Gebze Ticaret Odası, Kaman'ı ağırladı

Gebze Ticaret Odası, Kaman'ı ağırladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Şubat 2019 Çarşamba 17:42
 Gebze Ticaret Odası, Kaman'ı ağırladı

Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Serdar Kaman, Gebze Ticaret Odası’nın konuğu oldu. 

Dr. Kaman burada oda üyelerine projelerini anlattı. Toplantıda Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze başta olmak üzere tüm Kocaeli'de vizyonu olan başkanlara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, Başkan Kaman'ın projelerinin halkın yararına olduğunu belirtti.

Nail Çiler'in başkanlığındaki Gebze Ticaret Odası’nı ziyeret eden Dr. Serdar Kaman burada yaptığı konuşmada Gebze'yi ve sanayiciyi ilgilendiren projelerini anlattı.

KAMAN PROJELERİNİ ANLATTI
Kaman, Gebze Ticaret Odası’nda yaptığı konuşmada, "Kocaeli göç alan bir sanayi kentidir. Hava ile çevre kirliliği ve pişmaniseyi ile tanınan bir kent. Peki Eskişehir denince aklımıza ne geliyor ? Tabiki bir marka şehir ve biz de oturduk Kocaeli'yi marka şehir yapacak 40 proje hazırladık.

Kentin sorunlarının başında ulaşım sorunu geliyor. Kent içinde ciddi manada ulaşım sıkıntısı arttı. Bu ulaşım sorunu için çözüm önerisi olarak rakibimiz metro biz ise hafif raylı sistemi düşünüyoruz. Rakibimizin projesi pahalı bir projedir ama bizimkisi maliyet açısından uygundur” dedi. 

Otopark sorununa da değinen Dr. Kaman, otapark sorunu ciddi manada kenti etkiliyor. Almanya'da bulunduğum zamanlarda Türkiye'nin iki katı araç var ama Almanya'da trafik sıkışıklığının olduğunu görmedim. Nasıl başardınız diye sorunca evlerimizin altında otoparklarımız var cevabını aldım. Allah izin verirse belediye başkanı seçilirsem apartmanlarımızın altında otopark sistemini getireceğiz” şeklinde konuştu.

Dr.Kaman daha sonra ucuz elektrik projelerinden bahsederek, "Bu projemiz bizim en önemli projelerimizin başında geliyor. Ucuz elektriği sadece halkımıza değil, sanayicimize ucuz elektrik vermek öncelikli projemiz” diye kaydetti. 

Dr. Serdar Kaman özellikle Kocaeli'deki çevre ve hava kirliliği konusunda çok ciddi projeler hazırladıklarını da kaydederek, belediye olarak göreve gelmeleri halinde atık ayırma ve  bertaraf sistemleri kuracaklarını ve hava ile çevre kirliliği oranlarını minimuma indirerek daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışacaklarını vurguladı.
 
Kaman ayrıca mevcut Büyükşehir yönetimini de eleştirerek, "16 yıldır belediyeyi yönetenler ne yaptı? Ben söyleyeyim, güzel şovlar yaptılar, uçak önünde poz çekildi, havadan fotoğraflar çekildi ancak bunlar çevre ve hava kirliliğini önleyecek unsurlar değildir” dedi.

ÇİLER: GEBZE OTOBANDAN GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL

Toplantıda daha sonra konuşan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de "Kentimizde tüm metropol kentlerinde olduğu gibi bu tip sıkıntılar vardır. Siyasetin başkenti Ankara ise sanayinin başkenti'de Gebze'dir ancak biz burada en yüksek vergiyi veren ve Türkiye'de 71 ilin toplamı kadar vergi veren bir ilçe olarak halen arzuladığımız hizmeti alamıyoruz. Biz görevimizi fazlasıyla yapıyoruz, belediyemiz bize karşı olan görevlerini yapmıyor" şeklinde konuştu. 

Nail Çiler daha sonra "Gebze'de hafriyat bedeli 6.50 lira iken İzmit'te bu rakam 3.50 lira ve kim bizim hafriyat beledilimizi bu fiyata indirirse oyumuz onundur" şeklinde konuştu. 

Gebze'nin otobandan görüldüğü gibi olmadığını da belirten başkan Çiler, "Kentimizin ve Kocaeli'nin, vizyonu yüksek projeleri kent ve halk yaşamına uygun planları olan belediye başkanlarına ihtiyacı vardır. bu bağlamda gördüğümüz odur ki sayın Dr. Serdar Kaman beyin projeleri markalaşmak adına önemli projelerdir" dedi.

Son Güncelleme: 27.02.2019 22:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37