Enis Berberoğlu hakkında flaş gelişme!

Enis Berberoğlu hakkında flaş gelişme!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Ekim 2017 Çarşamba 17:05
 Enis Berberoğlu hakkında flaş gelişme!


MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması davasından mahkumiyet kararı bozulan CHP'li Milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatı, müvekkilinin tutukluluğunun kaldırılarak tahliye edilmesi talebiyle Anayasa Mahkemesi ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdi. 

İstinaf mahkemesinin verdiği bozma kararı sonrasında Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, müvekkilinin tutukluğunun kaldırılması için talepte bulundu. Avukat Erdün, Anayasa Mahkemesi başta olmak üzere İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talepli dilekçe sundu. Ergün, bozma kararını veren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'ne de ayrıca dilekçe sunarak tutukluluğun devamı yönündeki karara itirazda bulundu. 

"VAROLMAYAN CEZANIN MAHKUMİYETİNDEN BAHSEDİLEMEZ"

Avukat Murat Ergün'ün 25 yıl hapis cezası veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçede, istinaf mahkemesinin verdiği bozma kararından sonra artık var olmayan bir cezanın mahkûmiyetinden bahsedilemeyeceğine vurgu yapıldı. Dilekçede, "Müvekkilim 'verilen cezanın ağırlığından bahisle kaçma şüphesi sebebiyle' tutuklanmıştır. Şu an ortada ne karar, ne de şüphe vardır. Sanığın tutuklu kaldığı süre bellidir. Suçun vasıf ve mahiyeti değiştiği gibi sanığın ileride beraat etme olasılığı çok yüksektir. Yeniden başlayacak bir yargılamada sanığın tutukluluğunun devam etmesi kanımızca hukuki ve adil değildir" denildi. 

"MİLLİ İRADENİN TECELLİSİ ÖNÜNDE ENGEL"

Dilekçede, sanığın mülletvekili olduğuna vurgu yapılarak "TBMM'de hazır bulunması gereken yasama faaliyetlerine katılamamaktadır. Bu aşamada tutukluluk hali, milli iradenin tecellisi önünde çok açık bir engel oluşturmaktadır" ifadesine yer verildi.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE DE BAŞVURDU

Avukat Murat Ergün, Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede de benzer hususlara değinerek başvurusunun kabul edilerek hak ihlaline sebep olan hukuka aykırı tutukluluğun kaldırılmasını talep etti. 

"HUKUKA AYKIRI TUTUKLAMA TÜM ÇIPLAKLIĞIYLA ORTADA"

Avukat Ergün, yine aynı gerekçelerle Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi'ne gönderilmek üzere bozma kararını veren Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'ne de dilekçe verdi. "Hukuka aykırı bir karara dayalı tutuklama 'tüm çıplaklığıyla ortadadır' denilen dilekçede,  tutukluluk halinin devamına dair karara itirazda bulunuldu. 

DAVANIN GEÇMİŞİ

CHP'li Enis Berberoğlu, MİT TIR'ları görüntülerini eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği suçlamasıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmıştı. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki mahkumiyet kararı ise 9 Ekim'de Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nce bozulmuş, ancak Berberoğlu'nun tutukluluğunun devamına karar verilmişti. 


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 11.10.2017 17:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37