banner55

Hürriyet:Makyajlı binalar tabut olmasın

Deprem algısı en üst düzeyde

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Ekim 2016 Çarşamba 11:52
Hürriyet:Makyajlı binalar tabut olmasın
CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, 1999 Gölcük depreminden sonra ortaya çıkan insanlık dramının bir kez daha yaşanmaması için yetkilileri uyardı.

Bilindiği üzere Marmara Denizi’nde deprem araştırmasında bulunan Fransız Le Suroit araştırma gemisinin kesin rapor sonuçlarını açıklamış, yaklaşan depremle ilgili idarecileri uyarmıştı.

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul’un, “2 bin 500 civarında orta hasarlı binayla ilgili nasıl çözüm bulunacağını bilemiyoruz” sözleri de geniş yankı bulmuştu. Artarda gelen bu iki açıklama özellikle 1999 Gölcük Depremi’ni yaşamış olan Kocaelilileri tedirgin etmişti. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, on binlerce vatandaşın 17 yıldır 2 bin 500 orta hasarlı binada oturmasının cinayetle eş değer olduğunu belirterek yetkilileri bir kez daha uyardı, “Makyajlı binalar tabut olacak.”

KOCAELİLİNİN DEPREM ALGISI EN ÜST DÜZEYDE
Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet şunları kaydetti; “Marmara Denizi’nde geçtiğimiz yıl, fay hattıyla ilgili ilk çalışmayı yapan Fransız Le Suroit araştırma gemisinin kesin rapor sonuçları açıklandı.Rapora göre merkez üssü İstanbul’a yakın olan büyük bir depremin olabileceğinin üzerine önemle duruldu. Ancak ne var ki, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Gölcük Depremi bizleri halen daha tedirgin etmekte, Akdeniz’de meydana gelen depremler bile bizlere Gölcük Depremi’ni hatırlatmaktadır. Kocaeli halkının deprem algısı, diğer deprem yaşayan şehirlerimizde yaşayan vatandaşlar gibi en üst düzeydedir.”
AÇIKLAMALAR DEHŞET VERİCİ
“Marmara Denizi’nde araştırma yapan bilim heyetinden açıklanan veriler de Kocaeli halkını da derinden etkilemiştir. Bunun hemen ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul’un yaptığı “2 bin 500 civarında orta hasarlı binayla ilgili nasıl çözüm bulunacağını bilememek hepimiz için üzüntü verici” açıklaması ise bizleri dehşete düşürmüştür. Ancak asıl üzüntüyü, şiddetli bir deprem olduğunda ve o 2 bin 500 binanın içerisinde halen daha oturan on binlerce insan hayatını kaybettiği zaman duyacağız.”
SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI
Kat maliklerinin orta hasarlı binalarının onarım ve güçlendirilmeleri için yaptıkları kredi müracaatında çamura saplandığını ve çareyi sıva ve boya ile çatlakları kapatarak, dairelerine girmekte bulduğunu dile getiren Milletvekili Hürriyet şöyle devam etti; “Aradan 17 yıl geçmiştir ve iki bini aşkın konut halen daha orta hasarlı durumdadır.

Bilim insanlarının yaptıkları açıklamalar ortadadır ve deprem her an kapımızı çalabilir. Pekiyi o an geldiğinde ve 2 bin orta hasarlı konut yıkıldığında, bunun sorumlusu olarak ortaya kim çıkacak? Yoksa ‘Kocaeli’de yaşayan insanlarımızın fıtratında var” mı denilecektir?” Orta hasarlı bina iskân edilemez! Can güvenliği tehdit altında olduğu için iskâna izin verenler veya göz yuman idareciler cezalandırılmalıdır” açıklamasında bulundu. 



Son Güncelleme: 26.10.2016 19:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37