banner55

Şeker: Sağlıklı insanlar, sağlıklı kentlerde yaşarlar

Şeker: Sağlıklı insanlar, sağlıklı kentlerde yaşarlar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Ekim 2018 Perşembe 11:34
Şeker: Sağlıklı insanlar, sağlıklı kentlerde yaşarlar



AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, "Çağımızın en büyük hastalığı obezitedir. Bunun en büyük nedeni ise hareketsiz yaşamdır" dedi.

 Gazi Meclis’te yapmış olduğu basın açıklamasında dünyada artık gıdanın öneminin daha fazla ortaya çıktığını ve sağlıklı yaşamın öneminin vurgulandığını belirten Şeker, gıda ve sağlıklı yaşam konusunda gün geçtikçe olumsuzlukların arttığını, buna karşın alınan önlemlerin ise yetersiz kaldığını bildirdi. 

İlyas Şeker, bu noktada insanlığın bilinçlendirilmesi konusunda sıkıntılar yaşandığına dikkati çekerek, "Çağımızın en büyük hastalığı obezitedir. Bunun en büyük nedeni de hareketsiz yaşamdır. Masa başında çalışanlar ya da sağlıksız beslenenler obezite adayıdır" ifadelerini kullandı. 

Sağlıklı yaşam için hızlı bir şekilde şehirlerin bisiklet ve yürüyüş yolları ile donatılması gerektiğini belirten Şeker, kentimizin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürüyüş yolları ile çevrildiğini, bisiklet yollarının uzunluğunun ise 34 kilometreyi aştığını söyledi. 

AK Partili Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin doğa yürüyüşleri düzenlediğini belirterek, Kocaeli geneli toplam 52 adet doğa yürüyüş parkurunun bulunduğunu ve haftanın üç günü bu parkurlarda vatandaşların katılımıyla yürüyüşlerin gerçekleştiğini ifade etti.

Kocaeli Milletvekili Şeker, TBMM'de yapmış olduğu basın açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

Bizler sağlıklı yaşam için ne kadar dikkat edersek edelim; eğer günün birinde yiyecek gıdayı temin edemez duruma gelirsek o zaman tüm bu tedbirlerin hiçbir hükmü kalmaz.
 
Bu anlayış ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaşamımızın devamı için önemli yeri olan çiftçilerimize de 14 senedir hizmet vermekte. 

Bu hizmetlerden kısaca bahsetmek gerekirse;

-Çiftçilerimize tarım ve hayvancılık konularında uygulamalı eğitim ve koruyucu veterinerlik ve danışmanlık hizmeti vermekte.
- Çiftçilerimizin ücretsiz toprak analizlerini yaptırmakta.
- Tarım Çalıştayları ve tarım fuarları düzenlemektedir. 

Ayrıca; kümes ve tavuk desteği, arıkovanı desteği, yem bitkisi tohumu desteği, meyve fidanı desteği, çilek fidesi ve malzeme desteği, karpuz tohumu desteği, gübre desteği, tarımsal sulama malzeme desteği veriliyor. 

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla halkına hizmet etmeye çalışan AK belediyelerimize, hükümetimize, meclis grubumuza ve her daim desteklerini bizlerden esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 


Son Güncelleme: 18.10.2018 11:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37