banner55

Ensar Öğüt referandumda hayır için kapı kapı dolaştı

Ensar Öğüt referandumda hayır için kapı kapı dolaştı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Şubat 2017 Çarşamba 21:02
Ensar Öğüt referandumda hayır için kapı kapı dolaştı


CHP 22. 23. ve 24. dönem Ardahan Milletvekili işadamı Ensar Öğüt, partisinin genel merkezinin isteği üzerine Sakarya’da  partililer ile birlikte kapı kapı gezerek vatandaşlara neden hayır demeleri gerektiğini anlattı.

Öğüt, Sakarya CHP Milletvekili Engin Özkoç, İl Başkanı Ayça Taşkent, Serdivan İlçe başkanı Sebahattin Gülbaş ile  il ve ilçe yöneticileri  ile birlikte Adapazar’ında kahveleri ve işyerlerini dolaşarak vatandaşları bilgilendirdiler.

BABANIZA VE EŞİNİZE VEKALET VERİRKEN BİLE…
Ekip halinde her girdiği kahvede ve işyerlerinde vatandaşlara hitap eden Ensar Öğüt, vatandaşlara bu referandumun bir parti, seçim, kişi seçimi olmadığını, ülkenin yönetiminin nasıl olacağına ilişkin bir oylama olduğunu ifade ederek, "Ülkemize uyan en güzel idare şekli demokratik parlamenter sistemdir.  

Getirilmek istenen başkanlık sistemi değil, ucube ve adını bile koyamadıkları bir şey. Noterden babanıza, eşinize ya da akrabanıza bile noterden vekalet verirken dikkati olurken, ülkenin geleceğini bir kişiye sorgusuz sualsiz teslim etmemek gerekir. Bu evlatlarınıza, torunlarınıza nasıl bir Türkiye bırakacağınızı iyi düşünmelisiniz" dedi.

MİLLETVEKİLLLERİNİZİN İŞLEVİ OLMAYACAK, 
BAKANLARA ULAŞMAK İMKANSIZ OLACAK

Bu anayasa değişikliğini vatandaşların çoğunluğunun değil, tüm ülke vatandaşlarının reddetmesi gerektiğini, parlamentonun işe yaramaz duruma sokulmasına, yargının, yürütmenin ve yasamanın bir kişinin keyfiyetine bırakılmasına karşı çıkılmasını isteyen Ensar Öğüt, "Elbette 1982 Anayasası da demokratik bir anayasa ile değiştirilmelidir. Ancak, ondan bile geri ve tek kişi yönetimini öngören bu değişikliklerle değil. 

Ne milletvekiliniz kalacak, ne kapısını çalacağınız bir bakanınız olacak. Seçtiğiniz milletvekillerinin hiçbir işlevi olmayacak. Meclise bile gelme zorunluluğu olmayan  bir Bakan’a  yanlış yapması durumunda ne hesap sorabileceksiniz ne de bilgi alabileceksiniz. Ülkede keyfi bir yönetim alıp başını gidecek. Her türlü darbe  ve cunta yönetimlerine de tek adam yönetimlerinde de karşıyız. Hayır çıktığında ülkede herkes anayasa ve yasalara uymak zorunda kalacak" diye konuştu.

REFERANDUM BİR PARTİ YA DA HÜKÜMET OYLAMASI DEĞİL
Öğüt, parti dürtüsü ile hareket edilmemesini, bu oylamanın bir parti ya da hükümet oylaması olmadığını ifade ederek, "Hangi partiden olursanız olun, ülkenin geleceği ve demokratik rejim için oyunuzu kullanın" çağrısında bulundu. 



Son Güncelleme: 22.02.2017 21:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37