Işık: Şeytan taşlamaktan bazen tavaf yapmaya fırsat olmuyor

Bakan Işık Muhtarlar Günü'nde konuştu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ekim 2016 Pazartesi 10:53
Işık: Şeytan taşlamaktan bazen tavaf yapmaya fırsat olmuyor
MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, demode olan kanunların değiştirilmesi gerektiğini belirterek, "Şimdi diyeceksiniz ki bakansın,14 senedir de hükümettesiniz niye yapmadınız? Valla şeytan taşlamaktan bazen tavaf yapmaya fırsat olmuyor" dedi.

İzmit Belediyesi'nin organizasyonu ile Muhtarlar Günü kutlandı. Bu yıl Kocaeli'ndeki muhtarlarla birlikte 81 ilden bin muhtar bir araya getirildi. Başiskele İlçesi'nde bulunan bir otelde gerçekleştirilen Muhtarlar Günü'ne Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Vedat Yoldaş ve muhtarlar katıldı.

Çağdışı ve demode hükümlerin değişmesi gerektiğini söyleyen Bakan Işık, "Bizim muhtarlarımızın ilk isteği şu artık demode olan kanunları değiştirmek. Şu anda Türkiye'de 50 bin 249 muhtarlığımız var. 3 seçmeni olan muhtarımız da var, 300 seçmeni olan muhtarımız da var, 3 bin hatta 30 bin hatta 60 bin seçmeni olan muhtarımız da var. Kışın kimsenin yaşamadığı yerlerde muhtarlar da var. Muhtar bile İstanbul'da yaşıyor. Artık demode olan kanunlarımızı değiştirmemiz lazım. Şimdi diyeceksiniz ki bakansın, 14 senedir de hükümettesiniz niye yapmadınız? Valla şeytan taşlamaktan bazen tavaf yapmaya fırsat olmuyor haberiniz olsun" dedi.

Bakan Işık muhtarlık sisteminin yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ben 2007 de milletvekili seçildim. O gün bugündür Muhtarlar Kanunu ile ilgili çalışma yapılır ama meclis bir türlü bunu görüşmeye fırsat bulamaz ve Türkiye'nin bir anda gündemi değişir. Ama benim de samimi kanaatim alandan gelen, siyasetin içinden gelen bir arkadaşınız olarak önce bu demode olan çağdışı kalan İller İdaresi Kanunu'ndaki hükümler, büyükşehirdeki hükümler diğer kanun ve hükümleri derleyip toplayıp önce bu muhtarlık sistemini bir düzenlemek. Ondan sonra pusulasını bastıranın muhtar adayı değil, önceden seçim kurulunun yapacağı bazı hazırlıklarla muhtar adayı olabilmenin önünü açmak" dedi.

Muhtarlarla ilgili buluşmaların daha da büyüyeceğini söyleyen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, "Bizlerin en yüce yardımcısı ve destekticisisiniz. Sizlerin yaptığı en iyi işleri belediye başkanları, kaymakamlar bilir. Biz Türkiye çapındaki ilk muhtarlar buluşmasını yaptık. İnşallah bu buluşmalar daha büyür ve daha merkezi yerlerde gerçekleşir diye umut ediyorum" diye konuştu.

 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 17.10.2016 14:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37