Hürriyet, Bakan Müezzinoğlu’na kiralık işçi dosyasını verdi

Dosyada kadınların iş hayatında yaşayacağı sorunlar da var

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Ekim 2016 Pazar 12:14
Hürriyet, Bakan Müezzinoğlu’na kiralık işçi dosyasını verdi
CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, kiralık işçi yasasının altında herkesten çok ezilecek olan kadınların durumlarının gözden geçirilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu’na dosya sundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu dün bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kocaeli’ye geldi. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile birlikte katıldığı kahvaltıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, 'Özel İstihdam Bürolarının Kadının İş Hayatında Yaratacağı Olumsuz Etki Raporunu' sunarak, kadınların iş hayatı içerisinde yaşayacağı sorunları iletti.

Hürriyet ayrıca, emeklilikte yaşa takılanlar, Kocaeli’de meydana gelen iş kazaları, iş davaları ve zorunlu göçe tabi tutulanların durumlarını da Bakana ileterek sorunlarının çözülmesini istedi.


ÖİB’LER KADINLARIN KADERİ OLMAMALI
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na özel istihdam büroları nedeniyle kadınların çalışma yaşamında yaşayacakları zorlukları aktarmak için dosya sundu. 

Bakan Müezzinoğlu’na çeşitli konular hakkına bilgi veren Milletvekili Hürriyet hazırladığı rapor ile ilgili şunları söyledi; Özel İstihdam Büroları tüm hayatı olumsuz olarak etkileyecek. Özellikle kadınlarımız açısından bu yasanın negatif yönleri çok olacak. Özellikle kadınların kayıt dışı ve güvencesiz çalıştırılması meşrulaştırılacak. 

Bu yasa uygulanmaya başlandığında kötü niyetli ellerde kadınlar açısından zorluk getirecektir. Bu yasa aile düzenini de dikkate alarak getirildiği söyleniyordu. Ama pratiğinde bu işin böyle olmayacağını düşünüyoruz. Kadınların çalışma hayatı Özel İstihdam Bürolarının eline bırakılıyor.Kadınların çalışma konusundaki kaderi istihdam bürolarına terk edilmemeli. Bu yasada yeniden düzenleme yapılması taraftarıyız. Bu yasanın elden geçmesi gerekiyor” dedi.

İŞ DAVALARINA HAZİNE DESTEK VERMELİ
Kocaeli’de yaşanan iş kazaları,usta öğreticiler, emeklilikte yaşa takılanlar, taşeron işçiler ve 4/C’liler hakkında da düzenleme yapılması gerektiğini dile getiren Milletvekili Hürriyet, “Kocaeli iş kazalarının yoğun yaşandığı kentlerden bir tanesi. Her ne kadar son dönemde önlemler arttırılıyor dense de, rakamlara baktığımızda Kocaeli’deki iş kazalarının arttığını görüyoruz. Bu konuda alınan önlemler bir daha gözden geçirilmeli. 

Burası emek yoğunluğu olan ve emeğin kalbi olan bir kent. İş davaları çok masraflı. Usul yasası ile alakalı çok ciddi problemler var. İşçi zaten işsiz kalmış, tazminatı ve maaşı ödenmemiş, iş davası açmak için en az 500 lira peşin para yatırması gerekiyor. İşçinin korunması adına bu davalar için adli yardım sisteminden destek sağlanabilir” dedi.


USTA ÖĞRETİCİLER KADRO BEKLİYOR
Çalışma ve Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na kadınların iş hayatındaki durumu başta olmak üzere pek çok konudaki sorunları dile getiren CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, usta öğreticileri de unutmadı.

Milletvekili Hürriyeti, “Ben eski bir usta öğreticiyim. Halk Eğitim Merkezlerinde farklı alanlarda 20 bin usta öğretici bulunuyor. Dana önce Diyanet İşleri Başkanlığına verilen kadroyu ek bir madde ile usta öğreticilerimiz de beklemekteler. Geçmişte yanlış yönetmelik düzenlemesi nedeniyle kadro alamadılar ve hak ettikleri kadroyu almayı bekliyorlar. Emeklilikte yaşa takılanlar, 4/C’liler ile ilgili de ciddi düzenlemelere gerek olduğunu düşünüyoruz” açıklamasında bulundu. 




Son Güncelleme: 17.10.2016 00:42
Anahtar Kelimeler:
EDİRNEDüzensiz Göçmen
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37