Eroğlu: Kocaeli mesire yerleri ile daha güzel

Bugüne kadar 112 adet mesire yeri tesis edildi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Ağustos 2016 Pazartesi 14:29
Eroğlu: Kocaeli mesire yerleri ile daha güzel
2015 yılı itibariyle mesire yerlerini ziyeret edenlerin sayısı 524 bini aştı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kocaelilere boş vakitlerinde stresten uzak ve hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturduklarını vurgulayarak, "Kocaeli mesire yerleri ile artık daha güzel. Bu tesisler şehrin güzelliğine katkı sağlayarak aynı zamanda turistik hareketliliğe de imkân veriyor. Bu çerçevede 2015 yılı itibariyle mesire yerlerini ziyaret edenlerin sayısı 524 bini aştı” diye konuştu.

BUGÜNE KADAR TOPLAM 112 ADET MESİRE YERİ TESİS EDİLDİ


Kocaeli genelinde bugüne kadar toplam 112 adet mesire yeri tesis edildi. Bu tesislerden 16 adedi konaklanabilir A tipi, 15 adedi halkın günübirlik yararlanılabildiği B tipi, 77 adeti C tipi ve 4 adeti de şehir ormanı olarak düzenlendi.

Ülke genelinde olduğu gibi insanlara hizmet vermek maksadıyla Kocaeli’de de mesirelik alanlar tesis ettiklerinin altını çizen Prof.Dr. Veysel Eroğlu, "Halkımızın ihtiyaçlarına yönelik rekreasyon potansiyeli yüksek orman alanlarında Bakanlığımca mesire yerleri kuruluyor.

Bu mesire yerlerinden aktif olarak faaliyet gösterenler bölge halkının dinlenme, eğlenme, spor ve tatil ihtiyaçlarını karşılıyor. 2015 yılı itibariyle mesire yerlerini ziyaret edenlerin sayısı 524 bini aştı. 2016 yılında sadece Temmuz ayı içinde ise günübirlik veya konaklayarak 86 binin üzerinde kişi mesire yerlerinden yararlandı" ifadelerini kullandı.

MESİRE YERLERİNİN SAYISINI ARTIRACAĞIZ
Bugüne kadar Kocaeli’de 112 adet mesire yeri tesis ettiklerini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bölgeyi ziyaretim sırasında mesire yerlerinin artırılması yönündeki talimatımı yetkili arkadaşlara iletmiştim.  Arkadaşlar da bu doğrultuda çalışmalara başladı. Bu çerçevede, mavi ve yeşilin büyüleyen güzelliğine sahip Kandıra İlçesi, Kerpe mevkii ve Miço Koyunda yeni mesire yerleri bölgenin rekreasyon ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla halkın hizmetine sunuluyor. Deniz kıyısı ormanlık alanda tesis edilecek mesire yerlerinin gerek İstanbul ve Sakarya’ya gerekse Kocaeli’nin ilçelerine yakın olması sebebiyle ziyaretçi potansiyelinin çok yüksek olacağını öngörüyoruz” dedi.

MESİRE YERLERİ ORMAN YANGINI RİSKİNİ AZALTIYOR

Mesirelik alanların başka bir faydasının ise orman yangınlarını azaltmak olduğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “İnsanların piknik maksadıyla bu alanlarda bir araya gelmesi, lüzumlu emniyet tedbirlerinin alınması ve piknik için tasarlanması sebebiyle yangın riski de en aza indiriliyor” diyerek sözlerini tamamladı. 



Son Güncelleme: 23.08.2016 00:17
Anahtar Kelimeler:
ZiyaretMüzeTurist
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37