Kemal Memiş: Dilovası halkına gözdağı veriliyor

Kemal Memiş: Dilovası halkına gözdağı veriliyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Aralık 2018 Cumartesi 13:34
 Kemal Memiş: Dilovası halkına gözdağı veriliyor


CHP
Dilovası Belediye Başkan Adayı Avukat Kemal Memiş yaptığı açıklamada Dilovası ile ilgili sorunların çözülmesi yerine halka gözdağı verildiğini belirterek, "Vatandaş para cezaları ve hapis gibi tehditlerle bertaraf edilmeye çalışılıyor" dedi. 

Memiş şunları söyledi:

Dilovası’nda 08 Mart 2015 günü çevreye dair gerçekleşen basın açıklamasının ardından E-5 Karayolu’nu 5 dakikaya yakın süre trafiğe kapattıkları gerekçesiyle 26 Dilovalı hakkında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 28/1 ve Türk Ceza Kanunu’nun 53/1 maddelerine muhalefetten açılan İlk duruşması dün (30 Kasım 2018 Cuma) Gebze 8’nci Asliye Ceza’da görülen 04 Şubat 2019’a ertelenen kamu davası.

HALK CİDDİ HASTALIKLAR İLE KARŞI KARŞIYA

Dilovası’ndaki çevre kirliliği herkesin malumu. Havanın, suyun ve toprağın kirliliğiyle ilgili olarak ilçenin ve ilçe sakinlerinin yaşadığı sorunu herkes biliyor. Dilovası bu konudan dolayı çok muzdarip. Halk ciddi anlamda sağlık sorunları yaşıyor ve ciddi hastalıklar ile karşı karşıya.
 
Kanser, astım ve benzeri sağlık problemlerini hemen her aile kendi bünyesinde yaşıyor. Bu tür durumlar toplumun her kesiminde infial oluşturuyor. Kamu idaresi de bunlara çözüm ve çare bulacağına vatandaşı böylesi para cezaları ve hapis gibi tehditlerle bertaraf etmeye çalışıyor. 

Bu sorunun çözümü kamu idaresinin de dahil olduğu, Dilovası halkının da içinde bulunduğu ciddi bir çalışmayla buna nasıl bir çözüm ve çare bulunur. Bu kirlilik ortadan nasıl kalkar? Buna bakılması gerekiyor. 

KÖPRÜ EYLEMİ YAPANLARA İDDİANAME

Bir süre önce köprü eylemi yapan gençlere dair de iddianame hazırlandı. Onlar da gösteri ve yürüyüş yasasına muhalefetten yargılanacaklar. İddianameleri geldi. Ama bu şekilde sürekli iddianameler ile davalarla, para cezalarıyla, gösteri ve yürüyüşleri yasaklamalarla bu soruna çözüm bulunamaz. Aksine halkın tepkisi daha da arttırılır. 

O yüzden dileğim valiliğin, yerel idarecilerin ve belediyenin, organize sanayi bölgelerinin kirliliği oluşturan bütün unsurların bir araya gelerek bu soruna bir çözüm bulmasıdır. Yoksa bu sorun can yakmaya devam edecektir.

DAVANIN BUGÜNE GELMİŞ OLMASI MANİDAR

Neredeyse 4 sene önceki bir eylemin ilk duruşmasının bugün yapılması manidar. Bu tür işlemler çok da uzun sürecek işlemler değil. En geç bir yıl içerisinde davası açılabilecek işlemler. Ama bu kadar geç açılmış bir davanın bugüne gelmiş olması tabi ki manidar görüyorum. Adliyelerimizin iş yükünün olduğu doğrudur ama bu kadar da ağır değildir. Bu da bir başka gözdağı diye düşünüyorum. İnşallah bu düşüncem yanlıştır.
Son Güncelleme: 01.12.2018 13:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37