banner55

Hürriyet: “Gazi sayılmayanlar zehirlenerek ölüyor!“

Hürriyet: "Gazi sayılmayanlar zehirlenerek ölüyor!"

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Şubat 2018 Cuma 11:41
  Hürriyet: “Gazi sayılmayanlar zehirlenerek ölüyor!“


CHP Milletvekili Hürriyet mecliste yaptığı basın toplantısında vücutlarında kurşun ve şarapnel parçaları bulunmasına rağmen gazi sayılmayanların metal zehirlenmesi yaşadıklarını aktardı.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, terörle mücadelede yaralanmalarına rağmen gazi sayılmayanlarla ilgili olarak mecliste bir basın toplantısı düzenledi. Gazi sayılmayanların vücutlarında kurşun ve şarapnel parçaları yüzünden metal zehirlenmesi yaşayan ve sağlıkları bozuldukları aktaran Hürriyet, "Gaziliği bu insanlara çok görmeyin" dedi.
SEN BİZİM GAZİMİZSİN DEDİLER AMA?
Basın toplantısında konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “TSK’nın nizamnamesine uymadıkları için gazi sayılmayan binlerce mağdur insanımız var. Bu insanlar terörle mücadelenin en büyük psikolojik gerilimini yaşamakla kalmamış, teröristlerin hain kurşunlarıyla yaralanarak, belki de yanında arkadaşı şehit düşerek vatani görevini tamamlamışlardır. 
Aylarca hastanelerde tedavi görürken,  komutanları tarafından, ‘Sen bizim gazimizsin’ denilerek avutulan bu insanlar hiçbir zaman gazi ilan edilememişlerdir. Kalplerinde kurşun, vücutlarında yüzlerce şarapnel parçası olmasına rağmen, bir parmaklarını, hatta gözlerini bu vatan için feda etmiş vatan evlatları Türk Silahlı Kuvvetlerinin 1053 Sayılı Vazife Malullüklerinin Nevileri ile Dereceleri Hakkındaki Nizamnameye uymadıkları için gazi sayılmıyorlar” dedi.
AFRİN’DEKİ ASKERLERİMİZ GAZİ SAYILACAK MI?
19 bin insanın bu şekilde gazi sayılmadığını da sözlerine ekleyen CHP’li Hürriyet, mecliste pek çok bakanla görüştüğünü, meclis gündemine araştırma önergesi ve yasa teklifi ile taşıdığını ifade eden Hürriyet, Afrin operasyonun da aynı sıkıntıların yaşanabileceğine dikkat çekti. Hürriyet, “Operasyon başlayalı onlarca askerimizi şehit verdik.

Ne var ki, bizleri üzen sadece şehit haberleri değildir. Orada terörle mücadele esnasında yaralanan da onlarca evladımız var. Afrin’den gelen acı haberlere dikkat ettiğimizde; 3 askerimiz şehit oldu 5 askerimiz yaralandı deniliyor. Şimdi onlar da yüzde 40 engeline takılacak, ben neden gazi olamadım diye kendi kendine soracak?  Ama ne yazık ki bir cevap bulamayacak” dedi.
YAVAŞ YAVAŞ ÖLÜYORLAR
Vücutlarında kurşun ve şarapnel parçaları bulunmasına rağmen devlet tarafından gazi sayılmayanların kronik metal zehirlenmesi yaşadıklarını da ifade eden Hürriyet, "Ocak ayından bugüne kadar 104 kişi muayene oldu. Toksikoloji sonuçları belli olan, 42 gazi sayılmayan insanımızın hepsinde cephane yapımında kullanılan ve insan vücudunda olmaması gereken Arsenik, Kurşun, Antimon ve Nikel olan ağır metaller tespit edildi.

Bu insanlar yavaş yavaş zehirlenerek ölüyorlar. İlla ki gazi sayılmaları için onlardan uzuv kaybı isteniyor. Artık bu konuya daha fazla sessiz kalınmaması gerekiyor. Bu insanların istediği sadece seslerini duyurabilmek. Artık bu konuya daha fazla sessiz kalınmaması gerekiyor. Bu insanların istediği sadece ve sadece seslerini duyurabilmek” açıklamasında bulundu. 


Son Güncelleme: 24.02.2018 00:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37