MHP’li Halaçoğlu:Cumhurbaşkanı itiraf etti

MHP’li Halaçoğlu:Cumhurbaşkanı itiraf etti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Kasım 2016 Çarşamba 19:41
MHP’li Halaçoğlu:Cumhurbaşkanı itiraf etti
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başkanlıkla ilgili bir itirafta bulunduğunu savunarak, "Cumhurbaşkanı, 'başkanlık veya cumhurbaşkanlığı olması şahsen benim açımdan herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir’ sözüyle değişikliğin kim için olduğu itiraf edilmiş değil mi? Yetkilerine bakarsanız karşı çıkmakta ne kadar haklı olduğumuz görülür" dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Pakistan'a hareket etmeden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında yaptığı, "Başkanlık veya cumhurbaşkanlığı olması benim açımdan sıkıntı değil" açıklamasını değerlendirdi. 

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada bu ifadelerin bir itiraf niteliği taşıdığını iddia eden Halaçoğlu, şunları yazdı: "Cumhurbaşkanı diyor ki: 'Anayasada yapılan çalışmanın başkanlık veya cumhurbaşkanlığı olması hususunda şahsen benim açımdan herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir.' Bu sözüyle değişikliğin kim için olduğu itiraf edilmiş değil mi? 

Aslında değişikliğin biçimine bakarsanız adı Cumhurbaşkanlığı da olsa başkanlık gelecek. Yani partili cumhurbaşkanlığı dahil. Yetkilerine bakarsanız karşı çıkmakta ne kadar haklı olduğumuz görülür. Başbakanı olmayan tek kişiye odaklı bir yönetim. Sizce sonu ne olur?"

Halaçoğlu’nun, bu yöndeki paylaşımına yönelik tepki gösteren bazı takipçilerine de "Bakanları atayan, Meclis'i fetheden, kanun çıkaran, bütün mahkeme heyetini atayan bir başkan. Bunu istiyorsanız MHP ile alakanız yok demektir" yanıtını verdi. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 16.11.2016 19:50
Anahtar Kelimeler:
PolisTutuklamaçorlu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37