Op.Dr. Burcu Çetinkaya’dan Eskihisar'a müthiş proje

Op.Dr. Burcu Çetinkaya’dan Eskihisar'a müthiş proje

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Mart 2019 Salı 11:12
  Op.Dr. Burcu Çetinkaya’dan Eskihisar'a müthiş proje

 

Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan Adayı Op.Dr. Burcu Çetinkaya büyük bir titizlikle hazırladığı gece görünümüyle ve gündüzüyle ayrı olacak olan Gebze’nin belki de en prestijli projesi arasında gösterilecek olan yeni cazibe merkezi “Eskihisar Rekreasyon ve Su Sporları Merkezi” projesini tanıttı.

Yeniden bir kent ihya edeceklerini her fırsatta dile getiren Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan Adayı Op.Dr. Burcu Çetinkaya, Gebze’nin gözbebeği konumunda ki Eskihisar için açıkladığı proje adeta bölgenin talihini değiştirecek. 

YENİ MEKANLAR OLUŞTURACAĞIZ

Eskihisar – Topçular feribot iskelesi bölgesindeki trafiğin rahatlatılması ve vapur iskelesinden çıkıştan sonra köprü – yol inşası ile Eskihisar’a giriş verilerek köye girişin ve İstanbul’dan olan ulaşım rahatlayacağını ifade eden Belediye Başkan Adayı Çetinkaya, "Eskihisar Kalesinin restorasyon, bakım, onarım ve ışıklandırılmasının ardından konferans, açık hava sineması, düğün ve konser alanları olarak kullanıma açılması çalışmalarını başlatacağız. 

Kentimizin marka değerlerinden birisi olan 'Kaplumbağa Terbiyecisi' eseriyle ünü ülke sınırlarını aşan Osman Hamdi Bey’in yalısının müze tanıtımı ve çevresinin kültür park yapılması yine proje kapsamında yapılacak olan çalışmalar içerisinde yer almaktadır. Bunun yanında denizde vapur restorantlar ile ailece gidilebilecek mekanlar oluşturacağız" dedi.

SU SPORLARI MERKEZİ

Eskihisar’ı sadece rekreasyon alanı olarak planlamadıklarının altını çizen Belediye Başkan Adayı Çetinkaya, "Burada büyük bir 'Su Sporları Merkezi' planlıyoruz. İçerisinde yüzmeden rüzgar sörfüne, tüplü ve tüpsüz dalış, kürek ve su topu gibi aktivitelerin yapılabileceği alanlar oluşturacağız. 
Burada kullanılmayan İlkokul binası alanın üzerine kurulacak konferans – eğitim merkezi – lokal projesiyle hem yeraltı otoparkı ile çözüm sağlanacak hem de kurulacak bina ile kültür sanat ve eğitim merkezi kazandırmış olacağız. 

Deniz ulaşımının İstanbul ve civar illerle bağlantılarının arttırılmasıyla burada ki yoğunluğun sadece iş anlamında değil kültür sanat alanları bakımından da adından söz ettiren bir kent konumuna gelmesini sağlayacağız. Deniz otobüsü seferleri ile deniz ulaşımı için merkez oluşması sağlanacaktır. Otopark problemi çözülmesi için yeraltı ve katlı ortopark alanları yapılacaktır. 

Oluşturacağımız Sanat Sokağı projesi ile amatör sanatçıların buluşma merkezi olacak ve burası 24 saat canlı kalacaktır. Mimari ve kültürel dokusuyla Otantik Pazar yeri ve köy pazarı Projesini yine Eskihisar’da gerçekleştireceğiz. 

Kentimizin en büyük marka değerlerinden birisi olan Gebzespor’un tanıtımına yönelik yapacağımız Mor Menekşe Festivali ile Gebze’nin ismini duymayanın kalmaması sağlanacaktır. Ülke genelinde Mor Menekşe denildiği zaman Gebzespor ve Gebze akla gelecek çalışmalar planladık. 

Bu bölgenin en büyük sorunu olan İmar problemlerinin çözülmesi bzim önceliğimiz olacaktır. Eskihisar deresi Islah edilerek burada minik bir Venedik oluşturacağız. Peyjaz düzenlemesi ve ıslah çalışması yapılan dere üzerine kanolarla gezilebilecek doğal park yapacağız. 

Biz bir derdimiz var yeniden bir kent ihya edeceğiz derken bunları demiştik. Bizim derdimiz daha yaşanabilir bir Gebze. İçerisinde gençlerimizin ve yaşayan halkımızın kendisine yönelik mutlaka bir çalışma bulacağı bir kent" dedi.


Son Güncelleme: 05.03.2019 20:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37