banner55

Tarhan: FETÖ'yü bitirmek istiyorsanız cemaat yapılanmasını yurtlardan temizleyin

Tarhan: FETÖ'yü bitirmek istiyorsanız cemaat yapılanmasını yurtlardan temizleyin

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Ocak 2018 Salı 11:35
 Tarhan: FETÖ'yü bitirmek istiyorsanız cemaat yapılanmasını yurtlardan temizleyin


CHP
Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, cemaatlerin üniversite yurtlarında örgütlenmelerinin hala devam ettiği şikayetlerinin artması üzerine, bu yurtların tespit edilmesi ve araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Araştırma Önergesi verdi. Tarhan, "Değişen hiçbir şey yok. Cemaat yurtları göz göre göre faaliyetlerine devam ediyor" dedi.

 
Tarhan, "Cemaat yapılanmalarının devlet için ne kadar zararlı olduğu, gencecik çocukların beyinlerinin nasıl yıkandığı artık gün gibi ortadadır. Bu tarz yapılanmaların önüne geçilmek isteniyorsa mutlaka üniversite yurtları gözden geçirilmelidir. Bugün Fetö terör örgütü ile mücadele edip başka bir cemaate göz yumulursa dün yaşadıklarımızı gelecekte de yaşayacağımızı tahmin etmek zor değildir. İktidar gerçekten cemaatler ve devlete karşı yapılanmalar ile mücadele etmek istiyorsa mutlaka gençlerine sahip çıkmalı ve öğrenci yurtlarından bu yapılanmaları temizlemelidir" dedi.


SÖZDE MÜCADELE VAR ANCAK ÖZDE HERŞEY AYNI

Tarhan sözlerine şöyle devam etti:

Yıllarca cemaat yapılanmalarının devletin başına bela olacağını dile getirdik maalesef dinletemedik. İktidar işin ciddiyetini 15 Temmuz günü anladı. Bankada hesabı var diye, okullarında okudu diye yüzlerce insan cezaevlerine atılırken, cemaat yapılanmalarının yurtlarına dokunulmuyor. Gençlerin beyinlerinin yıkandığı, devşirmelerin yetiştirildiği asıl yer olan üniversite yurtları çalışmalarına kaldıkları yerden devam ediyor. Sözde mücadele var ancak her şey kaldığı yerden devam ediyor.

İKTİDAR 15 SENE BOYUNCA YOL YAPACAĞINA YURT YAPSAYDI CEMAATLER BU KADAR GÜÇLÜ OLAMAZDI

Devlet mekanizmasının öngörülü olması gerekmektedir. Maalesef devleti yönetenler öngörüden çok uzak politikalar üretiyorlar. Her ile üniversite açarak eğitimin kalitesi yükselmeyeceği gibi öğrencilerin nerede kalacağı da hesaplanmıyor. Dolayısıyla gençler o ilde veya ilçede örgütlenmiş cemaatlerin kucağına itiliyor. Devletin önceliği öğrencinin barınmasını sağlayacak yerleri yapmaktır. İktidar 15 sene boyunca yol yapacağına yurt yapsaydı cemaatler bu kadar güçlü olamazdı. 


Son Güncelleme: 10.01.2018 00:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37