Hürriyet: İnce hesaplardan vazgeçin, tapuları verin

Hürriyet: İnce hesaplardan vazgeçin, tapuları verin

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Kasım 2017 Cuma 13:31
   Hürriyet: İnce hesaplardan vazgeçin, tapuları verin


CHP'li Hürriyet, mecliste yaptığı konuşmada Gebze Hürriyet ve Yavuz Selim mahallesinde ince hesaplardan vazgeçip tapuların verilmesini ve orada oturan vatandaşların kaçak yapılarda oturmadığının bilinmesini istedi.
 
CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, AKP'li İlyas Şeker'in mecliste söylediği "Hürriyet ve Yavuz Selim'deki konutlar kaçaktır" sözlerini kabul etmedi. Hürriyet, "50 yıldır burada oturan insanların tapu tahsis belgeleri vardır, bu konuda yasa çok açık. Bu belgeler tapuya esas teşkil eder. Yani bu insanlar burada hak sahibidir. İnce hesaplardan vazgeçin ve tapuları verin" dedi.

HÜKÜMETİN BOYNUNUN BORCU
Mecliste konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, "Genel Kurul'da AKP Kocaeli Vekili İlyas Şeker bu mahallelerde kaçak yapılaşma olduğunu söyledi. Oysa buradaki binalar kaçak değildir, 50 yıldır burada oturan insanların tapu tahsis belgeleri vardır, bu konuda yasa çok açık. Bu belgeler tapuya esas teşkil eder. Yani bu insanlar burada hak sahibidir. Her seçimde Gebze Belediye Başkanı ve Başbakan'ının 'Tapularınız çekmecede' diyerek verdikleri sözleri tutmak sizin yani Hükümetin boynunun borcudur" dedi.

BAŞBAKAN'IN SÖZÜNÜN BİR ÖNEMİ VARSA
Gebze'de yapılmak istenenin alenen fırsatçılık olduğuna da değinen CHP Milletvekili Hürriyet, "Kentsel dönüşümü bahane ederek orada yaşayan hemşerilerimizi müşteri gibi görmek vicdansızlıktır. Çünkü biliyoruz ki kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm yapılmak isteniyor. İnsanlara kendi evlerini fahiş fiyattan satmayı istemek fırsatçılıktır. Oradaki insanlar neyin ne olduğunun farkında. Eğer Başbakan'ın verdiği sözün sizin için bir kıymeti varsa ince hesaplardan vazgeçip tapuları verirsiniz" açıklamasını yaptı. 
Son Güncelleme: 17.11.2017 13:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37