Tarhan: Doğal afetler kader değildir

Tarhan: Doğal afetler kader değildir

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ağustos 2018 Cuma 14:08
 Tarhan: Doğal afetler kader değildir


CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 17 Ağustos 1999'da merkez üssü Gölcük olan ve binlerce canı kaybettiğimiz deprem ile ilgili yaptığı açıklamada, "Vefat eden kardeşlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Anıları ve acıları yüreğimizdeki yerini koruyor. Geride kalanlara sabırlar diliyorum" dedi. 

"Aradan geçen senelerin acılarını hafifletmediğini çok iyi biliyorum. Maalesef binlerce canımızı deprem değil, depreme dayanıksız, binalar yüzünden kaybettik" diyen Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:

DOĞAL AFETLER KADER DEĞİLDİR

Doğal afetler ve sonuçları hiçbir zaman kader değildir. Yaşadığımız coğrafyayı tanıyıp, ona göre önlemler alırsak, bu tür doğal afetleri daha hafif maddi zararlarla atlatmak mümkün olacaktır.

Maalesef dere yatağına TOKİ bina dikiyor, sel oluyor, daha sonra kader diye açıklama yapılıyor.

İmar izni 3 kat olan yere 17 katlı gökdelen yapılıyor. Deprem oluyor, daha sonra kader diye açıklama yapılıyor.

Türkiye'nin risk haritası belli. Devlet olarak gerekli düzenlemeler yapılırsa yakın tarihte yaşadıklarımızı bir daha yaşamayacağımıza inancım tamdır.

 
RESMİ VERİLERE GÖRE 18 BİN 373 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ. PEKİ DERS ALINDI MI?

Türkiye topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında bulunuyor. Ülke nüfusunun da yüzde 95'i bu deprem kuşakları üzerinde yaşıyor. Türkiye'nin 11 metropol kenti ve tüm sanayi tesislerinin yüzde 75'i de bu deprem kuşakları üzerine kurulmuş durumda. 

Bu veriler acil afet politikalarının hayati önemini bir kez daha vurgular nitelikte. Uzmanların görüşüne göre ise Türkiye hâlâ depreme hazır değil. Deprem toplanma alanları ve ulaşım güzergâhları sorunu varlığını sürdürüyor.

17 Ağustos sonrası belirlenen toplanma ve çadır kurma alanlarının 4'te 3'ü imara açıldı, çoğu AVM ve gökdelenlere dönüştü. Vatandaş olası bir afet anında nerede toplanacağını bilmiyor. 


Son Güncelleme: 17.08.2018 14:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37