Hürriyet: Bürolarımız AKP yalanlarına açık bir meydan okumadır

Hürriyet: Bürolarımız AKP yalanlarına açık bir meydan okumadır

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Aralık 2016 Perşembe 14:04
 Hürriyet: Bürolarımız AKP yalanlarına açık bir meydan okumadır
CHP Derince İlçe Başkanlığı’nın Derince Emek Bürosu’nun tanıtım toplantısında konuşan Milletvekili Hürriyet, “AKP yalanlarına karşı açık bir meydan okumayla bu bürolarda çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Derince İlçe Başkanlığı, Derince İlçe Emek Bürosu’nu CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın katılımlarıyla kamuoyuna tanıttı. Emek bürosu tanıtım toplantısına Milletvekili Hürriyet ve İl Başkanı Sarıbay’ın yanı sıra Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve ilçe yönetimi, Derince İlçe Emek Bürosu Başkanı Osman Suat Kalyoncu ve Emek Bürosu üyeleri Barış Topal, Yalçın Polat, Ekrem Bozkurt, Şaziye Kaya, Ömer Genç ve Erdoğan Çalışkan katılım sağladı. Toplantıda konuşan Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “İktidar partisi, seçim öncesi verdiği sözleri tutmadı. AKP yalanlarına karşı açık bir meydan okumayla bu bürolarda çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

HER YAPIYLA DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ
Toplantının ilk konuşmasını yapan Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, “Emekten Demokrasiden yana bir parti olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonra da emek örgütlenmeleri ile ilimizde ve ilçede sorunları dinlemek ve katkı sunmak için, diyaloğunu geliştirmek için Emek Bürolarının yönetimi ve başkanları Emek Örgütlerinin içinden geliyorlar. 

İlçemizde bulunan sendikalar, meslek örgütleri, Derneklerle, sorunları dinleyerek çözümlerine katkı sunmaya çalışacağız. Yerelde de genelde de limanı nasıl TBMM’ye taşıdıysak, takipçisi olduysak ilçemizin sorunları içinde katkı sunacak her yapıyla dayanışma içerisinde olacağız. Siyasi iktidarın baskısıyla Liman Projesini hayata geçirmeye çalışıyorlar. Umarım burada da sendikaların önemi ortaya çıkıyor” dedi.

TÜM TÜRKİYE’YE YAYACAĞIZ
Ardından konuşma yapan CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Emeğin başkenti olan bu kentte bizim yarattığımız farkındalık ve bunun anlaşılması için politika üretmemiz çok önemli. Bu kadar işçiyi ezen yasalar çıktıktan sonra bizim boş durmamız olmazdı. Hızlı bir şekilde il ve ilçelerde emek bürolarını kurmaya çalışıyoruz. İl’de bunu yaptık. 

Şimdi Derince’de yapıyoruz. Kurmaktan ziyade aktif çalışmak çok önemli. Herkesin korktuğu dönemde görev alan ve elini taşın altına koyan herkesi kutluyorum. Emek dünyası için bizlerin çalışmaları çok önemli. Benim de 9 ilde görevim var. Tek tek ziyaretlerde bulunacağız. Bu büroların tüm Türkiye’de yayılmasını sağlamak için çalışacağız. Bu siyaseti görünür kılacağız” ifadelerine yer verdi.

İŞ KAZASI DEĞİL İŞÇİ CİNAYETİ
Hürriyet devamında işçi ölümlerine de değinerek “Her gün bir iş cinayeti yaşanıyor. Bu olaylar Kocaeli’nde çok daha fazla. Bunlar iş kazazı değil işçi cinayeti. Asgari ücret konusunda sıkıntılar ortada. İktidar olmadan önce bas bas bağırarak çay simit hesabı yapıyorlardı. Asgari ücret şu an yoksulluk sınırının bile altında. 

Bizler bunlarla mücadele edeceğiz. Taşeron işçisi kadro sözü verilmesine rağmen hala kadro bekliyor. Bizler AKP yalanlarına karşı açık bir meydan okumayla bu bürolarda çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Karşılarında sınıf dayanışması örgütlü mücadele veya sendika istemiyorlar. Bunların farkındalığını arttırmalıyız” şeklinde konuştu.

ASIL DESTEKÇİMİZ STK’LARDIR
Ardından CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise, Emek Bürolarının kurulmasının kendisini heyecanlandırdığını belirterek “Sosyal demokrat partilerin asıl destekçisi sivil toplum örgütleri ve sendikalardır. İzmit’te ve Kocaeli’de başarılı olduğumuz dönemlerde Türkiye’de bulunan büyük sendikaların hepsi işçiden yana sendikalardı. 

İzmit’te bulunan sendikaların üç tanesi ancak bize yakın. Sendikalarla iletişim kurmamız gerekiyor, arkadaşlarımız oralarda görev almalılar. Bunu sağlarsak çıkarttığımız adaylarla iyi sonuçlar alabiliriz. Emek Büroları’nın çalışmalarına gerekli destek verilmeli. Osman Başkanımızı ve üyelerini kutluyorum” sözlerini kullandı.

İŞÇİ DAVALARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Ardından Derince İlçe Emek Bürosu Başkanı Osman Suat Kalyoncu ise, “Emek büroları kurulduğunda bu görevi severek kabul ettim. Emek içinden gelen bir insanım. Emeğin sömürüldüğü bir dönemde yaşıyoruz. Biz bu dönemde Kocaeli gibi emek yoğun bir kentte 3 tane devrimci sendika ancak var. 

Sağcıdan sendikacı, solcudan iş adamı olmaz. İşçi sınıfının yoğun olduğu bu kentte işçi kıyımları hat safhada. Emekçi büroları ile işçi arkadaşlarımız yasal haklarını öğrenecekler. Biz işçi arkadaşlarımıza haklarını öğretip davalarının takipçisi olacağız. Ağırlıklı olarak işçi sınıfının üzerinde duracağız. Ben katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. Ardından Emek Bürosu üyelerini tek tek tanıttı. 



Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 08.12.2016 14:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37