Hürriyet:O kitabın müfredata eklenmesi Anayasa'ya aykırı

Türkiye'nin Maarif Dünyası isimli kitap

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Temmuz 2016 Cumartesi 00:32
Hürriyet:O kitabın müfredata eklenmesi Anayasa'ya aykırı
CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, MEB'in Nurettin Topçu'ya ait 'Türkiye'nin Maarif Dünyası' adlı kitabının müfredata eklenmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi. 
Milli Eğitim Bakanlığı eğitim ve öğretim camiasının yaz dönemi seminerlerine, Atatürk ve cumhuriyete karşı düşünce ve faaliyetleri ile bilinen Nurettin Topçu’nun ‘Türkiye’nin Maarif Davası’ isimli kitabını ekledi. Eğitim camiasında konuya ilişkin tepkiler yükselirken, CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yazılı olarak yanıtlanmasını istediği soru önergesini sundu.
OSMANLICA’YI HANÇERLEMİŞİZ
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Hürriyet, "Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim ve öğretim camiasının yaz dönemi seminerlerine modern, çağdaş ve laik eğitim karşıtı, Atatürk ilke ve devrimleri ile cumhuriyetin ve Devrim Kanunları’nın temel ilkelerine aykırı düşünce ve faaliyetleri ile bilinen Nurettin Topçu’nun “Türkiye’nin Maarif Davası” isimli kitabı eklendi. İlkokulda ahlak eğitiminin hemen hemen sıfıra indiğini, yerine hayat bilgisi dersinin verildiğini yazan Nurettin Topçu, Harf Devrimi’ne de saldırmakta, Osmanlıca’nın hançerlendiğini ifade etmektedir” dedi.
ANAYASAYA AYKIRI
Yaz seminerlerine kitabı konan Nurettin Topçu’nun, ‘Güzel dilimizi vaktiyle divan edebiyatının nesircileri kurutuyordu; şimdi onu Dil Kurumu boğazlamaktadır’ sözlerini de hatırlatan Milletvekili Hürriyet, “Türk Milli Eğitim Sisteminin temel esasları olarak yerini almış çağdaş, bilimsel, laik eğitime, Anayasa ile güvence altına alınan Devrim Kanunları ve demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin  niteliklerine aykırı düşünce ve uygulamaların Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlarda yer bulması anayasaya aykırıdır” açıklamasında bulundu. 

CHP’Lİ HÜRRİYET’İN MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NA YÖNELTTİĞİ SORULAR
1. Milli Eğitim Bakanlığı modern, çağdaş ve laik eğitim karşıtı, Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyetin ve Devrim Kanunlarının temel ilkelerine aykırı düşünce ve faaliyetleri ile bilinen Nurettin Topçu’nun “Türkiye’nin Maarif Davası” isimli kitabını yaz seminerlerine neden eklemiştir?
2. Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Osmanlıcılık’ sevdası bulunan Nurettin Topçu’nun söz konusu kitabı ile yaz dönemi seminerlerine katılan öğretmenlere ne gibi bir ders vermeyi amaçlamaktadır? 



Son Güncelleme: 09.07.2016 11:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37