Kapatma sebebi FETÖ ile istihbarat bağlantısı

Darbeyi öven yayınlar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Temmuz 2016 Perşembe 21:33
Kapatma sebebi FETÖ ile istihbarat bağlantısı
Olağanüstü Hal kapsamında kapatılan Bizim Kocaeli Gazetesi’nin Paralel Yapı-Fetö Terör Örgütü mensuplarıyla istihbarat bağlantısı nedeniyle yayın hayatına son verildiği, gazete sahibi Güngör Arslan’ın bu nedenle gözaltına alındığı öğrenildi.
Ayrıca gazetede darbeyi destekleyen ve halkı bu süreçte kışkırtacak yayınlar yapılması da kapanma sürecinin hızlanmasına sebep oldu. 

İLİMİZDEN 3 GAZETE


Türkiye genelinde OHAL kapsamında 45 gazete, 15 dergi, 29 yayınevi ve 23 radyonun kapatılmasına karar verildi. Terör Örgütü Fetö ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan bu yayın organları içinde ilimizden de 3 gazete yer alıyordu. Bizim Kocaeli Gazetesi, Kocaeli Manşet Gazetesi ve Demokrat Gebze Gazetesi, bir daha açılmamak üzere dün gece kapatıldı. Bu üç gazete içinde en çok Bizim Kocaeli Gazetesi’nin Fetö ile bağlantısının ne olduğu ve kapanma sürecinin nasıl gerçekleştiği merak ediliyordu. 

DARBEYİ ÖVEN YAYINLAR


Genel Yayın Yönetmeni Güngör Arslan’ın gözaltına alınmasına da neden olan süreçte Bizim Kocaeli Gazetesi’nin Fetö terör örgütü ile istihbarat bağlantısının tespit edildiği öğrenildi. Buna göre, Kocaeli’de gerçekleşen Paralel Yapı Operasyonları’nda Fetö’den gazeteye bilgi akışı sağlanıyordu. Gizlilik kararı olduğu halde bu bilgiler gazetede kullanılıyordu. 

Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece gazetede “TSK yönetime el koydu”, “Yargıya gözaltı” gibi darbeyi övücü yayımların yapılması da OHAL kapsamında kapatma sürecinin yaşanmasına neden olan bir başka etkendi. Gazete daha sonra da Cengiz Topel ve Gölcük Donanma Komutanlığı’nda asılsız ayaklanma haberleri yaparak halkı kışkırtmaya çalıştığı tespit edildi. 
Son Güncelleme: 29.07.2016 00:05
Anahtar Kelimeler:
DenetimTarım Ve OrmanGıda
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37