Hürriyet: Hukukun üstünlüğü, üstünlerin ve damatların hukukuna dönüşmüş

Hürriyet: Hukukun üstünlüğü, üstünlerin ve damatların hukukuna dönüşmüş

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Haziran 2017 Perşembe 11:21
 Hürriyet: Hukukun üstünlüğü, üstünlerin ve damatların hukukuna dönüşmüş


CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet Meclis’te yaptığı konuşmasında Adalet Yürüyüşü’ne çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırılara sert çıktı. 
Hürriyet, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun başına gelebilecek her türlü olumsuzluğun sorumlusu bu tehditleri savuranlardır" dedi.

TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet mecliste yaptığı konuşmada Adalet Yürüyüşü ile ilgili konuştu. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adalet Yürüyüşü ile ilgili çıkışına tepki gösteren CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Maaşlı ak troller ülkenin bölünmesine ana muhalefet liderinin yürümesinin neden olabileceği algısını yaratmaya çalışıyor. AKP Genel Başkanı da ‘Yargı sizi yarın bir yerlere davet ederse şaşırma’ diyor. 

Kumpas yargısı mı? Talimatla çalışan saray savcıları mı? Bu alenen bir tehdittir ve bundan sonra Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başına gelebilecek her türlü olumsuzluğun sorumlusu bu tehditleri savuranlardır. 
Sürekli tehdit edenler zannediyorlar ki, hep iktidarda kalacaklar ama yanılıyorlar. Bir gün devran dönecek o adalet, bu ülkeye gelecek ve biz bugünleri unutmayacağız. Adaletsizliği adaletle yıkacağız ve bugünden geriye sadece yarınlar için direnenler kalacak” açıklamasında bulundu.

ADALETİN TEMELİ GÜÇLÜNÜN ÇIKARI OLMUŞSA
Açıklamasına devam eden Hürriyet, “Bir ülkede hukukun üstünlüğü, üstünlerin ve damatların hukukuna dönüşmüşse; yargının bağımsızlığı, birilerine bağımlı hâle gelmişse; adaletin temeli, güçlünün çıkarı olmuşsa biz nasıl kalkınacağız, nasıl gelişeceğiz? 

Sürekli olarak emekçiye dayak, akrabaya kıyak hâlindesiniz. 1919'da adaletsizliğe, sömürüye, saraya hayır diyen Mustafa Kemal Atatürk, 2017'de yine aynı adaletsizliğe, saray rejimine hayır diyen Cumhuriyet Halk Partisi ve adalet sevdalıları. 

Bir zamanlar kumpaslarla vatansever askerlere hain diyenler, bir zamanlar PKK'yla görüşen, oturup masada anlaşmaya çalışanlar, bir zamanlar bavulla belge getiren gazetecileri kahraman ilan edenler, şimdi bizlere hain yaftası yapıştırmaya çalışıyor. Bütün devlet yargısıyla, idaresiyle, yürütmesiyle tek bir kişinin çıkarları için çalışıyor. Oysaki bir saat adaletle hükmetmek bir sene ibadet etmekten daha hayırlıdır diyor hadislerimiz. Siz bu hayırlarınızı da çoktan kaybettiniz."

EMEĞE EYLEM, EYLEME YÜREK, YÜREĞE SEVGİ NE GÜZEL UYMUŞ

Bıktık artık sırf arkası sağlam diye serbest kalan suçlulardan, bıktık artık yoktan bahanelerle hapislerde çürüyen insanların çaresizliğinden, bıktık artık küçücük çocuklara tecavüz edip serbest kalanların haberlerini okumaktan, hukuka sığınan şiddet mağduru kadınların korunmamasından yani adalet en büyük hasretimiz hâline geldi. 

Adaletin adı var ama hükmü yok ve biz bunlara bir dur demek adına aş için, ekmek için, demokrasi için, barış için, kısaca yurttaşlarımızın tüm hakları için onurlu, erdemli bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Maaşlı ak troller ülkenin bölünmesine ana muhalefet liderinin yürümesinin neden olabileceği algısını yaratmaya çalışıyor.
 
Rahmetli Bülent Ecevit'in şiir dizeleriyle son vermek istiyorum, rahmetli Bülent Ecevit şiirinde diyor ki; ‘Gündüze güneş güneşe tarla, Tarlaya başak ne güzel uymuş, Başağa buğday buğdaya insan. İnsana emek ne güzel uymuş, Emeğe eylem eyleme yürek, Yüreğe sevgi ne güzel uymuş’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

 
Son Güncelleme: 22.06.2017 11:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37