İlyas Şeker 200 muhtarla toplantı yaptı

İlyas Şeker 200 muhtarla toplantı yaptı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Aralık 2017 Pazartesi 16:45
 İlyas Şeker 200 muhtarla toplantı yaptı
AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık İmar ve Turizm Komisyon Başkan Vekili İlyas Şeker, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olan ilimizin orman kadastrosu ile ilgili sorunlarının çözümü için Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur ile birlikte yaklaşık 200 muhtar ile bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi. 

ARAZİDE İNCELEMELERDE BULUNULDU
AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, muhtarlar ile yapmış olduğu istişare toplantısı öncesi Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur ile birlikte ilk olarak Alikahya bölgesine ziyaret gerçekleştirirken burada yaşanılan kadastro sorunlarını yerinde inceledi. Şeker’e yapmış olduğu incelemelerde Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmit Orman Müdürülüğü yetkilileri eşlik etti.

Alikahya bölgesinde özel orman statüsündeki alanlarda gerçekleştirdiği incelemeler sonrası ikinci durağı Körfez Belediyesi olan Şeker, belediye başkanı İsmail Baran’dan Çamlıtepe Mahallesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra bu mahalledeki orman kadastrosundan kaynaklanan sıkıntılı arazilerde de incelemelerde bulunmayı ihmal etmedi.

200 MUHTAR İLE BİRLİKTE TOPLANTI
TBMM Bayındırlık, İmar ve Turizm Komisyon Başkan Vekili İlyas Şeker, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olan ilimizde yaşanan orman kadastro sorunları için çözüme ulaşmak adına yaklaşık 200 muhtarla bir araya geldi.

Kocaeli ilimizde 100.774 ha tescilli ve 37.282 ha tescili yapılacak olan toplamda 138.056 ha orman alanı bulunmakta. 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesi B bendinde düzenlenen, Türkiye sınırları dahilinde orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen araziler olan 2B arazileri Kocaeli’nde toplam 7.303 ha alanı kaplamakta. 
Orman Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları yapılan ve devam eden büyük ölçekli bu arazilerde uygulamalar sonucunda zamanla yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur ve bürokratlarla birlikte muhtarların sorularını yanıtlayan Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker şunları söyledi:

2B sorunları ile alakalı yaklaşık 3-4 aydır vatandaşlarımızı temsilen siz muhtarlarımız ile Ankara’dan gelen yetkilileri bir araya getirmek istiyorduk. Bu sene orman yangınlarının çok fazla olması sebebi ile bürokratlarımız yoğun bir mesai harcadıkları için bu buluşmayı gerçekleştirememiştik. İlk fırsatta sağ olsunlar Orman Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Zeki Temur ve bürokratlarımız ricamızı kırmayarak burada sizlerle buluşmak için yola çıktılar.

1980 anayasasına göre 31.12.1981 tarihinden önce orman özelliğini kaybeden alanların 2B arazisi sayıldığını ve bu tarihten sonra orman özelliğini kaybeden alanların ise bu kapsama alınamadığını ifade eden Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, sözlerini şöyle sürdürdü:

Orman ve Su İşleri Eski Bakanımız Osman Pepe'nin döneminde 2B arazileri ile ilgili bir takım çalışmalar yapılmış fakat sonrasında dönemin cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bu çalışmalar veto edilmişti. Daha sonra AK Parti olarak bizler 2007 yılında bir kanun çıkarmıştık. 

Bu kanunun ile birlikte tapu kadastrosu yapıldıktan sonra 10 yıl içerisinde orman idareleri herhangi bir itirazda bulunmadıkları takdirde söz konusu yerler orman arazisi sayılmayacaktı. Ancak bunca çalışmaya rağmen ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi bu kanunu mahkemeye götürüp iptal ettirerek vatandaşın hak sahibi olmasını engelledi. Söz konusu kanun o gün iptal edilmemiş olsaydı eğer, bugün yaşanılan bu sorunların büyük bir kısmı yaşanmayacak ve çözüme kavuşacaktı.


Başkent Ankara'dan gelen bürokratlar ve muhtarların katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda orman kadastrosuyla ilgili dile getirilen konular istişare edilerek çözümü konusunda gerekli çalışmaların yapılacağını ifade eden AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, TBMM'de bu hafta görüşülmeye başlanacak olan 2018 bütçe görüşmelerine katılmak üzere Ankara’ya gitmek üzere ilimizden ayrıldı. 


Son Güncelleme: 11.12.2017 16:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37