Tarhan: İhracaat yaptığımız bütün ülkelerle kavga ediyorsunuz

Tarhan: İhracaat yaptığımız bütün ülkelerle kavga ediyorsunuz

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Ekim 2017 Cuma 13:51
Tarhan: İhracaat yaptığımız bütün ülkelerle kavga ediyorsunuz


CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sanayi stratejilerinin belirlenmesi için verilen araştırma önergesinde CHP grubu adına Meclis kürsüsünden konuştu ve Türkiye’nin tükenmiş sanayi politikalarını anlattı.


İHRACAT YAPTIĞIMIZ BÜTÜN ÜLKELERLE KAVGA EDİYORSUNUZ

Tarhan, "Ne sanayiciyi ne de üreticiyi düşündüğünüz var. Bugün en fazla ihracat yaptığımız ülkelere bakın. İlk 5 ülkeden birincisi Almanya, diğeri ABD ve Irak olarak sıralama devam ediyor. Maalesef hepsi ile kavga ediyorsunuz. Diplomatik ilişkileri sıfıra indirdiğiniz için doğrudan ticaretimiz etkileniyor" dedi.


TÜRKİYE EKONOMİSİ ALARM VERİYOR, İKTİDAR HELAL GIDA DERDİNDE

Tarhan, "Sanayici kan ağlıyor, vatandaşın beli vergilerden zamlardan doğrulmuyor. Meclis'in gündeminde imamlara nikah kıyma yetkisi, helal gıda üretene belge verme var. Kalkınmayı böyle mi sağlayacağız değerli arkadaşlar? Sanayi'de 4.0 devrimini bu şekilde mi yakalayacaksınız?" dedi.


TÜRK SANAYİCİLERİNİN KURUCULARI ARTIK MESLEKLERİNİ EVLATLARINA MİRAS BIRAKMAK İSTEMİYOR

Tarhan, "Türk sanayisi kolay kurulmadı değerli arkadaşlar. Ellerinde tornavidalarla çıraklar, tüm dünyayı gezerek bilgi ve teknolojiyi görerek bugünlere getirdiler. Maalesef geldiğimiz noktada artık sanayiciler çocuklarına miras olarak mesleklerini bırakmak istemiyorlar. Çünkü sanayi bitti, üretim bitti. Cumhuriyet döneminde tarım toplumundan, sanayi toplumuna geçen o zihniyet son 15 yılda yerini inşaat ve rant üzerinden dönem balon ekonomiye bıraktı" dedi. 
Son Güncelleme: 13.10.2017 13:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37