Kaplan:Sefa Sirmen kararı siyasi

Kaplan, Sefa Sirmen'i cezaevinde ziyaret etti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Haziran 2016 Perşembe 20:39
 Kaplan:Sefa Sirmen kararı siyasi
CHP Kocaeli Eski milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, İZGAZ davasından ötürü 6 yıl 3 ay ceza yiyen Kocaeli Büyükşehir belediyesi eski başkanı Sefa Sirmen’e verilen cezanın siyasi bir karar olduğunu söyledi.

Dün Kandıra Cezaevi’ne giderek Sefa Sirmen’i ziyaret eden Kaplan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada bu kararın siyasi ve taraflı olduğunu söyledi.

Davanın karar aşamasında hakim ve savcının değiştirilerek bu yönde karar verilmesinin tarafsızlık adına kaygı yarattığını kaydeden Kaplan, “Burada siyasi bir amaç var. Kocaeli’ye mal olmuş ve şehirle özdeşleşmiş Sefa Sirmen’e ceza verildi algısı oluşturulmaya çalışılıyor. 100 milyon dolara mal edilen İZGAZ’ın 600 milyon dolara satılmış olması, devleti zarara uğratığıyla çelişkili değil mi? Ayrıca zimmetine para geçirme iddiasından 15 kişi yargılanırken sadece Sefa Sirmen’in ceza alması da düşündürücüdür” diye konuştu. 

Kaplan, Sefa Sirmen’in Kocaeli ile özdeşleştiğini ve kente mal olmuş birisi olduğunu belirterek, uğradığı haksız karar ve siyasi cezalandırmadan dolayı desteklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 
Son Güncelleme: 01.07.2016 00:41
Anahtar Kelimeler:
ZiyaretVali
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37