Tarhan hafriyat rantına açıklama bekliyor

Tarhan hafriyat rantına açıklama bekliyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Eylül 2017 Cumartesi 10:50
  Tarhan hafriyat rantına açıklama bekliyor


CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan daha önce Körfez İlimtepe'deki yol çalışması ve hafriyat rantı ile ilgili iddiaları TBMM Başkanlığına verdiği bir soru önergesi ile gündeme getirmişti.

Tarhan önerge ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kocaeli Körfez Belediyesi'nin, Körfez İlimtepe’de, imar planı dahi olmayan, hafriyatı yapılan, tasdikli ve resmi olmayan sözde bir yol çalışması yürütüldüğünün kamuoyunda yer aldığını, bu yoldan çıkarılan malzemelerin para ile kamyonlarla Derince Limanı'ndaki Safiport'a döküldüğü ve bu sayede çok büyük bir rant sağlandığı iddiaları ile ilgili soru önergesi vermişti.

BAKANLIKTAN YOL YAPIMINA CEVAP VAR AMA RANT SORUSUNUN CEVABI YOK

Tarhan "Orman ve Su işleri Bakanlığı verdiğim soru önergesine cevap olarak İlimtepe yolunun yapımı ile ilgili 49 yıllık izni biz verdik diye cevap veriyor. Ancak bu yoldan elde edilen hafriyat ile ilgili rant iddialarına cevap vermiyor. Yol inşaatı izin sahibi Körfez Belediyesi’dir diyerek sorumluluk almaktan kaçıyor" dedi.

HAFRİYAT MALZEMESİ SATILIYOR MU SATILMIYOR MU DERHAL AÇIKLANMALI

Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:

Bakanlık izni 07.11.2016 tarih ve 216 sayılı olur ile biz verdik ancak hafriyat satışı gibi diğer işler ile ilgimiz yoktur diyor. O zaman Körfez Belediyesi’nin derhal bir açıklama yapması gerekmektedir.

Safiport Limanı’na dolgu malzemesi olarak kullanıldığı söylenen bu malzemesinin tonu 4 TL gibi bir rakamdan satışı yapılmış mıdır, yapılmamış mıdır? Bu satışlardan ne kadar kazanç sağlanmıştır. Derhal kamuoyu bilgilendirmelidir.

YAPILAN İŞLERDE USULSÜZLÜK OLUNCA BAKANLIKLAR BİLE SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇINIYOR

Artık yolsuzluklar ve usulsüzlükler eskisi gibi kolay kapatılmıyor. Yazılı soru önergemde çok açık bir şekilde Bakanlığa durumu anlattım ve burada hafriyattan rant sağlayan var mı, yok mu? diye sordum.

Gelen cevabın siyasi olarak açıklaması şudur: 'Körfez Belediye Başkanlığı adına ulaşım yolu yapılması iznini biz verdik. Ancak orada ne tür işler döner, hafriyat nereye dökülür, bu işten kim gelir elde eder biz orasını bilmeyiz, onu Körfez Belediyesi bilir' demiştir. 

Bu iddiaları cevaplaması gereken kim ise Körfez Belediyesi mi, Büyükşehir Belediyesi mi, rant iddialarına derhal cevap vermesi gerekmektedir. 


Son Güncelleme: 23.09.2017 10:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37