yılına kadar bir hedef koyduk ve 2023 hedefimiz için gerekirse canımızı ortaya koyacak ve büyük Türkiye'yi refaha kavuşturacağız inşallah. Sonrasında 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. İnşallah onlara da aynı istikrar ile ulaşacağız.
 
BATI KAVŞAĞINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
 
Ülke gündemimizin dışında ilçemizde de bir takım gelişmeler yaşıyoruz. İlçemizde Doğu kavşağı ve Batı kavşağı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Batı Kavşağımızla ilgili proje hazır keşif çalışmaları sürüyor. DOSB'a ait bir dönüm kadar alanın kamulaştırması için Karayolları ile yapılan anlaşma sonrası Büyükşehir Belediyemiz bu ödeneği üstlendi. Yer altında bulunan bazı elektrik ve su hatlarının kaydırılması ile ilgili çalışmalar sürüyor.
 
BAĞDAT CADDESİ 2. ETAP BAŞLIYOR
 
Bağdat Caddemizle ilgili yeni çalışmalarımız var. İkinci etap düzenleme için çalışmamız başladı. Kaldırım, tretuvar ve üst yapısı ile ilgili çalışmalarımız Büyükşehir Belediyemizle birlikte 2018 yılı başında başlayacağız. Yarı olimpik yüzme havuzumuzla ilgili olarak projemiz tamamlandı. Şuan ihale aşamasında. Ayrıca Mimar Sinan Mahallemiz İtfaiye alanından hastaneye kadar olan kısmında yapılacak olan yol çalışması ile köylerimiz ve Mimarsinan ve Orhangazi Mahallelerimizin hastaneye ulaşımını kolaylaştıracak projede Orman Bölge Müdürlüğünden onaylandı. 

Diliskelesi Mahallemizde yapacağımız kapalı halı saha ve spor kompleksini ihaleye çıkarttık. Cumhuriyet Mahallemizde halkımızın talebi üzerine semt konağı için arsa takasını gerçekleştirdik. Bir sonraki meclisimizde onaylandıktan sonra Orhangazi Mahallemizde yaptığımız semt konağının benzerini oraya yapacağız. Turgut Özal Mahallemize yapacağımız halı saha içinde Orman Bakanlığımızda görüşmeler yapıldı onaylandı. Daha sonra Bölge Orman Müdürlüğüne gelecek ve oradan da tahsis gerçekleştikten sonra ödeneği hazır inşallah kısa sürede yapılacaktır.
 
HİZMETLERİMİZİ KİMSE GÖLGELEYEMEZ
 
Bizler tüm bu çalışmalarımızı daha güzel ve daha yaşanılabilir bir Dilovası için yaparken ne yazık ki ilçemiz içinde olsun ilçemiz dışında olsun Dilovası düşmaları hizmetlerimizi gölgelemek ve karalamak istiyorlar. Bu zamana kadar buna fırsat vermedik bundan sonra da vermeyeceğiz. Biz hizmet yolunda yolumuza devam edeceğiz."dedi.
 
7 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ
 
Uzunca gündeme dair konuşma yapan ve hizmetler hakkında bilgiler veren Başkan Toltar daha sonra 7 gündem maddesini mecliste tek tek okuyarak onaylattı.   

Son Güncelleme: 01.11.2017 19:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37