Tarhan: HALKBANK elde avuçta ne varsa satıyor mu?

Tarhan: HALKBANK elde avuçta ne varsa satıyor mu?

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Şubat 2018 Çarşamba 20:34
 Tarhan: HALKBANK elde avuçta ne varsa satıyor mu?


CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Çayırova'da bulunan ve bilim merkezi olarak planlanan Halkbank’a ait binanın üzerine satılık tabelası asılması üzerine, Halkbank yatırımlarının ne için satışa çıkarıldığını Yazılı Soru Önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

HALKBANK ELDE AVUÇTA NE VARSA SATIYOR MU?

Tarhan önergede şu görüşlere yer verdi:

Halkbank, tarihimiz açısından esnaflara destek olması, duran varlıklar ve aktif ekonomi yatırımlarıyla bankacılık sektörümüzün temel taşlarında bir tanesidir. Ancak son dönemde birçok farklı konuyla gündeme gelmekte ve marka değerinde grafiksel düşüşler olmaktadır. Kocaeli Çayırova’da daha yeni tamamlanmış, bilim merkezi olarak planlanan yerin satılmasındaki amaç nedir? Halkbank ekonomik kriz içinde olduğu için mi elindeki değerleri kiralama ya da satma yöntemine gidiyor. Bunun açıklanması gerekiyor.

HALKBANK’IN PİYASA DEĞERİ SATILIK ARSALAR İLE Mİ YÜKSELECEK

Halkbank’ın gerek medyaya yansıyan, gerek iktidar tarafından yürütülen yanlış politikalardan, doğrudan etkilendiğini hepimiz biliyoruz. Ancak bankacılık sisteminde önemli bir rol oynayan Halkbank, arsaları, arazileri, elindeki gayrimenkulleri satarak mı piyasa değerini yükseltecek. 

Ayrıca Halkbank kamu bankasıdır. Bir satış gerçekleşecekse bunun kamuoyu ile paylaşılması gerekir. Satış kararları neye göre alınmıştır. Ne kadar gelir elde edilmesi planlanmaktadır? Bu soruların takipçisi olacağız. 


Son Güncelleme: 14.02.2018 23:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37