banner55

Tapu sorununu çözerse Çakır çözer

Tapu sorununu çözerse Çakır çözer

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Şubat 2019 Salı 19:33
 Tapu sorununu çözerse Çakır çözer


Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesi sakinleri tapu sorununun çözümü konusunda Bağımsız aday Serap Çakır’dan çok şey bekliyor. Mahalle sakinleri bu konuda tüm siyasi partilerin geçmişten bugüne her türlü sözü verdiklerini ama sonuç alınmadığını dile getirerek, Serap Çakır’ın söz vermesi durumunda tutacağına inanıyor.

HER TÜRLÜ SÖZÜ ALDILAR

Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesi’ni tapu sorunu son olarak Gebze Belediye Meclisinde gündem oldu. Başkan Köşker, “Tapu sorunun çözeceğim” dedi. 40 yıla yakın bir sorun olan tapu sorununa ilişkin, geçmişten, günümüze tüm siyasiler seçim süreçlerinde sorunun çözüleceğine dair sözler verdi. Tapuların dağıtılacağı belirtildi ancak aradan geçen zamanda hiçbir sonuç alınamadı. Mahalle sakinleri artık verilen sözlere değil, somut adıma bakıyor ve siyasilerin sözlerine inanmıyorlar.

ÇAKIR'A GÜVENİYORLAR

Mahalle sakinleri Bağımsız Gebze Belediye Başkan adayı Serap Çakır’ın tapu sorununa ilişkin yaptığı çalışma ve verdiği söze inanıyor. Serap Çakır, bu mahallelerde ki tapu sorunun kendileri için büyük önem taşıdığını ve mevcut yasalarla, yerel yönetimin istemesi durumunda bu durumu çözebileceğini dile getirmişti. 

Çakır, "Burada en önemli unsur, çözümü vatandaş ile birlikte aramak ve burada ki hak sahiplerini müşteri olarak görmemek. İnsanlar burada en temel ihtiyaçları olan barınma sorunlarını gidermek için bulunuyor ve 30-40 yılı bulan süredir buralarda uturmaktalar. Buralar artık bu insanları yuvası olmuş. Elektrik, su verilmiş, vergi alınmış. Bunlar gözetilerek atılacak adımlarla tapu sorunu kolaylıkla çözülür. Burada öncelikli olarak hak sahiplerine tapuları dağıtılmalı, ardından dönüşüm ile ilgili görüşmeler başlatılmalı" dedi.
Son Güncelleme: 06.02.2019 10:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37