banner55

Tarhan: Hünkar Çayırı'nın ranta kurban gitmesine izin vermeyeceğim

Tarhan: Hünkar Çayırı'nın ranta kurban gitmesine izin vermeyeceğim

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Ekim 2017 Pazartesi 13:34
Tarhan: Hünkar Çayırı'nın ranta kurban gitmesine izin vermeyeceğim


CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın, Devlet Malzeme Ofisi tarafından Özelleştirme İdaresi aracılığı ile Hünkar Çayırı'nın satışa çıkartılması ve daha sonra İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile Tuzla Belediyesi'nin, Tuzla Piyade Okulu içerisinden, 10 metre genişliğinde 1. Derece sit alanı olmasına rağmen, Hünkar Çayırı'na yol açıp açmadığı ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdiği yazılı soru önergesine Bakanlık'tan cevap geldi.

HÜNKAR ÇAYIRI'NIN RANTA KURBAN GİTMESİNE İZİN VERMEYECEĞİM

Tarhan, "İlgili Bakan'a tarihi öneme sahip olan Hünkar Çayırı'na Tuzla Piyade Okulu alanı içerisinden, 1. Derece sit alanı olmasına rağmen, yol açıldığı iddiası doğru mudur? diyerek soru sormuştum. Burada amacım yöre halkı tarafından gözle görülen ve kamuoyunun bildiği bir şeyi Bakanlığa teyit ettirmekti. 

Bakanlık verdiği cevapta böyle bir durumun söz konusu olmadığını, alanın koruma altında olduğunu dile getirmiş. Ancak
hemen bahsi geçen yerde yaptığımız araştırma sonucunda yol geçen alanın paravanlarla kapatıldığını ve yapılan usulsüz işin gizlenmeye çalışıldığını görmekteyiz" dedi.

KORUMA ALTINDA AMA NE OLACAĞI BELLİ DEĞİL

Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:

Hünkar Çayırı özelleştirme kapsamına alınmış, daha sonra uğraşlarımız, tepki göstermemiz ve bölge halkının hassasiyeti sonrasında özelleştirme kapsamından çıkartılmıştı. Tarihi alana ve dokuya sahip bölgenin ne olacağını hatta Gebze Teknik Üniversitesi'ne tahsisinin sağlanarak değerlendirilmesi konusunda sorular sormuştuk. 

Ancak ne sorduğumuz sorular, ne de projelerimiz Bakanlık tarafından ilgi görmüyor. Bakanlık yaptığı açıklamada alanın koruma altında olduğunu söylüyor ama ne olacağını, nasıl değerlendirileceğini söylemiyor. 

Rant istismarcılarının gözünü ayırmadığı Hünkar Çayırı'nı korumak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğim.

 
Son Güncelleme: 09.10.2017 13:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37