banner55

Hürriyet konteynırda yaşayan Işık ailesini ziyaret etti

Hürriyet konteynırda yaşayan Işık ailesini ziyaret etti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Şubat 2019 Salı 23:33
 Hürriyet konteynırda yaşayan Işık ailesini ziyaret etti
İzmit Belediye Başkan adayı Hürriyet İzmit Belediyesi’nin toprak kayması sonucu mühürlenen evine giremeyen Işık ailesini kaldıkları konteynırda ziyaret etti.
 
CHP Kocaeli Milletvekili ve İzmit Belediyesi Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Kuruçeşme’de 8 ay önce yaşanan toprak kayması sonucu evi mühürlenen ve 4 aydır da tek göz konteynerde eşi ve iki çocuğuyla kıt kanaat yaşamak zorunda kalan Yaşar Şaban Işık’ı ziyaret etti. 

10 METRELİK DUVARI YAPAMADILAR

İzmit Serdar Mahallesi Havva Sokak adresinde eşi ve iki çocuğu ile birlikte oturan Yaşar Şaban Işık’ın evi 27 Mayıs 2018 tarihinde yaşanan toprak kayması sonucu İzmit Belediyesi tarafından mühürlendi. Evini boşaltmak zorunda kalan Şaban Işık’a, toprak kayması yaşanan yere kendi imkanlarıyla istinat duvarı yaptırmadığı takdirde evine giremeyeceği söylendi. 

İki çocuğuyla birlikte gidecek bir yeri olmayan ve kendisinden istenen istinat duvarını yapmaya maddi gücü yetmeyen Şaban Işık ve ailesi bir süre komşularının yanında kaldı. Bu süre zarfında İzmit Belediyesi ve İzmit Kaymakamlığına dilekçe yazarak maddi gücü olmadığını ve istinat duvarı yaptıramayacağı için de yardım istedi. Ancak iki çocuğuyla birlikte komşularında kalmak zorunda olan Şaban Işık’a yardım eli uzanmadı. 

NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM

Artık komşularında kalamayacağını anlayan Şaban Işık ailesiyle birlikte, bir tanıdığından aldığı tek göz konteynere yerleşti. Konteynırı mühürlenen evinin yakınlarına yerleştiren Şaban Işık bir süre sonra ev işleri yüzünden işinden de çıkarıldı. CHP Kocaeli Milletvekili ve İzmit Belediyesi Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet yaşanan olayı duyarak mağduriyet yaşayan Yaşar Şaban Işık ve ailesini kaldıkları konteynırda ziyaret etti. 

Şaban Işık, Belediye Başkan adayı Hürriyet’e yaşadığı mağduriyeti anlatarak, Fen İşleri Müdürlüğü’nün evin bulunduğu parsel şahsa ait olduğu için işlem yapmadığını söyledi. Maddi anlamda büyük zorluk yaşadıklarını anlatan Işık, "Aileme bakacak bir param kalmadı. Evimle daha çok ilgilenebilmek çok sık izin alıyordum ve sonunda beni işten çıkardılar. Ne belediye ne de kaymakamlık yardım etti. Bu soğukta iki çocuğum ve eşimle birlikte burada kalıyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.
 
YAZIKLAR OLSUN!

İzmit Belediye Başkan adayı Hürriyet yaşanan olayları dinleyerek belediyenin 10 metrelik istinat duvarını yapmadığı için bir aileye yaşatılan dramın insanlığa sığmadığını söyledi. Hürriyet, "Halktan topladıkları vergilerle şunu yaptık bunu yaptık diye böbürlenenler iki çocuklu doğma büyüme İzmitli olan Manav Yaşar ağabeyimizin 10 metrelik istinat duvarını yapamıyorsa yazıklar olsun. 8 aydır evsiz barksız ortada kalan 4 aydır da kendi imkânlarıyla aldıkları derme çatma tek göz konteynırda yaşam mücadelesi veren Işık ailesinin arkasındayız ve o istinat duvarı yapılana kadar da bu konunun peşindeyiz" açıklamasında bulundu. 
Son Güncelleme: 21.02.2019 09:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37