Hürriyet: FETÖ terör örgütü de PKK değil mi?

'Senin gazin-benim gazim'

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Ekim 2016 Cumartesi 16:00
Hürriyet: FETÖ terör örgütü de PKK değil mi?
Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği (T.M.S.Y) Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD)'inde panel düzenledi.

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği tarafından düzenlenen panelde konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet,"sizlerin hak ettiğiniz gazilik unvanınızı almanız için elimizden geleni yapacağız. Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık ile de bu konuyu görüştük. Kendisi konu üzerinde çalışacağı konusunda bizlere söz verdi. Bakalım sözlerini tutacaklar mı?" dedi.

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği (T.M.S.Y) dün Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD)'inde panel düzenledi. 

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'in de katılıdığı panele dernek üyeleri yoğun katılım gösterirken panelde konuşan Dernek Başkanı Kadir Erhan Tuna, "Bizler askerlik görevimiz sırasında ülkemizin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı verilenmücadelede terörist silahların tesiri ve etkisi ile yaralanmış ancak çeşitli yasa ve yönetmeliklerden dolayı resmiyette gazi sayılmayan, devleti tarafından 25-30 yıldır görmezden gelinen, unutulan ve sahipsiz bırakılan kimseleriz" dedi.

TUNA: DEVLET BİZİ SAHİPSİZ BIRAKTI
"Bugün burada bulunmamızın sebebi, bizlere hakettiğimiz gazilik ünvanının verilmesi isteğimizi bir kez daha devlet yetkililerine ve kamuoyuna duyurmaktır" diyen Tuna, "Günümüzde her kesimle görüşüp uzlaşma yollarını arayan devlet yetkilileri askerlik görevleri sırasında terörle mücadelede yaralanan bizleri, üzülerek söylüyoruz ki sahipsiz bırakmış ve bırakmaya devam etmektedir" diye konuştu.

"GAZİLİK ONURUMUZU NEDEN VERMİYORSUNUZ"
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Tuna, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın neredeyse her konuşmasında dile getirdiği halkın iradesi herşeyin üzerindeyse bizler için bu irade neden kullanılmıyor ve resmiyette bizler neden gazi sayılmıyoruz? Halkın iradesine göre bizler gaziyiz. Neden bizlere gazilik onurumuzu vermiyorsunuz?" diye sordu.

"SENİN GAZİN-BENİM GAZİM"
Konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım'ın 5 Ekim'de düzenlen AK Parti grup toplantısında 15 Temmuz gazileri için sarfettiği "15 Temmuz gazileri yaralarına bakılmaksızın gazi sayılacak" sözlerini hatırlatan Tuna, "Bizlere dayatılan uzuv kaybı v e%40 sakatlık oranı şartı 15 Temmuz'da yaralananlar için kaldırılıyorsa, askerde yaralanıp terörist mermileri, şarapnel parçalarıyla yaşayan bizler gazi sayılmıyorsak, burada senin gazin-benim gazim durumu vardır" şeklinde konuştu.

"MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"
Tuna konuşmasının sonunda devlet yetkililerine seslenerek, "Günümüzde modern çağın gerektirdiği ve toplumsal ihtiyaçlara yönelik yeni bir anayasa hazırlanırken bizleri mağdur eden yasayla ilgili maddelerin değişikliği bu kadar zor mu? Terörle Mücadele de yaralanıp gazi sayılmayan bizlere, hakkettiğimiz onurumuz olan gazilik madalyalarımızın ve gazilik haklarımızın verilmesini talep ediyoruz ve bu haklarımızı alana kadar haklı mücadelemiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET: SÖZLERİNİ TUTACAKLAR MI?
Dernek Başkanı Tuna'nın ardından konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHPKocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, "Ben bu derneği daha önce bilmiyordum. Ama öğrendiğim andan itibaren sizlerin hak ettiğiniz gazilik ünvanınızı almanız için elimizden geleni yapacağız. Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık ile de bu konuyu görüştük. Kendisi konu üzerinde çalışacağı konusunda bizlere söz verdi. Bakalım sözlerini tutacaklar mı?" dedi.

"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"
Hürriyet konuşmasında, "Size sunulan yüzde 40 oran çok fazla bir orandır. Bu oran ya tamamen kaldırılmalı yada en azından düşürülmelidir. Öte yandan bu olayın sadece bedensel değil bir de psikolojik tramvaları vardır. Bu açıdan sizler için bu işin çözüm noktası olan meclise sizlerin taleplerini komisyona ve meclise sunacağız. 

15 Temmuz'dan sonra şehit ve gazileri bile ikiye ayırdılar. Biz bu ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını istiyoruz. 15 Temmuz şehit aileleri ve gazileri hangi haklardan yararlanıyorlarsa sizler de almalısınız. FETÖ terör örgütü de PKK değil mi? Bizler, hem meclis çalışmaları hem de toplumsal kamuoyu oluşturulması adına bu işin peşini bırakmayacağız" şeklinde konuştu. 



Son Güncelleme: 22.10.2016 19:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37