Hürriyet: Kamulaştırma bedelleri ne zaman ödenecek?

Hürriyet: Kamulaştırma bedelleri ne zaman ödenecek?

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Ocak 2018 Çarşamba 12:01
 Hürriyet: Kamulaştırma bedelleri ne zaman ödenecek?


CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında kamulaştırma bedelleri ödenmeyen Kocaelili vatandaşların paralarının halen daha ödenmediğini hatırlattı.

Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında kamulaştırma bedelleri ödenmeyen İzmit köylüsünü geçtiğimiz ay ziyaret ederek sorunlarını dinleyen, vatandaşın sesini ise mecliste Bakanlara sorarak gündeme getiren CHP Kocaeli Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Fatma Kaplan Hürriyet, yaptığı basın açıklamasında söz konusu paraların halen daha ödenmediğini hatırlatarak, bedellerin ne zaman ödeneceğini sordu.

3 AYDIR ÖDENMEDİ
Bilindiği üzere; Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında kamulaştırma bedelleri ödenmeyen Eseler Köyü sakinleri CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve beraberindeki CHP’lileri ağırlayarak dertlerini anlatmış, paraların ödenmediğini ifade etmişti. 

Köylülerin sorunlarını dinleyerek meclise aktaran ve mecliste görevli Turizm ve Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş’a ileten Milletvekili Hürriyet, "Paraların 45 gün içerisinde ödenmesi gerekirken neredeyse 3 ay geçti ama ortada ödenen bir para yok. İnsanları sürekli olarak para ha geldi, ha gelecek diye oyalıyorlar. Bir ara AKP İzmit ilçe başkanı paranın geldiğini ve peyderpey dağıtılacağını söyledi. Ancak o da boş çıktı, para dağıtılmadı. Madem birilerine para geldi, neden peyderpey dağıtılıyor da direk olarak vatandaşın hakkı olan verilmiyor?" dedi.

BİRİLERİ BU PARAYI ÖDEMEYİ UNUTTU
Kamulaştırma bedellerinin bir an önce ödenerek köylünün daha fazla mağduriyet yaşamaması gerektiğini dile getiren CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, "Konunun bir an önce açıklığa kavuşması ve köylümüzün daha fazla mağdur edilmemesi için çalışmaların hız kazandırılması gerekiyor. 

Aksi halde bu mücadeleyi köylümüzle beraber daha etkin bir şekilde yürütmeye kararlıyız. Aynı mağduriyetlerin 2018 yılında devam etmemesi için köylümüzün yanında olmaya devam edeceğiz. Birileri bu paraları unutmuş gibi yapabilir. Ama biz köylümüzün bu gasp edilen hakkını unutmamaya ve mücadeleye devam edeceğimizin bilinmesini isteriz" açıklamasında bulundu. 


Son Güncelleme: 03.01.2018 12:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37