İlhami Bayrak’a büyük ilgi

İlhami Bayrak’a büyük ilgi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Şubat 2019 Pazar 15:41
 İlhami Bayrak’a büyük ilgi

İYİ Parti Çayırova Belediye Başkan Adayı İlhami Bayrak, Çayırova Kuştepe Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında yoğun destek gördü. "Bizim bu haklı mücadelemizi bugün bayraklaştıran, Çayırovamıza hizmet etmek için bize fırsat tanıyan Türkiye’nin cesur hareketi, iyiler hareketine teşekkür ediyorum" diyen Bayrak her kesimden ilgi gördü.

Bayrak’ın basın toplantısına İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Gebze İlçe Başkanı Özhan Öztürk, CHP Çayırova belediye başkan aday adayları Necdet Doğan, Emine Özcan, CHP eski belediye meclis üyesi Cemal Demirbağ, Saadet Partisi Meclis Üyesi Necati Apaydın, MHP eski Çayırova İlçe Başkanı Fatih Kartal, muhtar adayları, il dernek başkanları, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
UZUNAL: BUGÜN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜN
İlk olarak konuşan İYİ Parti Çayırova İlçe Başkanı Mehmet Şeref Uzunal, bugün çok  önemli gün, bugün Çayırova’nın güneşi doğacak” diyerek sözlerine başladı. Uzunal, “Çayırova’nın makus talihinde bugünün yeri çok özel olacak. Çünkü bugün Çayırova’ya, Çayırovalı bir kardeşimizi belediye başkan adayı yaptık. Değerli Çayırovalılar biz sizlere Cennet tapu veremiyoruz. Öyle bir gücümüz yok. Ama sizlere Cennet gibi bir Çayırova inşaa etmek için buradayız ve bunun için geliyoruz” dedi.


YILDIZ: RANTLA GELDİLER, BU RANT BUNLARA BELA OLACAK
Daha sonra konuşan İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız ise sözlerine eski ve yeni yönetime teşekkür ederek başladı.
Yıldız konuşmasında şunları söyledi:


Gönül isterdi ki Çayırova’da da Kocaeli genelinde olduğu gibi Millet İttifakı’nın devamı olsun. Bunun için çok uğraştık. Sizler de biliyorsunuz ki Çayırova, Türkiye gündemi oldu. Çayırova’da biz şuna inandık, biz İlhami Bayrak kardeşimizle burada netice alacağımıza yürekten inanıyoruz. Bunun için de CHP mensuplarına genel merkezleri dahil olmak üzere çok ricada bulunduk fakat arkadaşlarımız daha önceden burada aday oldukları için ittifakı oluşturamadık. Ama ben burada şunu gördüm doğulusuyla, batılısıyla, güneylisiyle, kuzeylisiyle Çayırova küçük bir Türkiye ve Türkiye’nin bütün insanlarını burada görüyorum. Millet İttifakı burada halk ittifakına dönmüş hepinize çok teşekkür ediyorum. 
Yaklaşık 16 yıldır Türkiye’yi idare eden AKP’nin söylemlerine bakıyorum sanki bundan önceki belediye başkanı İYİ Parti’dendi. Birbirlerini öylesine eleştiriyorlar ki güya yenilik arıyorlar. Ama yenilik burada yenilik İYİ Parti’nin cesur insanlarında. Bu değişimi bizler sağlamak zorundayız. 
AKP 16 yıldır ülkenin her tarafında iktidar. Belediyelerinde, devlet kadrolarında. Bugün bakıyorsunuz bir önceki dönemi eleştiren yeni adaylar var. Dün haberlere bakıyorum Çayırova’da Fetöcülerin aldığı arsada belediye başkan adayı ortak. Yok ben ortak değilim, hissedarım. Bu nasıl bir mantık? Hissedar ne demek, yeni bir terim midir? Hissedar ortaktır. Rantla geldiler, inşallah bu rant da bunların belası olacak. Sizler de buna vesile olacaksınız.
 
TÜRKKAN:BÜYÜKAKIN KÖTÜDÜR DEMEDİM


Çayırova’nın hem nüfusuyla, hem seçmen sayısıyla, hem de sanayisi ile çok önemli bir yer olduğunu belirten İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan şunları söyledi:


Öncelikle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bir daha dönmek istiyorum. Aday tanıtımında bir şeyler söyledim ama kulaklarını iyi açamamışlar. Tekrar ifade ediyorum. Tahir Büyükakın iyi adam, Tahir Büyükakın’a öğretim üyeliği yaptı, Tahir Büyükakın böyle güzel adam. Biz kimseye konuşmamızda kötü adam, şöyle adam, vasıfsız adam demedik. Ama söylediğim bir şey var tekrar ediyorum.

Siz hiç aradınızda adam bulamadınız ki Bilecik’den buraya adam getirdiniz. Hiç mi aranızda adam yok. Aday adayları vardı. Eski bakanları aday adayıydı, ilçe belediye başkanları aday adayıydı, mevcut başkan aday adayıydı. Bunların hiç birisi toplumda karşılık göremedi mi siz Bilecik’den Tahir Büyükakın’ı getirmişsiniz. Tahir Büyükakın İzmitli olabilir doğrudur. Bir problem yok. Ama Tahir Büyükakın Bilecik Valisi yani Bilecik’de göreve devam eden bir vali. Onun buraya getirilmiş olmasının bir tek anlamı var. Burada bizim arkadaşlarımızın arasında adam yok, biz bunların arasında aday yapamadık. Dolayısıyla dışarıdan aday getirdik. Meselenin böyle anşalılmasında fayda var. 

BU İŞ HENÜZ BİTMEDİ


Gelelim bizim ittifak konusuna. Yani zurnanın zırt dediği yer derler ya bizim Çayırova’da ittifak konusu da öyle bir iş oldu. Bu ittifak görüşmelerini yoğun olarak sayın il başkanımızla, CHP il başkanı beraber yürüttüler. Ama konu çözümsüz hale geldi. İki tane yer vardı çözümsüz olan. Birisi Körfez birisi Çayırova idi. Onların da bir kaç ilçede talepleri vardı. En son şöyle bir mesele geldi. Bir Pazar günü İzmit’te, biz 10 ilçede seçime giriyoruz diğer 2 ilçeyle de ilgili değerlendirme yapacağız dedik. Bunun üzerine her iki genel başkan birer milletvekili görevlendirmeye karar verdi. Sayın genel başkanımız beni, sayın Kemal Kılıçdaroğlu beyefendi de Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendiyi görevlendirdi. 
O görüşmemizden önce sonuç aldık, daha sonra çıkmaza girdi. Bu sefer Haydar Akar beyle bir toplantı yaptık yine aynı sonucu aldık fakat yine bir çıkmaza girdi. Netice itibati ile Çayırova’da her iki parti ayrı ayrı seçime girmeye karar verdi. Ama bu iş burada bitti mi? Ben size söyleyeyim henüz bitmedi. Sebebi de şu, partililer tekrar ilçe ilçe Türkiye’de bazı konuları değerlendiriyorlar. Bir tanesi Etimesgut’da biz adayımızı çektik, CHP’ye verdik. Dolayısıyla ittifak görüşmelerinde nihai sonuca varabilmiş değiliz. Şimdilik Çayırova’da iki aday gözükse de ilerleyen dönemlerde milletin talebi doğrultusunda, halkın isteği doğrultusunda partiler bunu tekrar değerlendirecektir diye düşünüyorum. 
Çayırova’da seçim havası başlamış. Bunun da teşkilatımızla birlikte sayın İlhami Bayrak’ın çok etkisi olduğunu düşünüyorum. İlhami bayrak Çayırova’da sokağa çıktığınızda mutlaka karşılığını alacağınız bir isim. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, geçmişte nerede siyaset yapmış olursa olsun İlhami Bayrak hakkında size söyleyecek mutlaka üç kelamı bulunur. O üç kelamın üçü de doğru olur. 

BAYRAK:İLÇENİN KAYNAĞINI EŞE DOSTA DEĞİL ÇAYIROVA HALKINA SUNUN


Katılımcıları selamlayarak sözlerine başlayan İYİ Parti Çayırova Belediye Başkan Adayı İlhami Bayrak ise şunları söyledi:


Bizim bu haklı mücadelemizi bugün bayraklaştıran, Çayırovamıza hizmet etmek için bize fırsat tanıyan Türkiye’nin cesur hareketi, iyiler hareketi İYİ Parti İlçe başkanıma, il başkanıma ve kıymetli büyüklerime çok teşekkür ediyorum. Başta Meclis Başkan Vekilimiz olmak üzere. 
İnşallah bugün itibari ile bu basın toplantısının akabinde, Çayırova’nın bütün sokaklarında bütün evlerinde inşallah Çayırova’nın sıkıntılarını, dertlerini paylaşacağız. Çayırovalılar iyi misiniz, mutlu musunuz, geçirdiğiniz en son seçimden bu tarafa, ülkemizin en son seçim yaşadığı genel seçimden sonra markete girmekten korkuyor musunuz, pazara gitmekten korkuyor musunuz, nasısınız, iyi misiniz demeye geliyoruz.

Biz kimseye siz gidin, biz gelelim demiyoruz. Beş yıl önce de söylemiştik bu ülkenin kaynaklarına izzetiniz, onurunuz gibi sahip çıkın. Bu ilçenin kaynaklarını eşe dosta değil, Çayırova halkına hizmet olarak sunun demiştik. Etrafınız, eşiniz, dostunuz, siyasi yandaşınız sebepsiz yere zenginleşmesin.
 
ÖZÜR DİLEYİP SİYASETİ BIRAKIRIM


Şimdi Çayırovalılara soruyoruz. Ben bugün Çayırovalıların huzurunda soruyorum; 5 yıl önce Çayırova’nın her sokağında 5 tane madde söylemiştim. Bu söylediğim 5 tane maddeden bir tanesi bile söyledin ama isabet etmedi, doğru konuşmadın diyebilecek birisi var sa şimdi özür dileyip siyaseti bırakacağım. Var mı itirazı olan?
Çayırova bütçesi eşe dosta peşkeş çekilecek siz hesabını bile soramayacaksınız. Var mı itirazı olan? Çayırova’nın kamu arazileri eşe dosta peşkeş çekilecek, rantiyeye kurban edilecek demiştik. Var mı itirazı olan? 
Çayırova Yenimahalleliler için özellikle söylemiştim. Demiştim ki şu çocuklarınızın evinden çıkıp, okula gittiğiniz alann var ya birilerinin peyzaj alanı olacak, AVM’lere dönüştürülecek, siz de çocuklarınızı servislere bindirip okula gödermek zorunda kalacaksınız. Var mı itirazı olan? 


ÖYLE BÜYÜK BİR YAPI, ÖYLE BÜYÜK BİR LOBİ GELİYOR Kİ!


Şimdi sizi daha büyük bir tehlikeden haberdar ediyor ve uyarıyorum. Bu seçimin neticesinde burada bulunan Çayırovalılara söylüyorum ki bu seçimi Çayırova kazanmaz ise Çayırova’yı kaybedeceksiniz. Öyle büyük bir yapı öyle büyük bir lobi geliyor ki, sayın Cumhurbaşkanı söylüyordu ya aşağıda ibadetçi, ortada ticaretçi, yukarıda ihanet şebekesi demişti. İşte tam bu yapı geliyor.
Ya Çayırovalılar buna tedbir alacak ya da gelecek 5 yıl Çayırovalıların, Çayırova adına yapacak hiç bir şeyi kalmayacak. Siz onun için bu iyiler hareketine destek vereceksiniz, bu çeteleri burada dağıtacağız. Biz hakim savcı değiliz. Bu ve benzeri ilişkiler içerisine girmiş olanları hukukun önüne çıkaracağız, yüce Türk adaleti gerekeni yapacak Allah’ın izniyle.


OVACIK BELEDİYE BAŞKANINA ÖVGÜ

Kamu kaynaklarını kendi malımızdan daha aziz bileceğiz. Yapılan her işin kuruş kuruş hesabının verilebildiği bir yapı oluşturacağız. Geçmiş dönemlerde insanlarbugün iktidarda bulunanlardan şeffaf, açık bir beklerken, bugün maalesef bu yapı Ovacık’da ortaya çıkmış bir belediye başkanının icraatlarını övmek zorunda kalmıştır. Neden? Bu insan halkına hizmet ederken kuruşu kuruşuna yaptığı harcamaları halkın görebildiği, ulaşabildiği, bütün imkanlarıyla şeffaf ve adil bir şekilde ortaya koyabiliyor. 

Bugün yaşadığımız ilçede siz Çayırova’nın trilyonlar üzerindeki kaynaklarının nasıl harcandığını, encümen vasıtasıyla hayata geçirilen bu uygulamaları görme imkanınınz var mı? Yasa gereği açık, ilan edilmesi gereken bu meseleleri sorun bakalım 5 yılda kaç yüz tane encümen kararı alınmış, Çayırovalıların kaç tanesinden haberi var, haberdar olmak isterse ulaşması mümkün mü? 


MÜTEAHHİTLERE PEŞKEŞ YOK

Biz bu yapıların tamamını tersine döndereceğiz. Hizmet kalitemizi artırıken, yaşam kalitemizi artırırken tüm Çayırova olarak şeffaf, adil, dürüst, hesap verilebilir bir yönetimi Allah'ın izniyle oluturacağız ve her ay Çayırovalılara bunun hesabını vereceğiz. 
Yapacağımız bu çalışmaları icra edecek kadrolarızı oluştururken siyaset kimliğine bakmadan, eş yandaş ilişkisine girmeden, liyakat, ehliyet usulüyle oluşturulacak meclis üyeleri kadrosu dahil olmak üzere personel alımlarında siyasi kimliğine asla bakmadan tüm Çayırovalıların ihtiyacı olan o yapıyı elbirliği ile oluşturacağız.

Yıllardır halkımızın dişinden,tırnağından artırarak elde ettiği arazilerini kentsel dönüşüm baskısı adı altında imar baskısıyla baskılayarak onlara hayatı zindan edenlerin projelerinin tamamını çöpe atacağız. Çayırovalıların kazanımnın tamamı kendilerine aittir. Bu konuda ikinci, üçüncü şahısların fikir beyan etmelerine asla müsade etmeyeceğiz. Kentsel dönüşüm ihtiyaç ise muhakkak yerinde sağlanacak, orada oluşturulacak rant o arsa sahibinin olacak.Müteahhitlere peşkeş çekmek için 3 kat imar baskısında tuttuğunuz bölgeyi, istimlak dip arkasından imar planlarıyla 15 kata çıkarıp bir kısım yandaşlara peşkeş çekilmesine asla müsade etmeyeceğiz. 
Son Güncelleme: 04.02.2019 14:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37