Siirt Belediye Başkanı tutuklandı

Siirt Belediye Başkanı tutuklandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Kasım 2016 Çarşamba 19:53
Siirt Belediye Başkanı tutuklandı
TUNCELİ ve Siirt'te bu sabah polisin yaptığı operasyonlarda belediye başkanları ile aralarında parti il başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah erken saatlerde Tunceli Belediye Eş Başkanları DBP'li Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun'u evlerinde gözaltına aldı. Eş Başkanlar Bul ve Altun'un evinde arama yapılırken, aynı saatlerde HDP İl Başkanı Aslan Çağ ile EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

SİİRT BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında Siirt Belediyesi'ne bu sabah operasyon düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saat 06.00 sıralarında belediye binasına gelerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Ardından binaya giren polis bilişim ve inceleme ekipleri arama başlattı. 

Belediyenin bilgisayar hard disklerine de incelenmek üzere el konulurken, Siirt Belediye Eş Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan da kentin Yeni Mahalle Elit Sitesi'ndeki evinde gözaltına alındı ve evinde arama yapıldı. Diğer Eş Başkan Belkiza Beştaş Epözdemir'in ise il dışında olduğu belirtilirken, operasyon kapsamında bazı kişiler de gözaltına alındı.


SİİRT BELEDİYE BAŞKANI BAKIRHAN ADLİYE'YE ÇIKARILDI

Siirt'te, bu sabah Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında evinde yapılan aramadan sonra gözaltına alınan Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye çıkarıldı. Bakırhan'ın gözaltına alınması ile ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever imzası ile yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

"Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/1737 sayılı soruşturma dosyasında PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma (TCK 314/2) suçundan yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, PKK/KCK silahlı terör örgütünün çağırısı ve talimatı doğrultusunda Siirt ilinde meydana gelen birden fazla yasadışı toplantı gösteri yürüyüşlerine katılarak örgüt lehine söz ve eylemde bulunmak, Siirt Belediyesi Başkanlığı adına tescilli araçları silahlı terör örgütü üyelerinin cenazelerine tahsis etmek suretiyle kullandırmak şeklinde birden fazla eyleme katılarak üzerine atılı suçu işlediğine yönelik kuvvetli suç şüphesi oluşturan deliller bulunması nedeniyle Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, gözaltına alınmıştır. Mahkemeden alınan kararlar doğrultusunda arama ve el koyma işlemleri devam etmekte olup, kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir."

TUNCELİ'DE 13 KİŞİ ADLİYEYE ÇIKARILDI

Tunceli'de sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile Eş Başkan Nurhayat Altun'un da bulunduğu 13 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Tunceli Adliyesine çıkarıldı.


Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi.

DBP'Lİ BAKIRHAN TUTUKLANDI

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında evinde ve belediye binasındaki odasında arama yapıldıktan sonra gözaltına alınan DBP'li Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Yeni Mahalle'deki evinde sabah erken saatlerde gözaltına alınan Bakırhan, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevkedildi. Savcılıkta ifade veren Bakırhan, daha sonra tutuklanmak üzere Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildi. Burada hakime ifade veren DBP'li Tuncer Bakırhan tutuklandı.


 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 16.11.2016 19:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37