Gebze'de komutanlar gözaltına alındı

Jandarma Komutanı 2 Teğmen ve 1 astsubay..

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Temmuz 2016 Salı 21:42
 Gebze'de komutanlar gözaltına alındı
Gebze İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Abdülkadir Öz ile 2 teğmen ve 1 astsubay gözaltına alındı. Darbe girişiminin olduğu gece, Jandarma Komutanlığı'nın önünde toplanan vatandaşlara yaptığı konuşma ile takdir kazanan Abdülkadir Öz'ün, kalabalığın dağılmasının ardından ilçede bulunan Turkcell Data Merkezi'ne giderek silah zoruyla internetin yavaşlatılmasını istediği iddia edildi. 

Gebze İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Abdülkadir Öz ile 2 teğmen ve 1 astsubay, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Askerler, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda gözaltına alınırken, 10 askerin de ifadesi alındı. 

KALABALIĞA YAPTIĞI KONUŞMA TAKDİR KAZANMIŞTI

15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında İlçe Jandarma Komutanlığı'nın önünde toplanan kalabalığa seslenen Yüzbaşı Abdülkadir Öz, "Siz neyseniz, biz de O'yuz. Bakın bu çocukların hepsi sizden gelme. Biz öyle bu devleti kolay bulmadık. Öyle kolay da kimseye teslim etmeyiz. Ancak biz askeriz. Siz buradan bir adım ileri atacak olursanız ben bu üniformanın şerefi adına aklıma ne geliyorsa yaparım. Öncelikle böyle bir durumda destek verdiğiniz için Allah hepinizden razı olsun. Şu an da sizin yaptığınız gösteri demokrasi adına yapılmış bir gösteri. Mevzuat, kanun bizde her zaman geçerlidir. Demokrasi adına yapılan gösteri bizim Gebzemiz'de Cumhuriyet Meydanı'nda yapılır. Lütfen Cumhuriyet Meydanı'na gidin ve toplanın" diye konuşurken vatandaşlar alkışlarla destekte bulundu. Kurmay Yüzbaşı Abdülkadir Öz'ün konuşması sosyal paylaşım sitelerinde büyük beğeni topladı, haber olarak yayınlandı. 

SİLAH ZORUYLA İNTERNETİN YAVAŞLATILMASINI İSTEDİ İDDİASI

Ancak vatandaşların dağılmasının ardından iddiaya göre Kurmay Yüzbaşı Abdülkadir Öz ve yanındaki subaylar, Gebze'de bulunan Turkcell Data Merkezi'ne gitti. Yüzbaşı Öz ve askerler, silah zoruyla görevlilerden internetin yavaşlatılmasını istedi. Ancak, görevliler bu isteği yerine getirmedi.
Son Güncelleme: 19.07.2016 22:32
Anahtar Kelimeler:
Trafik Kazası
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37