MARİMDER Genel Başkanı Gedikoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a projelerini anlattı

MARİMDER Genel Başkanı Gedikoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a projelerini anlattı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Ekim 2017 Perşembe 19:12
 MARİMDER Genel Başkanı Gedikoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a projelerini anlattı



Gebze'nin fikir ve proje adamı MARİMDER Genel Başkanı M.Zeki Gedikoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı Meclis'te ziyaret ederek bir dizi proje sundu. Gedikoğlu, "Yeni projeleri Gebze Teknik Üniversitesi ile birlikte yapıp, Türkiye ve dünyaya model olacağız" dedi.

Ankara’da TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı Meclis’te ziyaret ederek projelerini sunan Gedikoğlu şunları söyledi:


Deneğimizin merkezi Gebze’de olup Marmara bölgesini kapsayan:11 il ve ilçeleri kapsayan müteahhit ve sanayicilerden müteşekkil:Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,kanunları ve ilğili mevzuat çerçevesinde her bir MARİM-DER üyesi arasında koordinasyon ve işbirliği sağlamak amacıyla yurt içine ve yurt dışında yaşayan Marmara İş Adamları ve müteahhitle arasında kültürel, sosyal ve ekonomik bağların güçlenmesine ve gelecek kuşaklara aktarılmasına öncülük etmek.
Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak ve bu doğrultuda projeler geliştirmek,girişimcilerin evrensel iş ahlakı ilkelerine uygun faaliyet göstermeleri yönünde çaba harcamak,globalleşme sürecinde rekabet gücünün arttırılmasında rol almak,toplumsal barış ve uzla-laşma içinde bölgesel  ve sektörel potansiyel gücünün sorunlarını çözmede katkıda bulunmak. 

Bu yönde araştırmalar yapmak ve oluşan görüşleri iş dünyası adına ilğili kurum ve kuruluşlar ile ilğili kamuoyuna doğrudan ve dolaylı olarak iletmek ve yine TC Anayasası ile kanunları doğrultusunda, Türkiye’nin ve Türk toplumunun demokratik ve planlı bir düzen içinde kalkınma hamlelerinde işadamlarının, müteahhitlerinin ve yine toplumun ticari sosyo-ekonomik, eğitim kültür düzeyinde gelişmesini sağlamak.

Teknoloji, sermaye, fikir ve bilgi alışverişi koordinasyonu sağlayarak daha ileri bir düzeye  gelmesine yardımcı olmak.

EN ETKİN FAALİYETLERİMİZ:


1. Dernek üyeleri arasında iştikal konularıyla direk kontakt sağlayarak istihdama yardımcı olmak.
2. Sektörel olarak  mevcut üyelerimizin ve bu konuda uygulamalarla yeterlilik belgesi düzeyinde kurslar acıp sertifikalar vermek.
3. 1999 yılındakı büyük depremden sonra deprem bilincini oluşturmak bu konuda konferanslar ve gerekli raporlar yazılarak ilgili bakanlıklara sunmak.
A- Gerekli yerleri similasyon merkezleri uygulamasının yaptırılması icin tavsiyelerde bulunuldu.
B- Türkiye genelinde ilk defa pilot bölge olarak kocaelin’de ortaokul ve lise düzeyindeki deprem bilinci için ögrencilere resim siir komposizyon yarışmaları  düzenlenip bu konudu duyarlı hale getirmek.

4. Müteahhitlik sektörünün rehabilite  edilmesi için gerekli bakanlıklara tavsiye niteliğinde raporlar sunmak daha acıkca sı aksam yatıp sabah müteahhitlik sektörüne hic bir deneyimi ve bilgi birikimi olmadan atılmalarını önlemek.
5. Tek bir sanayisi olmayan merdivenaltı çalışan kırsal bölgelere küçük ve orta ölçekli projelerin ekonomik olarak maliyetlendirip ülke kalkınmasına katkı saglamak.
6. Sanayici  ve iş adamlarımıza devlet teşviklerinden kredi fonlarından faydalanması hususunda konferans ve brifingler verilmesi.

7. Son yıllarda arap ülkeleri ile işbirligi konsorsıyumu kurup iş adamlarının hem türkiye’de hem yurtdışında işlerini kolaylaştırmak adına rererans olunmaktadır. Bunlar belli başlı TASKA, TURAP gibi Türk- Arap iş dernekleri.

Bu faaliyetler çercevesinde zatialinizin ülkeye vakfetmiş olan siyasi kimliğinizle birlikte bu çalışmalarımıza manevi katkılarınızı bekler en derin saygılarımzı arz ederiz.
 
SİZDEN ARZUMUZ:


1- Türk- Arap iş konseyinin çalışmalarında yardımcı olmanız.
2- Kırsal bölgelere kurulacak olan küçük ve orta ölçekli sanayi projelerinde yardımcı olmanız.
3- Derneğimizin daha önce bakanlıklara sunmuş olduğu farklı projelerin yanında Türkiyemizi yakınen ilgilendiren deprem öncesi ve sonrası toplanma merkezlerinin proje ve düşüncesi olan her belde ilçe ve illerde stadyumların bu amaçla kullanılıp projelendirildiğinde depremden sonra toplanma merkezi ve nükleer biyolojik durmularda degerlendirlmeye alınması hususunda destek ve katkılarınızı beklemekteyiz. bu işi gerçekleştirirsek dünyaya emsal olacak bir proje olacaktır

Sayın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız İsmail Kahraman beyin bilgilerine arz olunur.

 
Son Güncelleme: 20.10.2017 17:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37